zaterdag 6 oktober 2018

Try Vegan.

Ik ga hier zeker en vast geen preek geven over het eten van vlees,vis en andere producten van dierlijke afkomst.

Al sinds jaren eet ik niet alle dagen vis,vlees of gevogelte.Op restaurant kies ik 9 van de 10 keren voor vegetarische varianten.Niet altijd even evident maar er is beterschap op komst.

Meer en meer kan je lekkere gerechten op de kaart vinden die alleen groenten bevatten al dan niet met kaas of room afgewerkt.Niets mis mee want ik vind dat lekker.

Maar nu is het oktober en dat is voor velen Try Vegan maand.En ook ik doe mee voor de 1ste keer.In het voorjaar heb je de veggie versie waaraan ik al 2 keren mee deed.Nu ga ik samen met velen andere een stapje verder en eten we geen producten afkomstig van dieren.Gaande van honing,gelatine,room,eieren,yoghurt,melk,platte kaas.Maar ook koekjes,chocolade en nog vele andere lekkere producten.

Waarom vragen sommige net zoals ik enkele maanden geleden af wil je zelfs geen producten eten die afkomstig zijn van dieren?Waar geen dier voor gedood moet worden?Tja dat is iets om over na te denken en op te zoeken.

Als je room,melk,eieren,honig en dergelijke wil heb je dieren nodig.Die dieren hebben veel plaats(die ze vaak niet krijgen) nodig,veel waterverbruik,Co2 uitlaat en al de rest lees je bij Try Vegan.

Ik ben niet alle dagen in mijn opzet geslaagd maar dit door omstandigheden.Op het werk waren er enkele smossen met kaas over en ik mocht er eentje mee naar huis nemen of in de vuilbak gooien.En ja dat heb ik 's avonds hier lekker op gegeten.Deze avond mocht ik bij een vriendin onverwachts mee eten en er stonden pizza's op de menu.Wel koos ik de versie met mozzarella en pesto.Ik verwacht niet dat andere zich aanpassen naar mijn keuze.Het is niet voor mijn eigen gezondheid dat ik deze beslissing neem maar van de andere kant misschien toch wel.Ik heb meer energie of zou het komen omdat ik op mijn nieuwe werk een uurtje later moet beginnen ;-) En gisteren dronk ik op een terrasje een latte met gewone melk omdat er geen alternatief was.

Zelf moet ik nog veel leren dat is een feit maar ik heb zeker en vast mijn grenzen al verlegd en nieuwe dingen leren klaar maken en eten.Wie doet er nog mee?

Vandaag in Hasselt geweest in de winkel Peas waar ze dessertjes verkopen die Vegan zijn.En lekker dat die zijn,als je de kans krijgt zeker langs gaan.


Wil je het ook eens proberen,op de site van Try Vegan vind je zeker en vast een receptje dat je kan uit proberen en je huisgenoten mee kan verrassen.

Geen verwijt naar die gene die dit allemaal niets vindt.Iedereen moet doen wat hij of zij goed vindt en voor mij is dat minder dierlijk eten.Het afbouwen van kaas vind ik heel moeilijk...En ik wil ook eens een cake of taart klaar maken want geen eieren gebruiken daar voor is iets heel anders dan je stukje vis of vlees links laten liggen.


Ook met handletteren blijven we in het thema ;-) moet kunnen,hé!Wel moet ik dringend eens werk maken van mijn tekst beter te verdelen over de breedte van de pagina.


Groetjes Carla xFollow my blog with Bloglovin

6 opmerkingen:

 1. Dat is een mooie keuze Carla! In ons huishouden met vier mannen, mag ik geen voorstellen doen die leiden tot vleesvermindering ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier eten de kinderen ook hun stukje vlees of vis. Maar drinken soja melk maar de zoon ook gewone melk,eten geen vleesbeleg op hun brood. Alle beetjes helpen.

   Verwijderen
 2. Ik doe ook mee, ook een half jaar geleden startte ik een vegan project. Niet altijd even eenvoudig omwille van het vinden van alternatieve producten, voornamelijk voor mijn kids. Zij kunnen bijvoorbeeld de kaas op hun lasagna niet missen ;)
  Ik leerde alvast heel veel bij en vlees hoeft voor mij niet per se, al kan ik er toch ook van genieten. Ik behoor tot het flexi-publiek en probeer mijn gehele gezin er iedere week opnieuw van te overtuigen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Knap van jullie. Inderdaad niet gemakkelijk om je eetpatroon aan te passen. Hier ook niet veel van vegan producten te koop.De zoon wil er niet veel van weten. De dochter soms. En ja ik ben ook eentje die flexi is 😁

   Verwijderen
 3. Waw Carla, dat vind ik geweldig dat jij 'het' probeert om Vegan te eten. Wij eten weinig vlees en haast nooit vleesbeleg. In het voorjaar doen wij ook mee met Dagen zonder Vlees, maar hervallen toch telkens. Ook zou manlief het moeilijk hebben zonder kaas en melkprodukten. Morgen gaan we bij mijn 'Vegan'petekind eten op haar kot in Merelbeke voor mijn nieuwjaar. Ja, eens uitstellen en dan examens en dan op reis en dan....., hopelijk lukt het morgen. We zullen in ieder geval lekker vegan-eten. Succes Monik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad niet gemakkelijk om te doen maar van proberen kan je leren hè. Oh ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden wat ze heeft klaar gemaakt!

   Verwijderen