donderdag 6 augustus 2015

Vegetarische pasta

Laatst bij het interview van Unique Marijke had ik geschreven dat ik graag pasta eet en vooral die met lekker veel groenten.

Vervolgens kwam er van een volger de vraag naar het recept van de vegetarische pasta.

Nu is het zo dat ik altijd kook op mijn gevoel.Ik meet of weeg niets af dus als jullie dit willen maken hou daar dan rekening mee ;-)


Pasta naar keuze,ik heb het liefste korte pasta of tagliatelle.

Groenten dat kan van alles zijn maar kies vooral wat je lekker vindt.

Bij mij is dat vaak rode paprika,ui en champignons waar ook af en toe wel eens courgette of boontjes bij gebruikt worden.

Een beetje olie en zo'n kuipje groenteketeltje van Knorr.


Begin met alle groenten te wassen en zuiver te maken.

Snij vervolgens in mooie reepjes of blokjes al gelang je goesting.

Kijk naar de kooktijd van je pasta om zo rekening te houden wanneer je aan je groenten moet beginnen.Niet alle pasta's moeten even lang koken,hé!


Neem een grote wokpan en als je die niet hebt kies je iets anders.Geutje olie erin en als dat warm is begin je met de groenten die het langste nodig hebben om te garen.

Dus bij mij is dat de paprika en de ui en als laatste de champignons.

Denk er ook aan dat je vuur hoog staat en dat je moet blijven roeren want anders verbranden je groenten,eventueel de temperatuur lager zetten.

Voortdurend roeren,een klein beetje van het groenteketeltje erbij doen.Denk eraan van met een klein beetje te beginnen want het smaakt redelijk straf,je kan wel nog bij doen maar niets meer weg nemen.

Het ligt er natuurlijk ook aan hoeveel groenten je gebruikt maar als je 1 rode paprika,1 bakje champignons en wat ui gebruikt kom je met 1/5 tot 1/4 van het keteltje toe,maar vertrouw vooral op je gevoel en je smaak.

Eventueel bij kruiden met andere kruiden kan altijd maar ik doe dat niet.


Als de pasta en de groenten gaar zijn,de borden vullen en smullen maar.

Soms doe ik er verse basilicum over of tijdens het wokken een takje rozemarijn erbij.

Probeer het gewoon zelf uit en laat het jullie smaken.Als je wil kan je ook restjes van groenten er in verwerken.Ook een gemakkelijke manier om snel aan het eten te zijn,al je gare groenten die in je koelkast liggen erin verwerken.

Ik moet er dringend eens een foto van maken maar voorlopig laat ik jullie wat voorbeelden zien die ik of op restaurant genomen heb of van het web geplukt heb.

In Amsterdam


In Blankenberge


Via Google

Hopelijk hebben jullie hier iets aan en wie weet eten jullie deze avond lekkere pasta met veel groenten?!

En voor de liefhebbers van vis of vlees,er past altijd een stukje zalm,wat scampi's of spekblokjes of een pittige kotelet bij.


Groetjes C.

Follow my blog with Bloglovin

5 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je er aan gedacht hebt, dank je wel voor het recept.
  Ik heb het bewaard voor binnenkort :-)
  Is een 'kuipje groenteketeltje van Knorr' een groentebouillontablet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Ageeth,nee geen tablet,is zo'n plastiek kuipje waar een groentenbouillon in zit die niet zo hard is als een blokje,meer half vast,de rest bewaar ik in de koeling.

   Verwijderen