zondag 5 augustus 2018

Hogerop.

We bekeken New York ook van op hoogte!Een totaal ander zicht krijg je dan.De eerste bezichtiging deden we 's avonds van op Empire State Building.Daar we op voorhand al tickets hadden konden we direct aanschuiven om de lift te nemen wat vlotjes verliep.


Jammer genoeg heb ik maar ene fatsoenlijke foto gemaakt daar boven.Geen idee wat er fout is gegaan maar de andere foto's zijn heel wazig.Het uitzicht over de stad is geweldig!Al die hoge flatgebouwen met lichtjes.Je moet het gezien hebben.

De laatste voormiddag dat we in New York waren gingen we naar Rockefeller om Central Park van boven uit te bekijken.Dat is totaal anders dan 's avonds maar even goed mooi om te zien.Niet te geloven dat er midden in een groot stad zo'n groen park ligt waarin je uren kan wandelen,rusten,eten,fietsen en genieten van de omgeving.


 De groene oase van rust 
links in de hoek.


 Panorama uitzicht.


 Dat gebouw met
driehoek
is mijn favoriet ;-)

We deden ook een toertje met de watertaxi.Daar kwamen de bekende dame met fakkel tegen,te ver om een goede foto van te maken want ik durf niet echt recht staan,zeker niet langs de reling op een varende boot want dat is totaal mijn ding niet.Tel daar dan nog vele toeristen bij die een foto al dan niet met hun partner of gezin willen maken maar jullie kennen haar allemaal van tv.Ze is in het echt wel een stuk kleiner dan verwacht.

We gingen naar M&M winkel en een andere bekende snoepwinkel.De Disney winkel was voor de dochter zo sfeervol als Disney Land Parijs.Ik heb daar weinig voeling mee,eerder een verkooptactiek in mijn ogen.De winkels die je vooral kent uit de boekjes en uit films zoals Tiffany's en dergelijke daar deden we aan window shopping want amai die prijzen dat is niet voor de gewone werkende mens waartoe ik behoor...De dochter is fan van duurdere merken dus zij keek haar ogen uit.De zoon onder ging het allemaal,gelukkig is hij gemakkelijk hier in.Zelfs de musical van Aladdin waar hij op voorhand zijn twijfels over had werd goed gekeurd.De kostuums,de decors,de effecten,het geheel was top!Hij was onder de indruk van het geheel.

De zoon heeft bij Micro Soft een VR ervaring mogen doen.De winkelbediende was super vriendelijk,nadat ik toelating had gegeven via de pc mocht hij aan zijn virtueel avontuur beginnen.Wij zagen direct dat hij veel gamespelletjes doet want hij wist wat hij moest doen om alle blokken die op hem afkwamen te ontwijken ;-)


Ons avontuur was geweldig en zeker de moeite waard.Heel veel gewandeld,gezien,gehoord en bekeken.Het vliegen op zich viel goed mee,vriendelijke mensen,propere stad en een aanrader voor de diegene die er naar toe willen gaan.

Over 14 dagen zit ik in Londen samen met mijn mama,mijn zus en schoonzus.Daar kijk ik naar uit,me time met toffe dames en georganiseerd met de bus erop uit.Ben benieuwd hoe dat gaat mee vallen?! Gaan jullie ook ooit samen met alleen vrouwen op weekend?

En nu nog wat genieten op mijn terras nu de temperatuur wat aangenamer is dan de afgelopen dagen.Fijne zondag allemaal en veel plezier wat jullie plannen ook mogen zijn.

Groetjes Carla x

Follow my blog with Bloglovin

6 opmerkingen:

 1. Weer zo’n mooi verslag! Dat doe je goed Carla, herinneringen maken met je kinderen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Ageeth.Ik heb ondertussen een fotoboek besteld,dus binnenkort gaan we samen in de zetel de foto's nog eens goed kunnen bekijken en het opnieuw beleven ;-)

   Verwijderen
 2. Leuk om jullie belevenissen in het verre New York hier te kunnen volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan!Zo kan ik het zelf achter een tijdje ook allemaal nog eens lezen en beleven ;-)

   Verwijderen
 3. Zalig he! Als ik jouw ervaringen lees, begint het hier toch ook weer te kriebelen om terug te gaan.

  De laatste jaren komt het hier weinig van om weg te gaan buiten de zomervakantie met het gezin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh hoe fijn dat je er kriebels van krijgt!Ja die periode heb ik ook gehad dat de vakantie met kleine kinderen voorrang hadden.

   Verwijderen