vrijdag 11 maart 2016

Pin it & make it 10

Ik ben er al een tijdje over aan het na denken om het milieu wat meer te gaan sparen en mijne portemonnee in ene keer ook ;)

Als je veel weg werp materiaal gebruikt dan kost je dat met de aankoop vaak minder maar door de tijd heen meer...

Soms moet je even de klik maken om het anders aan te pakken en dat probeer ik sinds kort te doen.

Geen plastieken zakjes meer aan de kassa doe ik al eventjes zo veel mogelijk want ja ik ben ook maar een vrouw die soms haar herbruikbaar tasje in de verkeerde handtas heeft zitten,of in de ene heb ik er geen en in de andere tas 2 of 3 zelfs wat waarschijnlijk herkenbaar is voor jullie?!


Nu doe ik bij aankopen van vers fruit en groenten ook niet meer alles in een dun plastieken zakje maar zo los in de kar op de kleine tomaatjes na want ja anders heb ik er geen meer eer ik aan de kassa ben en dat is niet de bedoeling.Voor verpakte groenten en fruit probeer ik zo veel mogelijk te mijden.

Als mijn laatste tissue doekjes op zijn ga ik er geen meer kopen,dan lopen we maar wat vaker naar boven voor ene stoffen zakdoek of ik zoek onder een plaatsje om er te leggen.

En ik naaide deze vrolijke leuke keukenrol met restjes stof en badhanddoeken die ik ooit ergens bij aankoop van het een of ander kreeg.

Nog enkele papieren rollen heb ik liggen maar als die op zijn komen er geen meer in huis en ga ik voor de herbruikbare versie die de was in kan als het nodig is.


Wat vinden jullie ervan?Doen jullie hier ook aan mee of hebben jullie zo iets van dat laat me koud,ik ga voor het gemak?Ik wil niemand tegen het hoofd stoten met dit,ik ga alleen op mijn gevoel af en sommige zaken vind ik ook een brug te ver zoals zelf je poets of verzorgingsproducten maken maar dat is een keuze die iedereen voor zich zelf moet maken,hé!

Wel wil ik nog voor mezelf herbruikbare reinigingsdoekjes maken,ze liggen al geknipt klaar,enkele zelfs al gestikt maar nog gene foto van gemaakt...Daar wordt je
toch van zelf
vrolijker van,hé!


Schoon rolletje ;)


Kamsnaps die
er voor 1
keer eens
direct goed
in gingen.

Ik heb voor de maten gewoon een stukje papieren versie genomen,geknipt goede kanten op elkaar gestikt met een keergat erin,hoekjes en teveel aan stof afgeknipt,gedraaid en rondom nog een stiksel gegeven zodat het mooi blijft zitten en dat het keergat gelijkertijd werd dicht genaaid.Kamsnaps erop gezet en klaar om te gebruiken.

Groetjes Carla
Follow my blog with Bloglovin

18 opmerkingen:

 1. 't Is 'in' hé tegenwoordig .. 'dat groene, ecologische' ... Ik moet zeggen; ik ben er zelf niet zo bewust mee bezig ... Maar, gebruik dan wel weer papieren zakken in de winkel om mijn groenten/fruit in te doen ipv de plastic zakken, gebruik een herbruikbaar maandverband én altijd stoffen zakdoeken... :D Maar bewust; nee dat niet .. Chapeau voor jou! Die keukenrol zag ik ook al langs Pinterest passeren... Knap gedaan!

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijne reactie Marieke maar er zijn er velen die nog veel meer en groener te werk gaan,maar elke kleine stap is er eentje,hé!

   Verwijderen
 2. Ik probeer er ook zeker rekening mee te houden. Geen plastic tasjes, seizoensgroenten, niet altijd meteen de auto pakken, kippen in de tuin die de etensresten krijgen, boodschappen doen met een lijstje.........
  Je zelfgemaakte keukenrol ziet er vrolijk, benieuwd of je dit in praktijk goed bevalt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kippen kan ik hier niet houden op mijn terrasje ;) en de rest doe ik ook zoveel mogelijk zoals jij.Is toch al iets,hé!

