dinsdag 7 maart 2017

Voor mijn zus.

Wie mijn blogje regelmatig leest weet dat ik een tijdje geleden begon aan een Bernadette vest voor mezelf.Hier kan je nog gaan kijken.

Maar volgens mij was het garen betoverd/behekst met alle gevolgen van dien.Meerdere keren opnieuw beginnen,steken niet door mij terug te vinden en als eindresultaat een vest dat te groot was voor mezelf.

Nu is het zo dat ik voor bijna alles een oplossing vind,ook voor dit probleem.Mijn zus had tijdens het breien al laten horen dat ze het wel een mooi vest vond en daarom heb ik het te grote Bernadette vest aan haar gegeven.

Ik moet jullie niet vertellen dat ze er blij mee was ;-) Alsof het voor haar gebreid was.Daar leek het op,paste perfect bij haar.

En ja leuk denken jullie maar nu heeft ze zelf nog geen vest.Nee natuurlijk niet maar ik schreef al,voor bijna alles een oplossing!!Ik begon opnieuw te breien,dit keer minder steken en enkel garen en alles komt goed.

Voorlopig ben ik klaar met de rug en een deel van de voorpanden,deel 2 is half weg.Gaat vlotjes om dit te breien en met de lange donkere avonden is het natuurlijk gemakkelijker om je breinaalden vast te pakken bij de tv.


Mijn zus stuurde me een foto door want ik vergat er eentje te maken eer ik het vest weg gaf.Eind goed al goed tot nu toe.Zelf hoop ik deze week toch nog eens te beginnen met naaien.De stofjes liggen in elk geval al gewassen en gestreken klaar,het patroon is overgenomen,nu de goesting nog om er aan te beginnen.

Hebben jullie dat ook dat er een periode is dat er minder genaaid,gebreid,gehaakt of geknutseld wordt?

Ohja handletteren doe ik ook nog,op Instagram verschijnen er af en toe nog resultaten van me.Binnenkort ga ik zelfs met een heel deel dames van Noord Limburg Naait een workshop volgen.

Dank je wel Leen om dit te organiseren in samenwerking met Dreamy Creations.Ik kijk er naar uit!En bij Tine die ik volg via Instagram en haar leuke blog sta ik op een wachtlijst om in de toekomst een workshop te gaan volgen.


Leuke vooruitzichten heb ik in elk geval wel.Nu nog de zon en wat warmte en we voelen ons allemaal veel beter in ons vel ;-)


En welkom aan mijn nieuwe volgers.

Groetjes Carla x
Follow my blog with Bloglovin

10 opmerkingen:

 1. Hihi, dat heb ik ook eens gedaan; ik haakte een vest voor mezelf en het was een beetje te krap. Dus ging het naar mijn zus, die ietsje smaller is dan ik :-)
  Heel fijn dat je zus er zo blij mee was en zo te lezen heb je leuke vooruitzichten!
  En ja hoor, hier is er de laatste tijd ook weer een periode van ietsje minder haken en zelfs bloggen. Maar dat komt wel weer terug.
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad fijn om je gemaakte kleding bij je zus te zien hè. Inderdaad met tijd en boterhammen komt alles goed.

   Verwijderen
 2. Dat doet een mens goed, iets weggeven. Zo komt het mooi van pas.
  Ik ken het dat ik minder/niet aan dingen toekom, maar dat komt door mijn opleiding. En jij hebt nu twee banen.
  De lente in het vooruitzicht is zo fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja we weten hoe het komt. Ik tel af naar de lente, dan lukt alles precies iets makkelijker 😉

   Verwijderen
 3. Wauw had ik maar een zus ... ben voor mezelf ook een Bernadette aan het breien. Ik hoop maar dat ze niet te groot gaan zijn.
  Welk patroontje heb jij gebruikt?

  Groetjes
  Tina
  www.driecreatievebijtjes.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn mama heeft dat patroon eens gekregen in een winkel waar ze haar garen kocht. Hopelijk past jouw vest beter. Fijn je hier te zien.

   Verwijderen
 4. Duper mooi. Dat kan ik helaas totaal niet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Jij kan dan weer andere dingen die ik niet kan hè! 😉

   Verwijderen
 5. Super dat je je zus ermeen blij kon maken! Ideale oplossing lijkt me! En binnenkort heb je zelf ook je eigen exemplaar, iedereen blij :)

  Hier wisselt het ook hoor, dat hoort er gewoon bij... als iets teveel "moeten" wordt, dan is de fun eraf of lukt het gewoon niet zo goed meer...

  Inge en ik komen ook mee handletteren, dus als jij ook op die eerste datum ingeschreven bent, zie ik je nog eens :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog even afwachten maar ik heb bijna mijn vest klaar. De mouwen nog en dan in elkaar zetten.

   Oh joepie, normaal gezien gaan we elkaar dan zien! 😁 Ik kijk er naar uit!

   Verwijderen