zondag 12 maart 2017

Not Another V-shirt.

Deze week toch nog eens genaaid.Het stofje lag al een tijdje in mijn voorraad maar omdat het niet voldoende was om het bloesje eruit te maken ging ik 14 dagen geleden bij de Veritas effen zwart stof bij halen.

Het patroon komt uit het boek Matching outfits,matching minds geschreven door Eef Theys van de blog Eulalacestchic. Een bezig bij,zeker de moeite om bij haar eens te gaan kijken!

Het is redelijk gemakkelijk in elkaar te zetten.Ik koos voor een niet rekbaar stoffencombinatie maar ik kan er vlot in.Ik twijfel zelfs om het nog smaller te maken,dit heb ik bij het passen al gedaan maar persoonlijk vind ik het nog al breed vallen,misschien ook omdat het niet uit tricot is gemaakt.Of moet ik de volgende keer mijn maten misschien eens opmeten?! Ik heb mijn confectie maat gemaakt.

Voor het eerst maakte ik een V hals.Het is mooi maar niet perfect maar hé wie zegt dat alles perfect moet zijn?!De tricot had ik nog liggen.




Prachtig stofje 
van Kokka.

De zoom deed ik met een gouden draad in een speciale naald maar toch knapte de draad 2 keren.Het heeft wel iets vind ik.De driehoekjes in het stof blinken ook een beetje daarom mijn keuze om de zoom met goudkleurig garen te doen.




Een beetje goud ;-)

De afwerking daar maakte ik wat meer werk van.Het overlockstiksel verstopte ik achter een lintje dat ik ooit ergens kreeg.



Mooie afwerking,hé!

Verder breide ik deze week mijn Bernadette vest af en gisteren naaide ik het in elkaar.Daar ben je toch ook even mee bezig maar het resultaat mag er zijn.In combinatie met het bloesje is het heel mooi en het draagt zalig.Zo zacht als een schaapje!





Moeilijk om te fotograferen.

Een combinatie die me aan de lente doe denken!Met het zonnetje dat er de afgelopen dagen bij is doet me dat al denken aan terrasjes,wandelingen en genieten van de kleine dingen in het leven.

Ook bij mijn handlettering gebruikte ik een beetje goud!Ik blijf het aangenaam vinden om te doen.Heb deze week zelfs nog een boek gekocht om te oefenen.In de Standaard boekhandel vind je ondertussen vele verschillende boeken over dit onderwerp.



Ik kocht dit boek omdat het mij persoonlijk het meeste aansprak.De dames komen uit Nederland,hebben een blog en zijn ook op Instagram actief.




                                               Afbeeldingsresultaat voor handlettering hemelsblauw boek

Waar zijn jullie op dit moment mee bezig?Ik ga nu een wandeling maken en genieten van het zonnetje!


Fijne zondag,Carla

Patroon: Not Another V-shirt uit MOMM
Stof: Pieke Wieke en Veritas
Lintje en tricot uit eigen voorraad
Patroon: Bernadette vest,gekregen van mijn mama
Garen: Zeeman

Follow my blog with Bloglovin

16 opmerkingen:

  1. Heel mooi. Het shirtje ziet er eigenlijk heel chique uit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heel mooi gemaakt, en moest het bovenste echt te los zijn, misschien van een overschotje twee lintjes maken, in de zijnaden stikken en dan achteraan binden (dan hoeft het niet perfect te passen) of is dat geen optie ? A-Nette.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is een goed idee. Ik heb het vandaag aan gehad en ik twijfel nog. Draagt zalig.

      Verwijderen
  3. Echt een prachtige top en zo mooi afgewerkt! Ik ben fan :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb eens echt werk van gemaakt om de afwerking tot in de puntjes af te werken. Niet zo heel veel meer werk maar veel mooier! 😁

      Verwijderen
  4. Mooi bloesje en vest. Over bezige bij gesproken ;-). Knap hoor wat je allemaal maakt. Mooi detail het gouden draad!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Ik had een korte werkweek 😁 dat scheelt wel.

      Verwijderen
  5. Zeker 'good enough'! Echt een knap shirt dat vast vaak gedragen zal worden. (En anders, als je het toch al beu zou worden, mag je het aan mij doorgeven, haha )
    Groetjes, Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha dat ga ik niet doen! Goed geprobeerd 😁 wel een mooi compliment van je!

      Verwijderen
  6. Oh, mooi zeg! En die afwerking!! Geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het ziet er idd niet uit als 'another V-shirt' ;) Mooi!
    En dat handletteren, het begint wel goed te gaan hé

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik maakte er vandaag nog eentje😉 en ja gaat beter en blijft fijn om te doen.

    BeantwoordenVerwijderen