zondag 16 december 2018

Verstrooid en slecht gelezen...

Jullie kunnen vast en zeker al raden wat dat als resultaat geeft?!Verknipte stofjes waar je geen ander restje mee van hebt.Kurk die je niet of moeilijk kan hergebruiken.Moet ik nog verder gaan?

Oh vandaag zat het helemaal niet mee met mijn intentie om verder te gaan om zelf cadeautjes te naaien voor onder de kerstboom.Ik wou voor mijn broer in de simpele bruine kurk die ik nog had liggen van uit Portugal een hoes maken om over een tissuedoos te zetten zodat het netjes is ipv zo'n kartonnen verpakking uit de winkel.

Op de blog van Leven met Liv vond ik de uitleg terug die ik in mijn eerste naai avonturen ook al gebruikte.Het patroon vond ik niet meer terug in de stapel patronen die ik ondertussen heb verzameld dus printte ik hem opnieuw uit.Uitknippen en de zijkanten aan elkaar stikken dacht ik en klaar is kees!Niet vandaag want het geheel is te klein.Op naar een andere uitleg.

Op de blog van Smospotten en snoesjes vond ik een simpel uitleg om mee aan de slag te gaan.Het ligt totaal niet aan hare uitleg maar aan mijn eigen verstrooidheid die vandaag de hele namiddag/avond mij gezelschap hield.

Ik tekende het patroon zoals ze zei over van een lege doos maar vergat dat de zijkanten door 2 delen werd bekomen waardoor mijn zijkanten natuurlijk niet overeen kwamen met de lange zijde van de doos.En ja wanneer kwam ik daar achter?! Natuurlijk nadat ik het geheel uit kurk geknipt had en de zijkanten aan elkaar wou naaien.Ik heb het onorthodox op gelost door er een stukje kurk aan te zetten met een zig-zag steek.Want ik wou de kurk niet zomaar weg gooien.De zoon zijn kamer heeft er nu een leuke niet perfecte tissue verpakking bij ;-) Hij ziet dat toch niet vermoed ik en ik moet de kurk niet weg gooien.

Omdat ik nog stof over had van de kussens die ik vorig jaar voor mijn broer maakte dacht ik oh ja leuk om het laatste stukje te gebruiken ipv de kurk.Ik knipte het patroon van de 1ste blog netjes uit.Speld de opening netjes tegen elkaar!En ja hoor verkeerd.Ik had eerst het geheel tegen elkaar moeten stikken eer dat ik met een kartelschaar aan de slag ging.Daar ligt het dan,het laatste deeltje stof dat ik nog had.

Genoeg voor vandaag.Alles aan de kant,de boel de boel gelaten en morgen opnieuw beginnen.Eerst en vooral met wat orde te scheppen in mijn naaihoekje en dan op zoek naar leuke restjes stof die bij een man passen en waar ik nog voldoende van heb om opnieuw te beginnen.

Wel voormiddag gezellig met ons jongste neefje naar Maya de bij gaan kijken.Toffe film,leuke ontspanning,top gezelschap want het is een kapoentje dat manneke!Erna mocht ik blijven eten en dat het gesmaakt heeft heb ik tegen de grote zus verteld want zij had samen met de mama het eten gemaakt.En als slot kwamen de dochter en haar vriend totaal onverwacht op tijd naar hier om samen een film te kijken.Allé het is te zeggen,zij met hun 2 want de keuze viel op Pirates of the Caribbean 6 en ik krijg al kippenvel van het geluid alleen.Maar ze is thuis en daar geniet ik van.

Geen foto's vandaag,alleen saaie tekst en als je tot hier hebt gelezen.Dank je wel daar voor.

Fijne avond,Carla x

Follow my blog with Bloglovin

6 opmerkingen:

 1. Zo'n dagjes dat alles mis gaat maken we allemaal wel eens mee, op naar een betere dag ! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja gelukkig gaat zo'n dag ook weer voorbij,hé!Morgen waag ik een nieuwe poging ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat heb je soms van die dagen waarop niet veel lukt.
  Gelukkig kon je deze dag wel in goed gezelschap afsluiten. X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad hebben we allemaal wel eens zo een dagje. Maar we hebben hem positief af gesloten 😊

   Verwijderen
 4. Oh jeetje, soms zit het even niet mee he :)

  BeantwoordenVerwijderen