woensdag 8 mei 2019

Moederdag.

Moederdag komt er aan,ook voor mijn mama.En omdat ze een tijdje geleden liet horen dat ze graag een Yinyang tas in een lichte kleur wou ging ik met licht bruin nepleer aan de slag.

Het nepleer ligt hier al een tijdje want ik maakte er al eens een tas voor mezelf uit.Je kan hem hier gaan bekijken.De kleur laat zich goed combineren met andere lente of zomerkleuren.

Deze keer nam ik een iets bredere riem om de hengel van te maken.En daar moest ik natuurlijk ook grotere zeilringen voor hebben.Vorige week bestelde ik die,samen met nog wat rivetten en dergelijke.Jammer genoeg vergat ik er een tool bij te bestellen om die zeilringen er in te slaan.In het weekend dus maar een nieuwe bestelling gedaan,samen met wat leuke stofjes en dit alles bij Dubbelpunt in Wuustwezel.Zo hoefde ik geen 2 keren te betalen voor mijn bestelling en wat stofjes rijker ;-) Binnenkort daar meer over.


De voorkant van de tas.

De achterkant met
ritszakje.


 De binnenkant.


 Sleutelhanger.

De riem was een klein beetje te lang maar van het restje maakte ik een simpele sleutelhanger erbij.Meer moet dat niet zijn en die mama nu in gebruik heeft is aan vervanging toe.Allé dat vind ik toch!

Zo blij dat ik een tijdje geleden investeerde in tools om zeilringen en hollenieten in te slaan.Het geeft een meerwaarde aan je tassen en dergelijke en als je eenmaal weet hoe je er mee aan de slag moet stelt het niets voor.

Deze handtas samen met een keramiek pot met een plantje er in geven we zondag af als we koffie met taart mogen gaan smullen bij mijn ouders.Ik ben benieuwd naar haar reactie op de tas.We hadden geen datum afgesproken en ik mocht zelf beslissen welke kleur en welk materiaal ik ging gebruiken.

Vieren jullie komende zondag Moederdag of in augustus?Een knuffeltje voor diegene die geen moeder/mama meer heeft om te vieren.

Groetjes Carla x

Patroon: Yinyangtas
Buitenkant: nepleer van bij Cas en Nina (bestaat niet meer)
Binnenkant,rits,garen: Veritas
Zeilringen en hollenieten: K-Bas/Dubbelpunt

Follow my blog with Bloglovin

 

6 opmerkingen:

 1. Daar gaat ze absoluut erg blij mee zijn. Dat weet ik zeker!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In Nederland is het zondag Moederdag. De vier mannen in huis zijn daar niet zo mee bezig en ik ga dat niet forceren. Ik heb gezegd dat ik wel kadootjes voor mezelf koop ;-)
  Je hebt een mooie tas voor je moeder gemaakt Carla, een mooi kado!
  In de pre-puberale periode maakten de zonen lieve kadootjes op school, dat waren voor mij de mooiste!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan heb je zeker en vast een kadootje gekocht dat in de smaak valt bij jezelf ;-) Hier is het afwachten,normaal gesproken regelt de dochter dat maar die heeft het super druk met haar masterproef dus eventjes afwachten.Inderdaad op school werden er altijd leuke dingen gemaakt!

   Verwijderen
 3. Wow, zo mooi, een prachtig cadeau!

  Wij vieren moederdag hier ook in Mei. Ik kocht een verwensetje voor mijn mama en ikzelf kreeg natuurlijk de mooiste zelfgemaakte knutsels :) Maar om 7u stond ik zelf wel te werken op het moederdagontbijt van de plaatselijke gezinsbond en toen ik om 13u thuiskwam leek het huis ontploft en ben ik daar maar in gang geschoten... Giel zei nog: "Mama, het is moederdag, je moet vandaag niks doen! Laat het maar zo tot morgen!" :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je complimentje!Een verwensetje is ook leuk.Oei dat is iets minder leuk om zo thuis te komen.Maar laten liggen zou ik ook niet kunnen ;-)

   Verwijderen