zaterdag 18 mei 2019

Veggie en vegan workshop

Via Instagram zag ik andere deelnemen aan workshops bij Colruyt Academy.Op het vegan festival in Hasselt stonden ze met een standje waarvan ik een boekje mee naar huis nam om later te bekijken.

De dag na het festival had ik me al ingeschreven voor de workshop vegetarisch broodbeleg en groentespreads.En ik heb zelfs al een volgende workshop op oog, gluten- en lactosevrij: lentemenu.Maar daar ga ik eerst eens voor polsen of er een collega zin heeft om mee te gaan.

Nu eventjes over gisterenavond.Na een korte inleiding mochten we samen wachten met een koffie of iets fris om te drinken eer we naar onze keuken van de avond gingen.Korte inleiding door de lesgeefster Joke en we gingen aan de slag met onze partner.Ik had het geluk een lieve Kim te treffen en samen gingen we aan de slag.

De recepten waren duidelijk,kort maar bondig en we kregen na afloop zelfs een boekje met alle recepten mee naar huis. Wij maakte de zeewierspread en salade met mango en zelfgemaakte veganaise,een simpele groene salade.Simpele gerechten,de andere deelnemers maakte onder andere dit: Tzatziki met rode biet,terrine van geroosterde groenten,kikkererwten crème met gemarineerde artisjok,seitangehaktbroodje met pepersaus enz.

Toen we allemaal klaar waren mochten we aan het buffet aanschuiven om van alles op te scheppen en vervolgens onder het genot van een glaasje water,fris of wijn alles te proeven.En ja het was lekker,sommige fris (salade met mango),verrassend lekker (seitangehaktbroodje) en zelfs zoet (chocoladepasta met kastanjes).

Na afloop mochten we van de eventuele overschot wat mee naar huis nemen en we kregen ook een goodiebag mee naar huis.Daar zat dit in: keukenrol,sojasaus,bio yoghurt, ballade room,wraps met chiazaad,agavesiroop en wat kortingsbonnen en recepten.


 Mijn proevertjesbord ;-)


Frisse salade met
mango en tortilla's.


Seitangehaktbroodje.
 

 Tzatziki met rode biet.


Van de andere gerechten maakte ik ook foto's van maar de kwaliteit is niet zo geweldig.Maar dit kan ik jullie al mee zeggen,het was allemaal haalbaar,lekker en ik heb er nieuwe dingen gegeten.Volgende maand ben ik jarig en wie weet zet ik dan allerlei gerechtjes op tafel waarbij iedereen naar wens kan nemen waar hij/zij zin in heeft?!Wat vinden jullie daarvan?Of de gewone standaard hapjes of taart klaar maken?Ik zou het fijn vinden om dit aan mijn familie en vrienden te laten proeven.Want onbekend is onbemind merk ik vaak.Zo kunnen ze zelf proeven dat het lekker kan zijn,zonder vis,vlees of andere dierlijke producten.

Fijne avond,Carla x


Follow my blog with Bloglovin

2 opmerkingen:

  1. Ziet er super lekker uit. Dit kun je wat mij mij betreft absoluut laten proeven tijdens je verjaardag!

    BeantwoordenVerwijderen