woensdag 17 juni 2015

Workshop overlock

Afgelopen zaterdag reed ik direct na mijn werk verder naar Heist op den Berg om er een workshop te gaan volgen.

De overlock was het onderwerp want omdat ik hem gekocht heb en alleen eventjes wat uitleg over het inrijgen heb gehad vond ik het zelf toch wel nodig om naar zo'n workshop te gaan.

Deze werd gegeven bij Den-depot,stoffenwebwinkel,stenen winkel en blog het machien door een demonstratrice van Bernina.

Nadat we allemaal een plaatsje hadden gekozen,leerde we onze overlock inrijgen met 4 kleuren om bij de oefeningen goed te kunnen zien welke fout met welke kleur te maken had.

Een mapje met oefeningen en tips kregen we ook,heb er mijn nota's bij gezet om er thuis verder mee aan de slag te kunnen.

Heb er van alles bij geleerd,omzomen met de overlock,rimpelen,hoek over locken,problemen oplossen dus dat is weeral mee genomen.

Nu wil ik wel eventjes zeggen dat er toch iets tegen viel,het mapje was opgesteld voor een ander merk van overlock,dus de steeklengte,steek en differentieel moest ik telkens aanpassen,naar mijn mening konden ze die nummers beter weg laten en iedereen naar eigen merk laten invullen of meerdere merken in hun lijstje opnemen.Nu was het vaak verwarrend.


Verder vond ik het jammer dat er geen bladzijdes en oefeningen genummerd waren,was gemakkelijker geweest om te volgen als er uitleg werd gegeven want de les geefster volgde niet de oefeningen zoals in het mapje,op zich niet erg maar als gemakkelijker ook gaat,hé!Of ben ik te kritisch?Ik wil natuurlijk niet te negatief overkomen maar het stoorde me...

Tijdens de korte pauze een lekker stukje watermeloen en wat fris te drinken.

En verder met de uitleg,oefenen en bijleren.Misschien voor andere die het over locken net als mezelf niet helemaal onder de knie hebben,op deze leuke blog staat het super goed uitgelegd met foto's erbij hoe je bepaalde dingen moet doen.

Na de workshop ben ik nog eventjes in de winkel gaan kijken,voelen en genieten van al die stofjes die daar liggen.
Een groot aanbod dat mag gezegd worden.Heb er me laten verleiden door joggingstof in het mintgroen en een bijpassend stofje in het ecru met oker,munt en zwarte tekening op om een 2de Julia van te maken.

Moet wel nog aan mijne 1ste beginnen maar als het stof in huis is en het patroon ga ik straks tijdens onze naaiavond overtekenen(dank je wel Els van deze blog) dan gaat er dat binnenkort toch van komen om die in elkaar te zetten/naaien of wie weet wel te overlocken. Deze mooie lucht foto om af te sluiten,genomen van op mijn terras:
Groetjes C.


Follow my blog with Bloglovin

15 opmerkingen:

 1. Ik heb al drie Julia's volledig met de overlock in mekaar gekregen. Nu gaat jou dat vast ook lukken. Vanaf nu is werken met de overlock alleen maar plezant !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat je workshop niet helemaal aan je verwachtingen voldeed maar soms gaat dat zo. Heb laatst een boek gekocht haal meer uit je lockmachine en daar staan ook allerlei handige tips in en verder is het gewoon maar uit proberen en op internet zoeken.
  Succes met je Julia maar dat zal je zeker lukken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind het toch spannend hoor die Julia,patroon is al overgetekend!

   Verwijderen
 3. Wacht maar, eens je echt vertrokken ben met je overlock kun je hem niet meer missen. Het is zo'n zalige machine!
  Ik ben al benieuwd naar je Julia.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het maar naaien of overlocken zal nog eventjes moeten wachten want heb het met andere dingen te druk momenteel ;-(

   Verwijderen
 4. bedankt! Ik krijg vandaag uitleg aan huis over mijn overlock :) spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is nog beter zeg!Hou je ons met een blogje op de hoogte?!

   Verwijderen
 5. hoi hoi, je vroeg op mijn blog waar ik het wolkenkussen vandaag heb. Niet zelf gemaakt maar besteld bij witgrijsroze.nl. Leuk dat je een berichtje achterliet bij mij. Groetjes kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben al benieuwd naar het resultaat, avond een beetje meegevallen en een beetje tegengevallen, kan gebeuren, maar zolang je er iets bijleert is het dan toch de moeite, niet? Nog veel succes, groetjes lutgart

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn, nieuwe stofjes!
  Jij bent zo handig, je krijgt alles onder de knie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Ageeth,alles is toch wat veel hoor,maar ik ga het zeker uitproberen.

   Verwijderen
 8. Oefening baart kunst, Carla, en ik ben er zeker van : jij gaat dat kunnen, en nooit meer vergeten ! a-Nette.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja heb er vandaag nog mee gewerkt en het gaat steeds beter ;-)

  BeantwoordenVerwijderen