dinsdag 9 februari 2016

Pin it & make it 6

Nog maar net nummertje 5 laten zien of hier kom ik al met de volgende pin it & make it aan ;)

Gisteren namiddag was het hier stoet in het dorp,niet mijn ding en daarbij was het weer zo wisselvallig dat je er bijna depri van werd.

Maar niet getreurd,ideaal weer om nog eens te naaien.Ik ging voor leuke pannenlappen om op het werk te gebruiken.Normaal gezien haken onze zusters altijd pannenlappen maar aangezien hun hoge leeftijd ligt het tempo iets lager.

Ik had nog restjes stof over van een kleedje dat ik vorig jaar maakte en omdat ik een grote zak met dampkap filters had gekregen ging ik even aan de slag.Gewoon recht toe,recht aan,geen lintje rondom,geen lusje eraan maar wel door gestikt zodat de filter mooi blijft zitten.

Al eventjes gepind maar nu uitgevoerd in dit leuke formaat: 
Bandwerk!

Een prijs voor nauwkeurigheid ga ik niet krijgen maar dat hoeft ook niet.Die gaan geen lang leven beschoren zijn omdat we ze dagelijks meerdere keren gebruiken,ze vaak de was in vliegen vond ik het niet nodig om heel precies te werken.

Ben benieuwd hoe lang ze het gaan vol houden die kleurrijke lappen ;) Ik heb nog verschillende lapjes liggen,indien nodig maken we gewoon enkele nieuwe.

Verder heb ik eindelijk mijne winter rok afgewerkt.Het stofje werd in winter 2014 gekocht in Lommel bij het Stoffencircus,in winter 2015 geknipt en gedeeltelijk in elkaar gezet en nu klaar om te laten zien.

Een iets dikker stofje wat enorme pluisjes achter liet maar wel mooi vind ik.Heb er een zelf gemaakte paspel tussen gezet,een modelletje uit het boek allemaal rokjes wat de meesten onder jullie wel kennen denk ik.

Jammer genoeg geen mooie foto want het weer was de hele dag grijs en nat en geen hulp in huis om een aan foto te maken.Sorry voor de slechte foto ;-(

De bloemen onderaan de boord zijn in een soort satijnen stofje in het bronsbruin,een van mijn favoriete kleuren op dit moment,de rok zelf in zwart.Te combineren met zwarte of bruine laarzen naar mijn mening.Hij ligt gestreken klaar om morgen aan te doen.

Om mezelf 's avonds te belonen voor het harde werk maakte ik voor de 1ste keer een mok cake klaar,welke op mijn bord met chocolade  terug te vinden is.Foto van Pinterest.

Vergeten om een foto er van te maken maar het zag er goed uit en het smaakte nog beter.Heb ipv van de chocopasta die in het recept vermeld stond er stukjes chocolade in gedaan en ik mag zeggen,dat gaat hier vaker gemaakt worden.

Groetjes Carla

Follow my blog with Bloglovin

18 opmerkingen:

 1. Ik lees dat je dampkap filters gebruikt in de pannenlappen en die kunnen dus gewoon gewassen? Leuk resultaat met je stofjes!
  Volgens mij is je rok hartstikke mooi. En ik heb acuut trek in chocolade ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hun voorgangers(proefmodel) hebben de wasbeurt toch overleefd ;)

   Verwijderen
 2. Pannenlappen! Wat een goed idee! ... en ja nu heb ik ook zoooo veel zin in chocolade!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En de rok is klaar om gedragen te worden in 2016, leuk! Toffe rok!! Gezellige pannenlappen heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het kan nog lang fris zijn want het is pas in maart lente zullen we maar denken.

   Verwijderen
 4. Je bent alweer goed bezig geweest! Ik moet nog een pin uitzoeken voor deze week

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een productieve dag heb jij achter de rug Carla. Knap rokje, nu maar hopen dat de winter nog even blijft duren en voorlopig ga jij geen blaartjes op je handen krijgen! Genoeg keuze in de pannenlappen, allemaal goedgekeurd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn goed gekeurd op het werk en dat is het belangrijkste.

   Verwijderen
 6. Mooie rok zeg!! En ijverig bezig geweest, knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Druk bezig geweest! Mooie rok en lekker dessert!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja geen pubers in huis en eens zin om er in te vliegen geeft een goed resultaat,hé!

   Verwijderen
 8. Pannenlappen! Die zijn hier ook dringend aan vervanging toe, dat ik er nog niet aan gedacht heb om deze zelf te maken! Bedankt voor de tip! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Pannenlappen zijn zo gemaakt en mooi om restjes te verwerken!
  Je rok ziet er mooi uit, vind vooral de rand zeer mooi, dit model staat zeker met een paar laarzen eronder!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ideaal om restjes te verwerken.En ik ben ook fan van de bloemenrand ;)

   Verwijderen