zondag 1 november 2015

Mijn lichaam in beweging #BOOSTYOURPOSITIVITY

Een haat/liefde verhouding met mijn lichaam maar ook met bewegen.

In al de jaren dat ik me kan herinneren heb ik een moeilijke relatie met mijn eigen lichaam,jaren te zwaar geweest maar gelukkig nooit gepest.

Ongeveer 24 jaar geleden was er voor mezelf een moment dat ik me voornam om gezonder te gaan leven,minder snoepen,meer water drinken en beweging au serieus nemen want ik was te zwaar,veel te zwaar.

Nu zoveel jaren later gaat het beter met mijn gewicht,zelfs na 2 zwangerschappen,die kilo's gingen er in verhouding snel af.


Maar het blijft een gevecht met de weegschaal met als gevolg een jojo effect.

Vooral in tijden dat het niet zo goed met me gaat verdwijnt mijn eetlust,eens ik weer mijne draai gevonden heb komt die wel weer terug,soms in foute verhoudingen,te weinig fruit en groenten,te veel pure chocolade,een glaasje witte wijn,blokjes kaas en dergelijke.Maar ik probeer het binnen de perken te houden en goed voor mezelf te zorgen ook als ik alleen moet eten.

De ongezonde zaken zijn nefast voor mijn lichaam,het stapel zich op rond mijn middel met een bubbel buikje  en omdat ik niet graag beweeg of toch niet echt voldoende heb ik te zware bovenarmen en benen.

Maar voor de rest zie ik mezelf graag hoor,mijn borsten gelukkig een maatje kleiner dan toen ik op mijn zwaarste was,mijn platte poep,mijn blauwe ogen.


Als beweging heb ik al van alles geprobeerd,zwemmen,fitness,yoga,power yoga maar de laatste maanden enkel wandelen en meer fietsen.

Nu ik kortbij mijn werk en de winkels woon doe ik zoveel mogelijk met de fiets.

Wandelingen maak ik alleen of met een goede vriendin,soms met de kinderen.

Mijn hoofd leeg maken gaat het beste als ik de wandelingen alleen maak maar als ik gezelschap heb,is het aangenaam om mijn hart eens te kunnen luchten(vriendin),bij te babbelen of er gewoon te zijn(met de kinderen).


Heb getwijfeld of ik dit wel zou publiceren,mijn eigen zo bloot geven ;) maar hopelijk beseffen jullie dat ook jullie lichaam er mag zijn,met striemen,met littekens,met een grijze haar hier en daar,met een kilo te veel of te weinig,met herinneringen aan het leven dat je tot nu toe had.

Om het niet te zwaarmoedig te maken sluit ik af met enkele mooie foto's die ik deze week heb gemaakt tijdens mijn wandeling,in de zon,alleen maar met zoveel moois om me heen.Tussen de boten door aan het kanaal


Alleen de bomen,het water,
de witte vogels en de
mooie blauwe lucht


Klimop


Hortensia


Zo mooi

Wat doen jullie voor jullie zelf aan beweging?Doe jullie dat graag?Wat lusten jullie graag wat niet zo gezond is?Zorg goed voor je lichaam en geest.
Groetjes C.

Follow my blog with Bloglovin

16 opmerkingen:

 1. Dat jojo dat ken ik goed. Ik beweeg graag maar ben in mij hart een echt bourgondiër. Helaas krijgt mijn lijf dan ook Rubensiaanse vormen. Om slank te worden mag ik quasi niets eten, mijn lichaam spaart alles op, heeft blijkbaar weinig nodig. Ik fiets naar het werk zoveel als mogelijk en probeer drie keer per week te gaan hardlopen en toch ben ik niet slank als een plank. Ik eet alles graag, gezond , niet gezond, zoet of hartelijk het maakt niet uit. Ik probeer zo gezond mogelijk te eten maar er zijn periodes dat mij dat niet goed lukt, nu zit ik in zo een periode......ach we zien wel weer......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja niets eten is geen optie,hé!Ik vind je er toch goed uitzien hoor Els ;)

   Verwijderen
 2. Ik ken het helemaal ... in de zomer ging ik 2x per week lopen met een vriendin maar sinds de vakantie gedaan is, is het er niet meer van gekomen. Moet dringend terug iets gaan doen. Maar s avonds geen zin meer. Ofwel kruip ik onder het dekentje voor de TV ofwel achter mijn naaimachine. Lekker warm binnen.

