dinsdag 17 november 2015

Chloé jas.

In mijn vorige blogpost had ik al verteld dat ik de Chloé jas gemaakt had.

Nu de foto's en wat uitleg.Vorig jaar stond deze leuke jas in het al om gekende naai tijdschrift LMV en ik vond hem best mooi.

Op naar de winkel in Weert voor stof en voering,drukknopen en dan actie!Nu viel mijn oog op een stofje waarvan er net niet voldoende op de rol zat maar de verkoopster nam mijn maten en zei dat ik daar toch mee toe ging komen.Jammer genoeg was dit niet zo.

Nu kwam ik 14 dagen geleden bij Mondepot te recht en bestelde er een leuk stofje van Scapa in het grijs.Er zit wat wol in maar het kriebelt niet,heel belangrijk want ik koop normaal gezien niets waar wol in zit omdat ik daar enorme jeuk van krijg.


Maandag besteld,dinsdag wakker gebeld door de postbode met het pakketje en direct aan de slag.De hele week als ik tijd had er aan gewerkt en ik ben best fier op het resultaat,met de foutjes en al ;)De voorkant,gekreukte
voering door het
dragen van de jas


De achterkant

Met dit te maken heb ik veel bij geleerd.Raglan mouwen,een voering,mouwen verlengen,dat je altijd je patronen moet controleren want eenmaal geknipt is het moeilijker om iets aan te passen,mijn voorste panden van de voering waren te kort,daarom heb ik er een stuk moeten aan zetten,wat je natuurlijk een beetje ziet maar nieuwe voering kopen en terug beginnen zag ik niet zitten.Ik had alles al geknipt en gedeeltelijk in elkaar zitten eer ik het door had dat de panden niet lang genoeg waren.

De uitleg is heel goed alleen bij het in elkaar zetten van jas en voering heb ik eventjes de hulp van mijn mama gevraagd want daar zag ik het licht niet en zij heeft al jaren ervaring.


Indien er nog iemand is die hem zou willen maken,gene schrik hebben is echt goed te doen maar een tip:maak hem een maatje kleiner dan je normale maat.Ik heb dat niet gedaan en nu is hij toch wel ruim maar ik zie het niet zitten om hem uit elkaar te halen en te versmallen.Wie zich er aan stoort kijkt er maar naast zeker?!

Op 28 november is er een boekvoorstelling van deze dame in de nieuwe zaak Stark die van Mondepot is.

Samen met nog 3 dames van het Noord Limburg naait groepje ga ik er naartoe en ik kijk er naar uit!Een avondje op stap met leuke dames,andere bloggers ontmoeten,een glaasje en een hapje vermoed ik,een toffe madame zien die haar boek voorstelt en nieuwe stofjes zien/voelen en wie weet wel kopen,dat laatste eigenlijk niet want heb hier nog wel het een en ander liggen.


Wie gekleed is in stofjes van Mondepot maakt een kans op een cadeaubon van 50 euro,dus mijn kleedje en Chloé jas hangen al klaar bij wijze van spreken.


En wie weet tot dan,C.


Follow my blog with Bloglovin

20 opmerkingen:

 1. Oh, misschien komen we elkaar dan wel tegen in Bar Stark over twee weken! Dankjewel voor de link naar Bloggers for Life, hoe meer reclame, hoe beter :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan Eva,is een nobel doel,hé!En wie weet komen we elkaar inderdaad in Bar Stark tegen...

   Verwijderen
 2. Heel mooi geworden Carla. Dat wordt een leuke, gezellige uitstap de 28e in stijl ! Ik kijk er ook naar uit !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben echt benieuwd hoe dat er aan toe gaat... ;-) en tof dat we samen kunnen gaan,hé!

   Verwijderen
 3. Oh, wat mooi Carla! Ik duim de avond van de 28e :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi geworden en knap gedaan vooral met een voering is moeilijk, gelukkig kon je moeder helpen dat is altijd handig!
  Veel plezier de 28ste en wie weet win je wel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou wat zijn als ik ik zou winnen maar ik heb geen idee waarop ze zich gaat baseren ;) Heb maar een heel simpel kleedje en de jas aan dan met stofjes van haar gemaakt.

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Oh fijn jij bent er ook!Komt de dochter ook mee ;) dan kan ik je daar misschien beter aan herkennen ...

   Verwijderen
 6. Mooi is 'ie zeg!! Knap gemaakt, daar zul je veel plezier van hebben. Succes en veel plezier de 28ste!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Reacties
  1. Wat lief van je om hier te komen kijken en reageren!!En ik geniet ervan dat je nu ook volger bent ;)

   Verwijderen
 8. Ah, deze had ik gemist! Mooi is hij zeg!
  En fijn dat je erbij was de 28ste. 😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je complimentje en ik vond het ook fijn om je in het echt te ontmoeten,vond het toch wel spannend hoor!

   Verwijderen