zondag 9 augustus 2015

Broeken inkorten

Laatst vroeg mijn ex schoonzus of ik haar jeansbroeken wou inkorten.

En dat is bij deze gebeurd.Het is de 1ste keer dat ik het doe met behoud van de originele zoom.

Met de uitleg en de foto's die je hier vind is het gemakkelijk te doen vind ik zelf.

Nu morgen laten passen en hopen dat ze perfect van lengte zijn.

Doen jullie dat ook op deze manier of knippen jullie ze af en dan omzomen?

Of hebben jullie nog een andere,gemakkelijker manier om je broeken in te korten?

Voor de rest niets meer genaaid,veel gewerkt,de kinderen hier gehad,een uitstapje met vrienden gedaan,mijn zus en hare man op bezoek gehad en eer je het weet is de week om.

De komende week ga ik mijne overlock binnen doen,hopelijk kunnen ze hem herstellen.Hij is vorige week op de grond gevallen.Ik bleef met mijne voet achter de kabel hangen en eer ik hem kon tegen houden lag hij al op zijne achterkant;hij doet niets meer,je ziet het ook dat hij een ferme slag heeft gehad.

Dus duimen jullie voor me dat hij aan een betaalbare prijs te herstellen is?

Was net met een Julia Sweater bezig en die ligt nu te wachten op verder af gemaakt te worden.Maar met de warme temperaturen van de afgelopen tijd ga ik hem toch niet kunnen aandoen dus niet echt erg dat hij nog niet af is.


Nog 1 weekje werken en dan heb ik mijn laatste weekje verlof.Ik tel af dat is een feit want afgelopen week was een zware werkweek met 2 vaste collega's in verlof,mijn eigen dochter moeten aanleren voor vakantiewerk te doen bij mij,er liep van alles mis door omstandigheden maar morgen begint een nieuwe werkweek en maar hopen dat die beter verloopt...
Groetjes C.

Follow my blog with Bloglovin

10 opmerkingen:

 1. Wat jammer van je overlock! Jij hebt er niets aan overgehouden hoop ik? Ik duim mee dat het met een kleinigheid is verholpen.
  Ik ben altijd blij wanneer een spijkerbroek niet korter gemaakt hoeft te worden of dat het in de winkel kan ;-)
  Sterkte met je werk deze week. Bij mijn vader in het woon-zorgcentrum was er ook onderbezetting. Maar hij is blij wanneer hij langer in bed mag blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je positieve reactie.Dit waren direct 3 broeken om in te korten...

   Verwijderen
 2. Ik duim mee! Nog nooit een spijkerbroek verkort, zal deze onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohnee, ik hoop echt dat het meevalt om die te laten herstellen #hatelijk!
  En hihi, nee, broeken moeten hier nooit ingekort worden, we zijn allemaal behoorlijk groot uitgevallen dus hier is het zelfs zoeken naar lange exemplaren ;). Super dat je dat doet voor je schoonzus trouwens, ikzelf heb een -ahum- gruwelke van retouch'kes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het ook dat het te herstellen is en dat het prijskaartje ook mee valt ;-) Ja als het groot bent vind je niet zo gemakkelijk de juiste lengte van jeans.

   Verwijderen
 4. Hoop dat de kosten voor de herstelling meevalt, nog een weekje doorbijten en je kan nog wat van je verlof genieten. Jeansbroeken koop ik meteen in de juiste lengte, ik draag lengte 30 op plattere schoenen en lengte 32 op hoge schoenen en dan hoef ik ze ni korter te maken, groetjes mutgart

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik tel echt af,collega is tijdje uit,dus 3 dagen extra werken.Amai dan heb jij 2 soorten broeken ;-) voor op platte en voor op hoge schoenen...

   Verwijderen
 5. Handige uitleg voor het inkorten, als ik het al eens moet doen dan knip ik het eraf en naai dan een nieuwe zoom erin.
  Balen dat je machine is gevallen hoop dat het nog wel hersteld kan worden en dat het niet te veel gaat kosten.
  Sterkte nog voor de laatste dagen werken en dan lekker genieten van je verlof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze uitleg is ook fijn omdat sommige zomen van jeansbroeken anders afgewerkt zijn en dan blijft dat zichtbaar,hé!Ik breng de overlock seffens binnen....

   Verwijderen