vrijdag 24 oktober 2014

Kameleon

De Kameleon,nee niet het kleurrijke diertje dat de meesten onder ons kennen maar een tof klein rugzakje dat ontworpen is door Nathalie of Fynn,blogster en medeschrijfster/ontwerpster van het boek vol tassen:Mijn tas.

Ze heeft een blog waar nog enkele gratis patronen op staan en vele foto's van creaties door anderen gemaakt naar haar voorbeelden en andere zaken.


Laatst was ik op zoek naar een patroon van een rugzakje omdat mijn beste vriendin er graag eentje wou hebben als ze ging wandelen.

Zo kan ze gemakkelijker wat drinken en eventueel een koek,hare gsm en zakdoek of zo meenemen.

Op het wereld wijde web kwam ik dus bij Fynn uit en haar patroon van de Kameleon.

De uitleg was beperkt,geen foto's maar wel een gratis patroon en een super goede hulplijn van haar.

Mijn vraagjes werden snel beantwoord met wat extra uitleg erbij en zowaar heb ik het rugzakje klaar.

Heb een oud stuk gordijnenstof voor de buitenkant genomen,de binnenkant en de extra zak heb ik gemaakt van 2 draagtasjes uit baalkatoen die ik niet gebruikte.


Om het geheel wat te breken heb ik gekozen voor fel groene ritsen.

En dit is het resultaat:De voorkant


De achterkant


Het heeft wel wat vind ik.Normaal gezien is dit een proefmodel,het is niet perfect maar ik ga het toch gebruiken want ik vind het best mooi.

Dus als ik naar de boekenbeurs ga is de kans groot dat ik dit mee neem of wel mijn leuke appeltjes tas die ik maakte naar een model uit het boek Mijn tas.
Door dit proefmodel van de Kameleon te maken heb ik al een paar puntjes extra voor mezelf kunnen opschrijven waar ik de volgende keer aan moet denken als ik de versie maak die voor mijn vriendin moet dienen.

Want het is waar,al doende leert men en als men niets vraagt weet men niet meer,hé!

Dus Nathalie bij deze bedankt voor je hulp.

Ook heb ik mijn trui met vleermuismouw afgewerkt.Het is een model dat ik zelf getekend en bedacht heb door middel van een andere trui die ik graag draag.

Heb met 2 verschillende soorten stof gewerkt(volgende keer 2 tricot stofjes nemen) en de mouwen afgewerkt met nepbont.De voorkant is ook volledig gevoerd want het stofje kriebelde een beetje en dat is niet leuk naar mijn mening.

Ben fier op dit resultaat omdat ik nog niets had gemaakt dat aan de voorkant volledig gevoerd moest worden,het uitdenken van hoe ga ik dit doen was de moeite en er gaan er zo nog gemaakt worden.


Jammer dat ik de plooi er niet uit krijg...
Voorkant stof: Het Goedkope Huis
Achterkant stof: Mon Depot


Met etiket uit de Action


Het bontrandje uit de VeritasMorgen hoop ik naar Bokrijk te kunnen rijden om er naar de Pop Up te gaan.Lijkt me ook weer de moeite om van alles te bekijken.

Groetjes C.

Follow my blog with Bloglovin

10 opmerkingen:

 1. Goed gelukt je proeftasje en leuk dat je er groene ritsen in hebt gezet!
  Je trui vind ik knap gemaakt, het bontje maakt het chique, leuk!

  Geniet van je weekend en groetjes,
  Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, net je leuk blogbericht gelezen (met het nodige schaamrood op de wangen :), dank je wel voor de mooie complimenten! Het rugzakje is echt geslaagd... en dat voor een proefmodel! En jouw Ida of Celeste willen we wel eens in het echt zien binnen een 10-tal dagen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh zo spannend om jullie live te mogen ontmoeten!Ben echt blij met de gewonnen tickets.

   Verwijderen
 3. Da's een zeer mooie tas geworden, heel leuk met die groene ritsen. Een proefmodel? Echt? Nou ja, zo heb je er zelf ook plezier van! Mooie trui heb je gemaakt voor jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ze valt goed mee de tas en ik ga ze morgen al eens testen!Dank je wel voor je reactie.

   Verwijderen
 4. Waw een heel mooi rugzakje, ziet er ook makkelijk uit!
  De trui is ook mooi geworden.
  Heel leuk, je gepersonaliseerde etiketjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super die Kameleon-tas! Ik las op de blog van Fynn dat je een tutorial hierover dacht te schrijven en hoopte die hier te vinden. Enige kans dat je die nog maakt? *hoopvol* :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh Ellen dat denk ik niet,ik heb ze ook geen 2de keer meer gemaakt omdat mijn vriendin deze versie al top vond.Maar als je ze zelf wil maken en je zit vast ze helpen je na een mailtje altijd verder hoor.

   Verwijderen