maandag 5 oktober 2015

Weekendje La Roche

Afgelopen vrijdag vertrok ik met volle moed richting Antwerpen om er mijn dochter aan kot te gaan halen.Maar jammer genoeg een hele tijd in de file moeten staan met het gevolg dat we pas om half 10 's avonds in ons weekend kasteel aan kwamen.

De anderen waren al een tijdje aanwezig en hadden het kasteel al verkend en verzekerde ons dat er geen spoken aanwezig waren.

Een oud kasteeltje met allerlei mooie kleine maar ook ruime kamers waren er vertegenwoordigd.


Mijn ouders besliste vorig jaar om met een traditie te beginnen,een weekendje erop uit met kinderen,kleinkinderen en liefjes ervan.

Vorig jaar gingen we naar Duitsland en dit jaar kozen we voor eigen land,de Ardennen en meer bepaald La Roche-en-Ardenne.
Foto via Belvilla

Er werd gehuurd via Belvilla, we hadden allemaal een slaapkamer met of wasbak of badkamer erbij.Het was er op het eerste oog proper maar de stofdraden moest je maar negeren of indien te erg verwijderen.We hebben maar niet te kritisch rond gekeken....maar voor mensen die heel precies zijn in hun eigen poetswerk raad ik niet aan om hier naar toe te gaan ;-) Wij wisten dit ook pas toen we er waren,hé!

Zaterdag na een gezamenlijk ontbijt zijn we naar de grotten van Hotton gereden,hebben er mini wandeling in de tuin gedaan eer we aan de beurt waren om ondergronds met heel veel trappen en een stukje lift de grotten te verkennen.
Uitzicht tijdens de wandleling

Een bekwame gids die in vlot Nederlands en Frans de uitleg gaf aan ons allen.We hebben er weeral van alles bij geleerd,gezien en bekeken.

Prachtig door de natuur gevormdErna reden we terug om pannenkoeken te smullen,het deeg door mezelf gemaakt en mijn zus nam de taak op zich om deze allemaal te bakken.Met 15 hongerigen aan tafel was dit een hele berg pannenkoeken en ze heeft dat super goed gedaan.

Namiddag stond voor de jongste van de groep een dut op het programma maar sommige anderen hadden er ook behoefte aan.De wakkere gingen wat wandelen,lezen of bij babbelen.

Een wandeling naar La Roche zelf werd er na het slapen ondernomen en we gingen er ook een hapje eten.Na het lange wachten werden we beloond met een lekkere maaltijd vergezel met heerlijke wijn of frisdrank.


Foto via Google.

Onze avond sloten we af met gezelschapsspelletjes in verschillende groepjes al dan niet begeleidt met shotjes,wijn of frisse appelsapjes.

Verslag van onze zondag volgt deze week wat ook een leuke afsluiter werd van ons weekendje Ardennen.

Groetjes C.

Follow my blog with Bloglovin

13 opmerkingen:

 1. Oh leuk! Ik ben drie keer op vakantie geweest in la roche en ardenne! Mooie omgeving

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad mooie omgeving,van alles te beleven en te zien,hé!

   Verwijderen
 2. Och Carla, 't is toch overal hetzelfde : poetsen wordt tegenwoordig maar 'voor het oog' gedaan ... hier moet alles er altijd stofvrij én piekfijn bijliggen, maar dat is precies allemaal verloren tijd (hoewel ik me niet goed voel, als het niet properkes is) ... 't is toch weer hard meegevallen zo te lezen, maar wat vond ge zelf het fijnste : eigen land of Duitsland ? maar het weer was in ieder geval prachtig en zo te lezen was dat ook het geval met jouw familie ... precies heel aangenaam enne : volgend jaar weer doen hoor ! P.S. : hadden ze de spoken niet allemaal in UW kasten gezet☻☻? a-Nette.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja thuis heb ik het ook graag netjes en opgeruimd maar daar heb ik me er niet aan gestoord,was niet van plan het hele weekend te poetsen ;-) En geen voorkeur van plaats,als we maar samen kunnen genieten.Nee geen spoken in mijn kast ;-)

   Verwijderen
 3. Ikzelf ben al een paar keer naar de Grotten van Han geweest, het is niets nieuws meer maar ik blijf ervan genieten en blijf versteld staan hoe mooi de natuur dat allemaal gevormd heeft ... mooie fotookes van u ! a-nette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is toch een speciaal gevoel als je zo in die grotten zijt,hé!Dank je wel voor je complimentje.

   Verwijderen
 4. Dat is goed, zulke tradities! Geeft samenhang aan de uitdijende familie.
  Ziet er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja we zijn allemaal blij met deze traditie ;-) en de Ardennen is heel mooi,nog veel groen en bossen,rotsen,ideaal om te wandelen en voor sommige om te fietsen maar dat zie ik niet zo zitten....

   Verwijderen
 5. Dat is toch altijd zo fijn om jouw verhalen te lezen, denk wel dat het weer kei plezant was zo te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci voor u complimentje en ja we hebben toch wel wat afgelachen daar ;-)

   Verwijderen
 6. Zo te lezen toch een fantastische tijd gehad
  Da nemen ze al niet meer af
  Ben benieuwd naar het vervolg :-)
  Groetjes lutgart

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vervolg komt er zo aan en dit zijn dingen die herinneringen vormen,hé!

   Verwijderen
 7. Ik ben een grote fan van een Belvilla fan. Altijd leuk om toe te komen..

  BeantwoordenVerwijderen