donderdag 28 januari 2016

Pin it & make it 4

Deze keer eentje voor de dochter.Nadat ze bij haar jongste nichtje een Bernadette vest zag met Kerstmis,gemaakt door oma wou ze ook graag eentje.

Ik had hem alvast gepind want ik voelde het al aankomen dat ik er een mocht breien voor haar.


Oma heeft het vest al voor verschillende lieve dames gemaakt,zo kon de dochter eentje passen en is hij naar haar wensen gebreid.

Ze wou het vest korter en de mouwen smaller.Ook had ze graag dat er aan de mouwen wat bling bling zat want ja dat vond ze wel wat specialer en mooier ;)


Omdat ze de hele week op haar kot/studentenkamer is ging ik samen met oma op zoek naar de gewenste kleurcombinatie,donker grijs en garen van het boordje is zwart met goud kleur samen in een draad.

En na goedkeuring aan de slag met naalden nummer 10 en 12 en 3 draden garen met als resultaat:na een week breien waren de onderdelen klaar.

Afgelopen dinsdag bij mijn mama (oma) eventjes wat uitleg vragen over hoe ik dat het beste in elkaar kon naaien met de hand en 's avonds was het klaar om de dag nadien mijn resultaat op FB te posten.


Ik heb leuke reacties gehad op dit Bernadette vest met gouden randje aan de mouwen.

Hopelijk valt het zondag ook bij de dochter in de smaak.Indien je nog twijfelt over dit vest,niet doen,ga voor garen en aan de brei want het is echt makkelijk om te doen en snel resultaat.Je kan dat gemakkelijk doen terwijl je bij de tv zit.
                          Het vest op kapstok                      
   want model is
    nog op kotMouwboordje
          

De mouw

Succes voor diegene die er nog mee gaat starten of mee bezig zijn.Ik ben benieuwd naar jullie resultaten.

Donker grijs garen:Schachenmayr Fashion Kid Light met mohair.
Zwart met goud: Scheepjes Lizzy.
Gekocht in Waterschei/Genk bij Carine.

Groetjes Carla.

Follow my blog with Bloglovin


25 opmerkingen:

 1. Leuk vest geworden met het gouden accent, breit snel weg zo op die dikke naalden ;-) Je dochter zal er wel blij mee zijn denk ik zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooh je bent al klaar! Ik ga de foto's later nog op de pc bekijken, ik heb nu mn telefoon. Maar goed zeg! Ik ben vingerloze wanten aan het breien als oefening... Want na een sjaal meteen een trui zag ik niet zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook leuk,van die vingerloze wanten!Maar hij valt echt goed mee om te breien hoor...als je kan minderen en meerderen dan krijg je hem zeker klaar.

   Verwijderen
  2. (mn telefoon was opnieuw ingesteld, dus nog niet ingelogd op mn blog account). Ik heb nog flink ruzie gehad met de eerste want.. . Met de boord ben ik serieus wel 20 keer opnieuw begonnen of zo. Toen had ik pas door hoe ik het verschil tussen recht en averecht kon zien. Meerderen en minderen heb ik nog niet gedaan, dus moet ik nog leren. Ik moet eerst de tweede want nog afbreien :)

   Verwijderen
  3. Ik had wel door dat jij het was...Ik heb vroeger in school leren breien en heb het wel vaker gedaan maar nu was het toch 2 jaar geleden hoor.Maar dat is zoals fietsen,eenmaal dat je het kent verleer je dat niet meer ;) en dank zij internet kan je alles bekijken,hé!

   Verwijderen
  4. Ja er staat zeker veel op internet. En ik wil het ook graag leren. Dan kan ik nog meer kledingstukken (ensokken misschien) zelf maken

   Verwijderen
 3. Ik zou er ook heel graag eentje breien voor mijn dochter! Heb je de mouwen veel versmald?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Om de 8 naalden vermeerderd ipv om de 6 naalden en na de boord ook enkele steken minder op gezet...Succes ermee.

   Verwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat accentje is zo leuk er bij. Dat maakt het vestje af!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb nog een vraag. Ik kom op internet verschillende bernadettepatronen tegen. Webwinkels geven het patroon grats bij bolletjes wol, of bij inschrijving van nieuwsbrief. Ook las ik bij een webwinkel dat het per garen verschillend is welk patroon je nodig hebt. Ik kom ook enorme prijsverschillen tegen bij breipakketten. Da tligt natuurlijk aan de kwalitet en samenstelling van het garen. Ik wil er niet meteen 100 euro aan uitgeven eigenlijk. Welk patroon heb jij gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij jouw wol lees ik 3-4 bollen voor een vest. Had jij dat ook? Ik zou er ook een glittertje in willen verwerken. Zou je dan 3 bollen en 1 bol glitter genoeg hebben?

   Verwijderen
  2. Ik heb mijn patroon bij mijn garen gekregen,heb 3 bollen gekocht maar heb nog een deel over.Van het goudkleurig 1 bolletje gekocht maar ik heb daar enkel het boordje mee gebreid.Misschien beter je garen in een winkel kopen,die hebben daar meer ervaring in hoeveel je nodig hebt.En ik heb lang geen 100 euro betaald,dat is veel te duur vind ik ;)

   Verwijderen
 7. Heel erg leuk geworden. Ik gaf mijn moeder ook altijd opdracht om iets te breken en nog steeds wel is!
  Fijn weekend
  Liefs Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel.Mijn mama is een echte breister,die doet dat heel veel en dat is dan natuurlijk fijn voor mij als ik hulp nodig heb,hé!

   Verwijderen
 8. Erg speciaal met die glimmende boorden! heerlijk warm bij kille dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi!! Ik ben er zeker van dat de dochter blij zal zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het prachtig en handig dat ze eerst kon passen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel en ja inderdaad fijn dat ze kon passen want anders had ze geklaagd over de breedte van de mouwen ;)

   Verwijderen
 11. beste
  hoe heb je u glitterbandje gedaan en welke steek en hoeveel naalden en welke naalden vind het heel mooi gedaan
  alvast dank

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het glitterbandje is een bolletje glittergaren dat ik met dunnere naalden heb gebreid, geen idee meer welke nummer van naald dat ik heb gebruikt. De gebruikte steek,een rechts en een averechtser steek, 5 naalden hoog en 26 steken per mouw maar dat ligt er nu wel aan voor welke maat je dat wil gebruiken,hé! Hopelijk ben je hier mee geholpen,succes ermee!

   Verwijderen