  Groetjes

  Tina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is rapper afgeschaft dan opnieuw gestart,maar misschien je vriendin toch eens polsen om opnieuw te beginnen.

   Verwijderen
 3. Heel herkenbaar, ik ben redelijk in verhouding, maar nog altijd een kilo of 10 te zwaar, nadat ik 8 kilo ben afgevallen, blijft de weegschaal min of meer op hetzelfde staan. Door regelmatig te hardlopen en te wandelen blijft mijn gewicht hetzelfde. Maar om nu weer echt op dieet te gaan, pffff..... daar zijn de wijntjes, nootjes, stukjes kaas en noem maar op te lekker voor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik blijf het moeilijk vinden,woog toen der tijd ruim 22 kilo meer dan nu,dus al super blij dat het jojo verschil binnen de perken blijft hoor.

   Verwijderen
 4. Bedankt dat je het toch wilde delen terwijl het niet gemakkelijk voor je was.

  Momenteel is het bewegen hier ook beperkt tot wandelen maar ik wil binnenkort wel het zwemmen weer gaan opnemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed van je om weer te gaan zwemmen,ik zie daar tegenaan,vroeger gingen we ergens zwemmen waar het water lekker warm was en de omgevingstemperatuur ook,maar dat zwembad is er niet meer.Een ander zwembad daar is het altijd koud en daar hou ik niet van.

   Verwijderen
 5. En mooie foto's :) De herfst is toch echt mijn favoriete wandelseizoen, zo mooi dat alles nu is!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "Jojo" een heel bekend woord voor mij! Vandaag weer enkele kilo's te veel en dat is vooral te danken aan de zoete lekkere dingen. Moet er dringend werk van maken, voel het aan mijn kleren! Bewegen bestaat vooral in wandelen/stappen en probeer zo iedere dag mijn 10.000 stappen op de teller te krijgen. Lukt niet altijd maar gaan gestaag door! Nu met de herfst en het zonnetje is het een plezier om buiten te zijn! Groetjes, Christa!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja 10.000 stappen,als ik moet werken kom ik daar aan,als ik vrij ben lukt dat minder goed maar ik doe mijn best.Succes met het opletten ;)

   Verwijderen
 7. Alles wat je schreef is heel herkenbaar! Hou ook van lekker eten en het bewegen schiet er nog al eens bij in, toch probeer ik af en toe een aardig stukje te wandelen en de fiets gebruik ik ook meer nu mijn man vaak de auto mee heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vrouwen en hun zelfbeeld! Ik heb pas de laatste jaren in de gaten dat ik er goed uitzie. En ik realiseer mij de kracht van de (glim-)lach.
  Lang geleden heb ik eens zoveel gelijnd dat ik minder dan 50 kg woog en nog vond ik mezelf te dik. Voer voor de psycholoog. Inmiddels heb ik (51 jaar) wel een balans gevonden qua eten en genieten. De 2 kg extra na de overgang bevallen mij goed (en die strijd ga ik niet meer aan).
  Ik drink graag rode wijn en heb periodes van ergens gek op zijn. Nu zijn dat tumtummetjes rond een uur of 5.
  Trots ben ik dat ik ruim 7 jaar geleden (eindelijk) gestopt ben met roken:-) En ik ben ook trots op je mooie blogbericht, X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei Ageeth,minder dan 50 kilo,nee dat lijkt me niet zo gezond.Fijn dat je een beter zelfbeeld hebt.We mogen er best zijn maar beseffen dat te weinig.Super goed dat je gestopt bent met roken,heb ik alleen eens in mijn jeugdjaren geprobeerd maar vond er niets aan.En dank je wel voor je complimentje x

   Verwijderen