dinsdag 6 oktober 2015

Weekendje La Roche 2

Zondag morgen gingen mijn broer,zijn zoontje en schoonbroer voor verse broodjes,ontbijtspek en fruitsap naar de winkel.

Ondertussen werd de tafel gedekt,de jeugd kwam stilletjes naar beneden en even later zaten we allemaal gezellig te ontbijten.


Met een goed gevulde maag gingen we op pad naar Het Middeleeuws Kasteel dat in het dorpje gelegen is.

Een flinke klimming over kasseien om er te geraken maar wel leuk om te zien.Niet te geloven dat ze zulke bouwwerken vroeger klaar kregen.Overdag,foto www.  's avonds,foto www.


Vanop de uitkijktoren
zicht op het 
kasteeltje waar
wij verbleven.


De plaats waar men
moest betalen in
lang vervlogen tijden.


Zicht op de waterput 
op het binnenplein.


De meisjes zagen zich al rond lopen in lange kleren met bedienden rond zich en de jongens vonden de schietgaten en torens wel leuk.

De legende schrijft dat er 's nachts een spook rond gaat en in de zomermaanden komt het te voorschijn aan de rand van de burcht.

Afbeelding via Google.

We hebben alle hoekjes verkend,trappen gemaakt,steile paden begaan en op een kleine valpartij na verliep het allemaal goed.

Eenmaal terug onder wachten we eventjes op opa want die was niet mee gegaan omdat zijn conditie het niet toe laat om zulke beklimmingen te doen maar hij had in het dorpje wat winkels bekeken en op een terras een thee gedronken.Hij vond het geen probleem om de tussen tijd in zijn eentje door te brengen.

De lokale worsten en kazen werden gekocht en geproefd.Er werd afscheid genomen van mijn broer want die had in de namiddag andere verplichtingen en met de rest van het gezelschap bekeken we de plaatselijke winkels.

's middag gingen we bij een Italiaan eten.Maar dat was niet echt een aanrader,het duurde enorm lang eer we ons eten kregen,de bediening moet er nog veel leren en de gerechten miste over het al gemeen wat kruiding maar we konden weer verder.

Vegetarische pasta.

Een wandeling terug naar ons verblijf en daar moesten we jammer genoeg alles weer opruimen,inladen en netjes achter laten om de terug reis aan te gaan want op maandag was het voor de meesten weer werken maar de schoolgaande kinderen/jeugd hadden allemaal vrij,was dat een meevaller voor hen zodat ze de dag erna toch wat slaap konden inhalen.

De was en plas is ondertussen ook allemaal weer gebeurd.De koffers weer opgeborgen en we genieten nu na van een gezellig familieweekendje waarvan er hopelijk nog vele gaan volgen.
Groetjes C.
Follow my blog with Bloglovin

8 opmerkingen:

 1. Ik vind dat die ouders van jou een goede inval hadden, om met de hele familie erop uit te trekken. De foto's toveren vooral een glimlach op mijn gezicht - mijn schoonzus woont daar niet zo ver van, dus het kasteel stond ook al enkele keren op ons programma ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer een hoop leuke herinneringen die niemand nog kan weg nemen
  Groetjes lutgart

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een feit!!En hopelijk kunnen we er nog vele uitstapjes aan vast maken.

   Verwijderen