maandag 22 augustus 2016

Copacabana rok


In mijn vorige blog,hier te lezen,had ik het er al over dat ik in samenwerking met LMV de Copacabana rok ging maken. 

Dit ging niet zonder slag of stoot dat kan ik wel zeggen.Het patroon overtekenen vond ik niet zo duidelijk,ik kreeg er gewoon moeilijker zicht op maar uiteindelijk zag ik het licht ;-) en werd het wat het moest zijn.

Het stofje is geweldig om mee te werken,kreukt weinig,strijkt vlot,naait aangenaam en de speldjes of los getornde steken laten geen gaatjes na.

Wat heb ik aangepast om tot het geweldige eindresultaat te komen:

* 15 cm van de lengte eraf nadat ik er de zoom bij getekend had.
* 12 cm van het achterpand in het midden er tussen uit geknipt.
* 2 plooitjes in de elastiek moeten stikken want anders zakte hij af.

Aan de uitleg lag het niet,zoals ik gewoon ben van bij LMV is de uitleg goed en met foto's van de stappen die je moet volgen ook heel duidelijk.

Waar lag het dan wel aan?Geen idee,was ik te moe toen ik er aan begon?Waren mijn gedachten er niet bij?Ik kan het niet zeggen maar het loonde de moeite om vol te houden en mijn grenzen te verleggen om zelf een oplossing te vinden voor de problemen die zich bij mij voordeden.


Als ik er nog eentje zou maken dan wordt hij 2 maten kleiner,de zakken zou ik iets dieper maken,lijkt me fijner om iets meer ruimte te hebben voor je handen. De lengte zal waarschijnlijk zijn omdat ik niet zo heel groot ben.









Zelf foto's maken als je een rok aan hebt is niet zo eenvoudig...Wie weet maakt er zaterdag op de blogmeeting iemand ene betere foto van mijn outfit ;-) Ik wil nog een topje of t shirt voor erop maken maar of dat gaat lukken weet ik niet,heb best een drukke week voor de boeg.

Zaterdag ga ik naar een blogmeeting georganiseerd door Woohoobydavina. Een toffe jonge mama die blogt,heel creatief is en zich volledig inzet om ons een geweldige avond te gunnen.Ik ben heel benieuwd hoe het gaat verlopen,is voor mij best een grote stap om er naar toe te gaan daar ik er niemand al in het echt ontmoet heb.Maar gelijk gestemde zielen,blogsters en creatievelingen dat moet goed komen,hé!

Een volledig verslagje komt er zondag of begin volgende week heel zeker aan.En nu eventjes mijn naaihoekje opruimen na mijn intensief bezig zijn.

Groetjes Carla.

Patroon: LMV, Copacabana rok editie 2 zomer 2014
Stofje: See you at six
Garen,elastiek,naadband en vlieseline: Veritas



Follow my blog with Bloglovin

16 opmerkingen:

  1. Ziet er veelbelovend uit Carla. Ik ben benieuwd om het in zijn geheel te kunnen zien jouw rok, misschien wel in het echt. Veel plezier op de blogmeeting, ik kijk uit naar jouw verslag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je gaat de rok zeker en vast eens zien :-) en een verslagje gaat er ook komen!

      Verwijderen
  2. Knappe rok!!!
    Toeval of niet, ik maakte gisteren ook de Copacabana in een See You At Six-stofje, wel een ander als jij gebruikte, maar ik ben het volledig eens met je over de stof!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh benieuwd welke kleur jij koos. Had jij ook problemen met het patroon?

      Verwijderen
  3. Inderdaad een fantastisch stofje om mee te werken, ik kan me voorstellen dat de rok heerlijk draagt.
    Veel plezier op de blogmeet!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik bewonder je doorzettinhsvermogen Carla. Ik vind het een mooie rok, heerlijk om te dragen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er leuk uit, maar ben wel benieuwd naar het totaalplaatje!

    Veel plezier zaterdag! Ik wilde eigenlijk ook komen, maar ik bleef maar twijfelen... zwanger en daardoor niet altijd superfit, toch een eindje rijden, mijn man die overdag moet werken en ik dus al een hele dag met een actieve kleuter heb moeten spelen ;) Ik ben in elk geval benieuwd om te horen hoe het was!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ooh dan zie ik je daar zaterdag!!

    Dikke zoen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ook een mooi exemplaar Carla. De rok is heerlijk om te dragen. Een super stofje!

    BeantwoordenVerwijderen