vrijdag 10 augustus 2018

Keuze stress!

Geen gemakkelijke keuze maar ik heb besloten om van werkgever te veranderen.Als alleenstaande mama van 2 tieners moet je hier wel goed over nadenken,anderen natuurlijk ook versta me niet verkeerd maar als je een partner hebt is het toch anders,hé.

Niet meer in eigen dorp maar 13 km verderop.Een bewuste keuze want door persoonlijke omstandigheden kan ik niet blijven waar ik nu ben.Ik ga niet in details treden want daar heeft niemand wat aan.Geen woon en zorgcentrum meer maar een instelling voor personen met een mentale en/of fysieke achterstand van klein en groot.Ook nog grootkeuken dus.

Meer uren,minder in het weekend werken.Mijn loon gaat ook omhoog,ik ga naar een bediendecontract,geen idee of dat beter is want je hebt er voor en tegenstanders van.Daar zal ik na een jaar pas op kunnen antwoorden.

Dit is ook een steuntje in de rug voor diegene die twijfelen of ze nog van job kunnen veranderen als ze al jaren werken bij de zelfde werkgever.In mijn geval 21 jaar.Niet niks maar het leven is te kort om ergens te blijven waar je je niet meer goed in je vel voelt of in dit geval niet meer zo graag gaat werken.
                                   
Dus al jij ook twijfelt om op zoek te gaan naar iets nieuws,een andere uitdaging of hoe je het ook noemen wil.Doen ga er voor!Je krijgt er energie van.En ja ik moet ook leuke collega's achter laten maar ik ga ook nieuwe mensen leren kennen.En diegene die graag contact met me willen of ik met hen zullen dat ook wel doen,hé.Al klopt de uitspraak: uit het oog uit het hart heel zeker in bepaalde omstandigheden.

Ik ben er klaar voor,laat maar komen.De vele informatie die ik ga moeten verwerken,de andere manier van werken,de nieuwe collega's,het wordt een uitdaging die ik graag aan ga,met een klein hartje welles waar maar met steun van mijn tieners,mijn familie en vrienden.Vanaf 1 oktober ga ik er starten net nadat we met de hele familie op weekend zijn geweest.

Je bent nooit te oud om voor je zelf te kiezen en dat is wat ik doe.Ik wil een betere werkomgeving en hoop het in mijn toekomstige job te vinden.

Hebben jullie dat ook gedaan?Van werkgever veranderen na een lange werkperiode?De sprong in het duister gewaagd?Want het kan ook tegenvallen,daar ben ik me maar al te goed van bewust.Maar wie niet waagt en zo verder.Amai wat een spreuken in deze blog ;-)

 Liefs Carla x16 opmerkingen:

 1. Veel succes, dat komt goed ! De grootste srong - veranderen- heb je al genomen ! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie. Inderdaad de grootste sprong heb ik al gedaan 😁

   Verwijderen
 2. Wat ben jij dapper en sterk! Van voor jezelf kiezen wordt je altijd beter Carla. Ik weet zeker dat je kinderen en familie trots op je zijn (en ik ook)! Ik ben na 20 jaar werken in hetzelfde beroep gestopt om nare redenen. Na een paar jaar thuis (met jonge kinderen en de geboorte van de derde) ben ik iets heel anders gaan doen. En daar heb ik mij nu met een opleiding verder in ontwikkeld. Daar ben ik blij mee nu.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een lieve reactie. Inderdaad zijn de kinderen en mijn familie trots op me. Met hun steun komt het allemaal goed. Ook knap van je omdat zolang geleden ook te doen! Ik heb er een goed gevoel bij.

   Verwijderen
 3. Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Succes en veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel succes met de nieuwe baan. Ik ben ook ooit veranderd van beroep van bediende op een kantoor naar een opleiding van gezinshelpster (1 jaar opleiding) deels stempelen, deels onbetaald. Ik was toen ook alleen, wel zonder kinderen. Ik heb het mij geen dag beklaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede beslissing dan! Ik hoop dat ik ook zo positief kan reageren ivm mijn nieuwe job. Maar ik heb er het volste vertrouwen in.

   Verwijderen
 5. Als jij er een goed gevoel over hebt gaat het zeker goed komen. Daar ben ik van overtuigd! En je hebt helemaal gelijk je moet niet ergens blijven waar je je niet meer goed voelt (ook al is de stap nemen niet gemakkelijk). Vorig jaar in de maand juni ben ik ook met een nieuwe en een heel andere baan gestart. Ik had 20 jaar bij mijn vorige werkgever gewerkt en ik voelde me daar al een hele tijd niet meer op m'n plek. Ik heb salaris in moeten leveren maar oh wat ben ik blij dat ik deze stap heb gezet. Nog geen seconde spijt van gehad. Deze nieuwe baan geeft me ontzettend veel nieuwe energie en ik ga weer met plezier naar m'n werk. Wat is dat veel waard! Ik wens je ontzettend veel succes met deze nieuwe uitdaging Carla!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn om jouw ervaring te lezen. Af en toe een risico nemen en je hart volgen hè!

   Verwijderen
 6. Wat vind ik dat ongelooflijk super, dat spingen van je <3
  Ik kan me erg goed voorstellen, dat het heel wat poten in de aarde had, maar als je ergens het gevoel hebt niet meer op je plek te zijn, dan moet er iets gebeuren. Spannende tijden daar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je reactie. Inderdaad spannend voor mij. Komt goed!

   Verwijderen
 7. Zelf ben ik in de afgelopen 20 jaar twee keer veranderd, de eerste keer ging ik na 4 jaar in een andere school les geven, de tweede keer veranderde ik binnen onze school voor een groot stuk van afdeling. Binnen de sector van het onderwijs kwam ik terecht in een groot lerarenkorps en het eerste jaar was telkens best moeilijk, het duurde een tijdje voor ik het gevoel werd echt als collega behandeld te worden (zeker de eerste keer, maar dat heeft vooral te maken met het feit dat er in het onderwijs voor beginnende leraren heel veel verloop is ...). Na dat jaartje doorbijten, bleek ik elke keer heel blij met mijn keuze! Dus misschien wordt het eerst wat lastig, maar geef het zeker een kans! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een fijne reactie. Ik ben er mij van bewust dat het inderdaad kan tegen vallen. Best spannend! 😉

   Verwijderen