maandag 30 mei 2016

Grace jurkje

In juni mogen wij naar de babyborrel van Lia en daar hoort een jurkje bij.

Ik nam het patroontje van het testjurkje erbij.Dat nu in de poppenhoek van de kleuters wordt gebruikt.

Een vrolijk soort roze met blaadjes op en een eenvoudige ecru voering.Normaal gezien was het de bedoeling om er een goud of zilverkleurige paspel tussen te zetten maar dat lukte niet en die heb ik er tussen uit gehaald.Lang leve het tornmesje ;)

Maar in al haar eenvoud vind ik het mooi, nu nog de knoopjes erop zetten en de gevreesde knoopsgaten maken maar dat ga ik bewaren tot ik nog eens in het naai groepje raad kan vragen.Want eerlijk is eerlijk ik probeer die dingen zoveel mogelijk te ontwijken want ik vind dat moeilijk terwijl aan mijn Phaff naaimachine een automatisch knoopsgat voetstuk bij zit krijg ik dat niet echt mooi voor elkaar.

Bij de testversie heb ik kamsnaps gebruikt,maar volgens mij ligt dat dik en pijnlijk voor Lia als ze op hare rug ligt en doen baby's dat niet de hele dag?


Dus hele dunne kleine knoopjes liggen klaar,nu nog mijne moed bij elkaar zoeken om alvast op een test lapje te proberen om knoopsgaten te maken.



De voorkant


De knoopjes liggen
er gewoon op.

Maken jullie ook af en toe zelf iets om mee te nemen naar een baby?

Patroon: emmaenmona.blogspot.be
Knoopjes: Veritas
Stofje: Studio Elf maar die verkopen geen stof meer.

Groetjes Carla.

Follow my blog with Bloglovin

12 opmerkingen:

  1. Wat een schatje. Is klittenband niet handig?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aah knoopsgatenvrees!!!! Nergens voor nodig! Ik durfde het ook niet op mijn Pfaff, tot ik ineens eens voldoende moed vond. En het gaat heel vlotjes nu. Gewoon eens durven!!! Succes!
    Zus 1

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Op een proeflapje ga ik eens proberen of het lukt :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi gedaan!! Daar zal ze vast heel mooi in zijn!

    Ik maak enkel iets als ik weet (of vermoed) dat de ontvanger zelfgemaakt apprecieert.. na een mindere ervaring steek ik mijn tijd niet meer in het zelf maken van cadeautjes die als minderwaardig gezien worden ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik maak graag iets zelf (jumpsuit - kleed - dekentje )... Ik hoop steeds dat de mensen het fijn zui vinden. Grace jurkje is top. Het ziet er alvast erg mooi uit

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ik heb ook al vaker iets zelf gemaakt bij de geboorte van baby's in de familie :-)

      Verwijderen
  6. Tis een heel mooi kleedje!!
    Ik kan niet wachten om het Lia aan te doen!! (Tis nu nog een beetje te groot, maar tegen augustus zal ze er wel in passen!!)
    Nogmaals bedankt Carla!! :-)

    BeantwoordenVerwijderen