woensdag 30 januari 2019

Eindelijk nog eens een blogje!

Eindelijk nog eens tijd om een blogje te schrijven!Het is hier tegenwoordig van alles en nog wat en als ik dan in de zetel zit lees ik liever een boek of kijk ik wat tv om te ontspannen.

Volgende week ga ik mee doen met Sew Natural om gedurende één week elke dag een opdracht die je via mail krijgt vrij blijvend te maken/naaien.

Ik ben benieuwd,per mail kreeg ik al wat informatie door gestuurd en wie nieuwsgierig is kan hier een kijkje nemen. Het gaat vooral om duurzamer en met minder plastiek boodschappen en je huishouden te doen.

Simpele dingen want het is ook te doen voor beginnende naaisters en soms zelfs zonder naaimachine iets doen of maken.

Laatst had ik het er nog met de buurvrouw over,zij hebben een bakkerij.Dat ik het zonde vind dat ik in het weekend broodjes kom halen in een plastiek of papieren zakje van hun mee naar boven neem om het vervolgens op tafel in een mandje te leggen om op te eten.Al een tijdje denk ik er over na om een nieuw stoffen mandje te maken en dat mee te nemen als ik 2 verdiepingen lager de broodjes ga kopen.Nu nog aan de slag en dan de stap durven zetten om zo mijn verse broodjes te gaan halen.

Er gaan ook groenten en/of fruitzakjes gemaakt worden en die wil ik zeker gaan naaien want ik leg nu meestal mijn aankopen los in de winkelkar maar dat is niet altijd even gemakkelijk aan de kassa.

Doen jullie dat al?Je aankopen in zelfgemaakte zakjes meenemen naar huis?In de Delhaize kan je stoffen zakjes aan kopen maar die zijn niet doorschijnend en dat heeft toch mijn voorkeur,ze worden gemaakt met van dat stof om glasgordijnen van te maken.Ik heb nog een restje liggen van mijn vliegenraam gordijnen die ik lang geleden al maakte.

En wie weet krijg ik op deze manier weer wat energie en zin om te gaan naaien.Vaak denk ik wel,ik ga wat stof kopen om er aan te beginnen maar tot nu toe ben ik nergens meer geweest.Zelfs niet online geshopt tijdens de solden...

Herbruikbare tasjes zitten standaard in mijn handtas en in mijn koffer van de auto liggen plooiboxen en tasjes om te gebruiken als ik boodschappen ga doen.Om mijn gezicht te reinigen gebruik ik zelf gemaakte stoffen doekjes,mijn broodjes om op het werk te eten gaan mee in een herbruikbaar stuk huishoudrol en vervolgens in een herbruikbaar tasje.Maar het kan altijd beter vind ik.Doen jullie mee?

Groetjes Carla


Follow my blog with Bloglovin

6 opmerkingen:

 1. Fijn om weer van je te lezen Carla! Ik ben ook bezig om met kleine stapjes ons huishouden bewuster en minder vervuilend te laten zijn. Maar dat valt nog niet mee. Nu ik binnenkort geopereerd wordt en het ongeveer 6 weken erg rustig aan moet doen, laat ik de teugels wat vieren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad niet gemakkelijk maar alle beetjes helpen. Succes met je operatie, een spoedig herstel en erna kan je weer herbeginnen.

   Verwijderen
 2. Ik ben de strijd tegen (plastic) afval ook aangegaan. Niet altijd eenvoudig, helemaal bij het boodschappen doen.
  Ik maak sinds vorig jaar november mijn eigen wasmiddel, koop geen plastic waterflessen meer, weiger zakjes bij de (buurman)bakker........... om maar een paar dingen te noemen.
  Ik maak er een echte uitdaging van. Ik zag de stoffen zakjes hangen trouwens bij de Delhaize hier net over de grens in Doornik. Het lijkt me wel wat om ze zelf te gaan maken. Dankjewel voor de tip, heb me zojuist ingeschreven. Fijn weekend daar Carla. XxX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super goed bezig! En wat fijn dat je ook mee gaat doen. Ik ben benieuwd naar onze creaties 😁

   Verwijderen
 3. Toen we meer dan 10 jaar geleden gingen samenwonen, zijn we vanaf het begin wekelijks naar de brouwer gereden om ons drinken aan te kopen in glazen flessen.
  Herbruikbare tasjes zitten standaard in mijn handtas en er liggen er ook enkele in onze auto's.

  Ik ga me bij tijd ook eens achter mijn naaimachine zetten en fruit- en groentenzakjes maken.

  Groetjes
  Tina
  Hetmeisjeuitdekempen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed van je!Ik ga zeker ook eens een kijkje nemen op jouw blog.

  BeantwoordenVerwijderen