vrijdag 14 september 2018

Oh Billie boy!

Laatst was ik nog eens in Lier en bracht ik van bij Madeleine de Stoffenmadam een super schattig stofje mee.Met in gedachte een leuke sweater voor mijn dochter haar metekindje van bijna 4 jaar.

Het keek me regelmatig aan,zo van wanneer ga je mij eens knippen en in elkaar zetten!?Het patroontje deze keer is de zo befaamde Billie van Zonen 09.Bijna elke naaister in Vlaanderen en ver daar buiten ging met dit patroon al aan de slag vermoed ik.Als je het op Google op zoekt kom je pareltjes tegen!De versie voor volwassen maakte ik als eens voor de zoon.

Op een zeldzame gezamenlijke naaiavond tekende ik de 116 netjes over en vervolgens voegde het patroon zich bij het stofje ;-) maar woensdag ging ik eindelijk aan de slag.

Omdat ik geen 50 cm boordstof in rood/wit gestreept wou kopen nam ik een restje boordstof uit mijn kast dat er ook wel bij past.De mouwboordjes zijn uit het stof geknipt.

Terwijl ik het in elkaar aan het zetten was vond ik toch dat de mouwen en mouwboorden aan de smalle kant waren.In mijn stories van Ig kreeg ik van Jill de reactie dat het niet aan mij lag maar aan het patroon.En ik had er al 1 cm extra bij getekend omdat Sofie dit in het naaigroepje al had vermeld.

Ik vraag me af hoe de kindjes die het patroon hebben gepast bij het testen hun armen er in kregen...Nu besef ik al te goed dat er fouten kunnen gemaakt worden maar toch jammer dat dit gebeurd want ik twijfel enorm of ons neefje er in geraakt en dan gaat hier een super mooi sweatertje liggen waar ik niets mee kan doen.Maar ik probeer positief te denken en wacht af tot hij het gepast heeft eer ik beslis wat ik ga doen.

Van het stof blijft niets meer over dus indien ik het wil bewerken zal ik er effen mouwen in moeten steken (oh nee al dat overlock stiksel los doen) of er korte mouwen met boordje van ga maken?!Of iemand nog een ander voorstel om dit eventueel op te lossen?
Zo schattig,hé!


Klaar om af
te geven!


Schoon,hé!

Nadat de eerste mouwboorden zo smal leken heb ik ze er af gehaald en nieuwe aangezet die even breed zijn dan de mouw zelf.Nu afwachten tot zondag om te passen als we samen naar de kermis gaan.


Groetjes Carla x
Follow my blog with Bloglovin

12 opmerkingen:

 1. Wat een schatje! Goed dat je er grotere boorden aan hebt gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Ja hè! Ons neefje draagt sinds kort ook een leuk brilletje dus echt iets voor hem! 😉

   Verwijderen
 3. Héél mooi! Het stofje én het patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo mooi!! Hopelijk past het!

  Is het sweaterstof dat je gebruikt hebt of gewone tricot? Want misschien dat het daardoor nog krapper wordt?

  Wat ik als tester wel al gemerkt heb - en dat is eigenlijk heel spijtig voor de ontwerpers - is dat sommige testers niet eerlijk durven zijn in hun feedback... alles is goed en fantastisch.. zo had ik al vaker voor dat pas als ik een opmerking gaf anderen me gingen bijtreden terwijl ze eerder lyrisch waren over het patroon...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie ons neefje morgen. Hopelijk wil hij passen. Ja dat kan ik me voorstellen dat sommige testers niet eerlijk zijn 😳

   Verwijderen
 5. En pastte het sweatertje hem? Monik

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vraag het me ook af ….EN bij deze wil ik je alvast nog heel veel succes toewensen bij je eerste werkdag, eigenlijk niet je eerste werkendag, maar wél bij een nieuwe locatie … HET ZAL JE ALLEMAAL WEL MEEVALLEN, MAAR IK DUIM VOOR JE !!! a-Nette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh hoe lief van je! Het is goed mee gevallen vandaag 😉 En de sweater past.

   Verwijderen