zaterdag 28 juli 2018

Eten in New York.

In ons hotel Hampton Inn hadden een ontbijtbuffet.Niet zoals in Europese landen maar ook niet slecht.De zoon vond de wafels geweldig,die kon je zelf vers bakken en versieren met allerlei sausjes al dan niet met slagroom om over de top te gaan :-)


De eenvoudige versie!

In het Hard Rock Café gingen we 2 keren uit eten.De eerste avond had mijn dochter gereserveerd,wat niet echt nodig was.De laatste middag van ons verblijf sloten we daar af.


Hamburger en Mac and cheese!


De zoon koos een 
hamburger
met spek.


2de keer nam ik Flat Bread!

De dochter nam ook Flat Bread maar dan met avocado en nog een sausje erover.De zoon nam weer een hamburger maar daar vergat ik een foto van te nemen. Een drankje erbij,in Amerika is dat een stuk groter dan hier dus voldaan gingen we van tafel.De prijzen vallen mee.

Na onze boottrip langs het Vrijheidsbeeld en enkele andere stopplaatsen stapte we af in Brooklyn en gingen we op zoek om ergens iets te kunnen eten.Ons oog viel op een Italiaans restaurant waar we mooi gingen aanschuiven onder de parasols die er voor de wachtenden stonden op het voetpad.Lekkere pizza's maar jammer genoeg op kartonnen borden en plastiek bestek net zoals we ons ontbijt moesten nuttigen. Enkel cash te betalen maar er staan minstens 2 geldautomaten in het gebouw.Samen met de dochter
at ik de simpele witte
pizza!Heel lekker.

De zoon nam deze versie.

Er liggen meer dan 300 Star Bucks in New York!!Gewoon niet normaal,op elke straat of hoek kom je er wel eentje tegen.Wij hebben er verschillende keren onze dorst gelest.

Bij Sweet Memories gingen we ook een kijkje nemen.Normaal gesproken maken ze er leuke gezichtjes op de koffie maar blijkbaar had ik dat op voorhand moeten zeggen en kreeg ik een simpele uitvoering maar de koffie was lekker,dat is het belangrijkste.De kinderen namen een totaal ander drankje.Af en toe moet je eens gek doen zeker?!Dinsdagnamiddag gingen we eventjes uitrusten in ons hotel en waren we net op tijd binnen toen het begon te regenen.Dit duurde enkele uren.Ons avondeten bestond uit afgehaald broodjes waarvan gene foto en we sloten de avond af bij Tao met een lekker dessertje.Voor diegene die er willen gaan cocktails drinken denk er aan om je paspoort mee te nemen want ze vragen dat daar min 21 jarigen er niet aan de bar mogen zitten en natuurlijk geen alcohol mogen drinken.


We deelden de
dessertjes.

Volgens mijn tieners moesten we natuurlijk minstens 1 keer echt fast food eten!De dochter had van andere gehoord dat de Shake Shack lekkere frietjes serveerde.Wij testen dat uit in het station van New York en ik moet zeggen ze waren super lekker.Een geribbelde versie van onze Belgische frietjes en er waren kruiden over die het geheel afmaakte.


De versie van de kinderen was met extra kaas en spek erover.Ik nam de gewone frietjes en we waren sneller aan de beurt dan als we het hadden willen mee nemen om elders op te nemen.Ook was er voldoende plaats om te zitten.Voor een keertje moet dit kunnen,hé!

Bij Playwright Taverne raad ik niet aan om te gaan eten.Alleen de tonijn met rijst en groentjes van de dochter was lekker.De pasta met kip en vodkasaus van de zoon was flauw.Mijne salade met quiche bestond vooral uit babyspinazie met 1 schijfje tomaat,wat geraspte wortelen en fijne ui ringen en 2 kleine zielige stukjes lauwe/koude quiche zonder smaak.Duur maar wel op porseleinen borden en een gratis glas water met veel ijs. Geen foto's waardig jammer genoeg.

Een avond heeft de zoon in de Mac Donalds tegenover het hotel nog wat gehaald om te eten.Zo 16 jarige kunnen wat eten weg werken ;-) dat kan ik je wel vertellen.Hij vond dat hij er toch minstens 1 keer moest geweest zijn.Net zoals hij vond dat we er een donut moesten proeven van Dunkin Donuts.Dat deden we een keertje als tussendoortje.

Met de in totaal meer dan 100.000 stappen die we deden liepen we al de calorieën er weer van af.Die calorieën staan telkens naast het gerecht dat je wil bestellen wat wij niet gewoon zijn.Niet te veel bij stil staan en gewoon genieten van je eten vonden wij...

Tussendoor dronken we vooral water wat je overal fris gekoeld kan kopen bij eettentjes die er op de stoep staan geparkeerd of in het park te vinden zijn.

Een keer hebben we vegan salade om mee te nemen gekocht en in een van de vele parken op gesmuld op een bankje tussen de Amerikanen die hun middag pauze hielden.In pak en vele met oortjes in om zich af te sluiten van de rest vermoed ik.

En nu ga ik me ene lekkere vegan smoothie maken om wat extra vocht en fruit te nuttigen.

Heerlijk dat het vandaag wat frisser is dan de afgelopen week.Ohja ook in New York was het hot!

Groetjes Carla


Follow my blog with Bloglovin

2 opmerkingen:

 1. Een culinaire reis dus :-)
  Ziet er goed uit hoor, moest al lachen met de eerste foto: ik dacht "Hm, een Brusselse Wafel in New York???". Haha!
  Maar zoals jij het vertelt, zie ik het allemaal al voor me en lijkt het net of ik er ook ben geweest :-) Heel leuk om te lezen en te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja als kokkin en 2 tieners die graag eten hoort dit helemaal bij ons 😁 Ene dikke merci voor je complimentjes. Fijn dat je ervan geniet!

   Verwijderen