woensdag 22 mei 2019

Rozy wallet

Mijne portemonnee had al enkele weken last van een slecht sluitende rits,vakjes voor mijn kaarten die niet meer mooi uit zagen maar je kent dat wel,eer je eentje vindt die mooi en betaalbaar is ben je een tijdje verder... ;-)

Ik kocht het patroon voor de Rozy wallet al 2 jaar geleden of zo.Het patroon is al lang geleden af geprint en uit geknipt en nadien merkte ik dat mijn printer instelling verkeerd stond want alle patroononderdelen zijn te klein,0.5 cm te klein wat natuurlijk goed opletten is als je de delen uitknipt uit je mooiste stofje wat bij de kurk past.

Niet mijn beste maaksel dat is een feit.Af en toe gevloek,los tornen en opnieuw beginnen was precies standaard bij deze mooie wallet of portemonnee.Maar ik ga hem gebruiken en na een tijdje ga ik zeker en vast een nieuwe maken.Met in mijn achterhoofd de werkpunten die ik nu net niet deed.

Het stiksel dat de scheiding maakt bij de vakjes voor je betaal- of klantenkaarten ga ik met de dubbele steek maken.En hechten met voor en achteruit te stikken ipv de ter plaatse hechting die ik nu gebruikte.Veel beter volgens mij maar ja het was dan ook een dag dat van alles mis ging,ook mijn concentratie had het ermee gehad.

Geen idee hoe dat het komt dat mijn vakjes en dergelijke niet recht gestikt zijn?! Ik heb het toch allemaal netjes gemeten en vast gezet met clips.Ik vermoed dat het gewoon mijn dagje niet was afgelopen zondag om hem te maken.Het afwerken met de sluiting deed ik vandaag met de mini schroevendraaier die ik van mijn papa leende.

Maar niet perfect is ook goed!Hem niet gebruiken zou zonde zijn van de materialen die ik bij elkaar zocht.Op het eerste zicht is hij mooi maar van kortbij niet helemaal.Er zijn ergere dingen,hé!

Nu nog afwachten of mijn geld er beter in blijft of is dat hoopvol wensen?!Hebben jullie een gekochte of zelf gemaakte portemonnee?Kijken jullie even mee naar mijn exemplaar?


De gesloten buitenkant.


Met een niet perfect
labeltje erin!

Schoone scheve
sneeuwsterren!

Dit was de enige keren dat ik aan iets begon terwijl er nog een ander onafgewerkt stuk klaar ligt.Het bijpassende stofje bij de lange rok om een Donna blouse te maken ligt uit geknipt klaar.Nu nog er aan beginnen want de zon is een beetje van de partij en dan mogen we eindelijk onze zomerkleren aan doen.Ik ben hoopvol dat het binnenkort terrasjes weer wordt.

Liefs Carla x

Follow my blog with Bloglovin

8 opmerkingen:

 1. Chapeau, zo'n portefeuille stikken lijkt me niet simpel.
  Ik duim mee voor terrasjesweer want er liggen hier nog veel kleren te wachten op de zon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij zou dat ook gemakkelijk klaar krijgen,zo'n portemonnee in elkaar zetten hoor!Vandaag ziet er in elk geval al terrasjesweer uit!!

   Verwijderen
 2. Heel mooi, Carla! Dat ziet er toch niet gemakkelijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci! Nee gemakkelijk was het niet 😉 maar af en toe eens goed vloeken en opnieuw beginnen werkt wel. 😁

   Verwijderen
 3. Ik vind het al knap dat je er aan durft te beginnen, want het is wel werken in het klein!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad kleine onderdelen. Maar ik ga er zeker nog eens een maken. Achteraf veel voldoening van.

   Verwijderen
 4. Met liefde gemaakt en dat kun je er van alle kanten af zien. Ook al is het niet perfect geworden. Ik vind hem erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een mooi complimentje van je!Ja inderdaad niet perfect maar ik ben er best fier op.

   Verwijderen