maandag 20 februari 2017

Bernadette

Deze keer ging ik eens een Bernadette vest voor mezelf breien.Vorig jaar maakte ik er al eens 2 maar dan voor de dochter en haar vriendin.Hier kan je er even naar gaan kijken.

Voor mezelf koos ik bij de Zeeman 2 soorten garen uit,een gewoon wit en een heel fluffy soort beige,in de winkel dachten we dat ze beiden beige waren.Maar het stoort niet.

's avonds ging ik al snel aan de slag met de dikke naalden maar het werkte niet goed mee,ik heb wel 4 keren het boordje opnieuw opgezet eer het juist was.

Na een deel gebreid te hebben ging ik er even mee langs bij mijn mama en daar bleek dat het toch niet zo mooi was,te dik dat boordje.Dus opnieuw uittrekken en herbeginnen.Het boordje is met het effen garen gebreid en het is mooier nu.


Volle moed verder breien en het gaat snel voor uit.De rug is klaar en kan overgezet worden op hulpnaalden want straks breien we de schoudernaden aan elkaar. Vorige keer heb ik dat niet gedaan maar volgens mijn mama gaat dat mooier zijn en zijn doet niet veel anders als breien voor haar hobby ;-)

Het eerste voorpand weer vervolgens opgezet en daar ging het weer mis,het is echt zo'n project 3 stappen vooruit en 2 stappen achteruit.Ik kwam er te laat achter dat ik te veel had gebreid en vergeten was te minderen,uittrekken met 2 soorten garen waarvan een met haartjes is niet zo gemakkelijk,zwijg stil om de steken weer op te rapen.

Ene steek vond ik niet meer terug,mama heeft hem gevonden maar goed dat ik bij haar terecht kan voor dit want anders lag mijn garen al lang ergens in een hoekje.Ze merkte op dat het wel breed was en ja dat bleek dus ook met mijn rugpand.Komt ervan als je geen proeflapje breit zeker!!

Uit trekken heel de handel en we beginnen nog maar eens van vooraf aan!De volhouder wint zeggen ze soms.Dat moeten we nog een beetje afwachten.De rug en 1 voorpand is af,2de is in de maak en dan de mouwen nog.

Het blijft gelukkig nog even winter en volgens mij ga ik er in het voorjaar nog plezier van hebben om het aan te doen en het als soort jasje te dragen.Het garen is heel zacht,echt zalig vermoed ik om aan te doen.

Het wordt zeker vervolgd,dit breiavontuur. Voorlopig krijgen jullie enkele foto's van het begin te zien,eindresultaat duurt nog even.


Het boordje eerst.De rugpand.

Verder blijf ik vooral voor mezelf ook nog oefenen met handlettering waarvan ik er regelmatig foto's op Instagram zet.Ik denk er zelfs over om een 2de account aan te maken om daar alleen de handlettering resultaten te laten verschijnen maar daar ben ik nog niet heel zeker van.

Deze maakte ik de afgelopen tijd,hier en daar met een foutje maar al doende leren we zeker?!


De onderste staat in een eenvoudige kader op mijn zwart plankje boven mijne zetel in de woonkamer/living.

En nu ga ik nog wat verder doen in mijn huishouden,heb vrij vandaag en seffens weer wat verder breien want het is toch maar grijs en miezerig weer.

Als jullie ook van deze dingen mee maken in jullie naai/brei of haakavonturen dan lees ik het graag,kwestie van mezelf te troosten dat ik niet alleen zulke fouten maak ;-)


Groetjes Carla


Follow my blog with Bloglovin

17 opmerkingen:

 1. breien kan ik niet echt. Maar een klein beetje. En een patroon lezen al helemaal niet :)
  Ik weet niet of het aan mijn linkshandigheid ligt. Ik heb uiteindelijk linkshandig leren haken mbv youtube. En breien (gewoon recht en averecht) heb ik ook geleerd van youtube. Maar ik krijg altijd zere polsen van breien (misschien te gespannen vasthouden of zo). Dus ik brei maar gewoon niet. Al vind ik die vesten wel leuk.

  Ik heb op mijn blog nog even gereageerd. Die autostof is nog te koop. In twee kleurstellingen en er zijn ook nog andere busjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een fijne reactie van je
   Ik ga zo nog eventjes naar jou blog kijken ivm het stofje. Bedankt alvast.

   Verwijderen
 2. Heel mooi. Carla... ben benieuwd nazr het eindresultaat van je vest maar ik ben nu vooral al fan van je tekstjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een fijn vooruitzicht, zo'n zacht, warme vest. Blogvriendin Jeanette haakte er een voor mij <3
  Leuk dat je zo'n plezier hebt aan handlettering en met mooie resultaten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zalig om te dragen hรจ! En wat fijn dat zij dat voor je maakte. Ja ik word er zen van ๐Ÿ˜‰

   Verwijderen
 4. Mooi garen zag het ook in de winkel liggen.
  Soms gaat dat zo dat het niet wil lukken gelukkig weet je moeder veel van breien en kan je te hulp schieten!
  Je handletteren gaat goed ziet er al heel mooi uit, heb er nog geen tijd voor gehad om er aan te beginnen;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad gemakkelijk dat mijn mama mij kan helpen. Pas maar op, eens je de smaak te pakken hebt werkt het verslavend ๐Ÿ˜

   Verwijderen
 5. Oh tof! En mooie handlettering trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Chapeau voor het doorzettingsvermogen!! Ik ben al wat simpele breiprojectjes begonnen, maar het meeste heb ik onderweg opgegeven ;) En ja, hoor, het gebeurt mij ook met naaien dat de dingen niet zo goed gaan.. soms is het genoeg om het even aan de kant te leggen en de volgende dag met frisse moed te beginnen.

  Ik zou de handlettering ook opnieuw willen oppikken, dit weekend wel een verjaardagskaartje gemaakt. Maar momenteel moet ik echt een beetje kiezen wat ik wel kan doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Opgeven staat niet echt vooraan in mijn woordenboek ๐Ÿ˜‰ en ik kan me inderdaad voorstellen dat je keuzes moet maken met je zonen. Wordt gemakkelijker als ze groter zijn hรจ.

   Verwijderen
 7. Er kwam hier ook een bol van dat fluffy gedoe binnen, dochterlief maakt er pomponnen mee - wat een gedoe, dat pluist ongelooflijk!! Maar petje af voor dat breien, ik kan het niet, het lukt me niet en ik heb het ergens ook opgegeven dat ooit te kunnen, ik heb meer dan hobby's genoeg #schaterlach.
  Wat handlettering inspiratie betreft... je moet op IG eens zoeken op "jokeboudens", een van mijn grote voorbeelden, ze post vaak haar prachtige concertinaboekjes, ik vermoed dat je daar best wat inspiratie kunt vinden x.
  --en vertel me eens, met welk citaat kan ik je eens een plezier doen, jij hebt nog iets tegoed van mij--

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zal wel zijn dat de pluisjes rond vlogen �� Ik ga dat zeker eens opzoeken. Oh waarom? Verras mij maar zolang er een positieve noot in voor komt ben ik fan �� alvast bedankt hoor.

   Verwijderen
  2. En ik ben blij dat ik bij mama terecht kan als ik in nood zit ๐Ÿ˜

   Verwijderen
 8. Fijn en handig dat je voor hulp en advies bij je mama terecht kan! Zo gaat het zeker lukken.

  BeantwoordenVerwijderen