   Verwijderen
 3. Dat ziet er mooi uit ben benieuwd of het je bevalt.
  Probeer er zelf ook zoveel mogelijk om te denken, tassen mee in de auto in de handtas etc en de groenten en fruit los met uitzondering van de kwetsbare groenten die doe ik in een papieren zak.
  Het is een kwestie van wennen denk ik over een tijdje weet niet anders en het gaat het allemaal vanzelf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Papieren zakken hebben we hier niet in de winkel... maar het went wel ja.Ik hoop dat het gaat mee vallen,ik ga ze in elk geval al in het zicht zetten wie weet groeit het dan stilletjes aan.

   Verwijderen
 4. Goed bezig! Zo'n keukenrol kende ik nog niet, mooi idee.
  Ik moet er nog steeds aan wennen dat ik altijd tasjes bij de hand moet hebben, omdat we ze niet meer krijgen en ik het zonde vind om er voor te betalen. Ik hergebruik plastic tasjes vele malen, met name voor vieze voetbalschoenen na de wedstrijden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat went hoor en ik betaal daar ook niet voor,groot gelijk.Ik hergebruik ze ook vaak als ik er dan hier of daar verkrijg...

   Verwijderen
 5. Wat leuk die keukenrol! Nog niet eerder gezien. Ik probeer zo weinig mogelijk plastic tasjes aan te nemen in winkels maar verder mag er nog veel aan m'n gewoontes veranderen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh mijn gewoontes mogen ook nog wel wat aangepast worden hoor maar elk begin is moeilijk en elke stap in de goede richting is er eentje,hé!

   Verwijderen
 6. Een super leuk idee! Of het hier thuis handig gaat zijn met mijn drie jongens daar moet ik eens over nadenken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet het zelf ook nog ondervinden hoor,voorlopig staan beiden soorten hier in de keuken klaar ;)

   Verwijderen
 7. Dit is ook voor mij nieuw! Goed idee... Eentje om te pinnen en over na te denken... Ik ging onlangs ook op een zeer bescheiden manier aan de slag om onze ecologische voetafdruk een ietsiepietsie te verkleinen ;-) (moest je zin hebben: http://naaisgerief.blogspot.be/2016/03/katoenen-broodzak-deel-2-een-upcycle.html).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn foto vind je hier terug op Pinterest: https://www.pinterest.com/carlavaesen/pin-it-make-it/ en ik ben net naar jouw broodzak gaan kijken.Ook een leuk idee!

   Verwijderen
 8. Heel leuk gedaan!

  Ik probeer bewust om te gaan met die zaken, maar ook niet extreem... ik ga toch ook nog voor gemak... En ja, het gebeurt mij dus ook vaak dat ik zonder winkeltasjes in de winkel sta...

  Tegenwoordig hou ik die kleine plastic zakjes voor groenten en fruit wel bij en als ik eraan denk, gaan die gewoon opnieuw mee naar de winkel om er de nieuwe voorraad in te doen, of ze worden gebruikt als afvalzakje in de rugzak als we een uitstapje doen, beschermzakje voor een nat washandje om mee onderweg te nemen... daar hoef ik dan geen dure diepvrieszakjes voor te gebruiken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja gemak telt hier ook vaak door ;-) ik deed vroeger altijd zo'n washandje in een tupperware doosje,kan je xxx keren opnieuw gebruiken maar weegt wel wat meer.Van die kleine zakjes passen ook net in een klein afvalbakje zo op het toilet...

   Verwijderen
 9. Reacties
  1. Ja en ik heb ze al in gebruik ;-) voor de kinderen is het iets moeilijker om ze te nemen,zijn de papieren versie gewoon,hé!

   Verwijderen