dinsdag 2 juni 2015

En we nemen de fiets


Sinds gisteren is er een campagne begonnen om iedereen aan te sporen om met de fiets of te voet kleine afstanden te doen,kleiner dan 5 km ipv telkens de auto te nemen.


Nu zit het zo voor mezelf,sinds ik verhuisd ben neem ik veel vaker de fiets omdat ik nu korter bij alles woon.

Ben sneller met de fiets bij de bakker,de krantenwinkel,de post dan als dat ik de auto zou nemen,parkeerplaats zoeken hoef ik nu niet,er is altijd plaats voor mijne fiets.


Maar omdat het altijd beter kan heb ik me ingeschreven en wil jullie graag motiveren om mee te doen.

Als je hier klikt dan vind je alle verdere informatie die je nodig hebt.


En als ik eventjes mag dromen dan is het hier over,ene nieuwe fiets.De mijne heeft er al bijna 20 jaren op zitten,begint hier en daar wat te roesten en er ontbreken enkele niet noodzakelijke stukken.

Maar eerst nog wat sparen en nadenken welke het gaat worden.Deze is wel grappig met dat motiefje.
Deze heeft de juiste kleur en gemakkelijk op stappen lijkt me.En een mandje erbij is heel handig om 
je boodschappen in te doen.


Wie doet er mee?Ik lees het graag in jullie reacties.Mijn beste vriendin heeft gisteren al een heel goed voorbeeld gegeven,ze stapte meer dan 6 km naar ons afspraak en dat verdient een pluimpje!


Deze dames doen met hun gezin al mee: 

http://levenmetliv.blogspot.be/
http://juffrouwsanseveria.blogspot.be
http://gedachtesprongetjes.blogspot.be/
http://meisjesmama.blogspot.be/


Groetjes C.

Follow my blog with Bloglovin

12 opmerkingen:

 1. Ik doe altijd alles met de fiets en fietskar. Vriend heeft auto mee voor zn werk. Er passen veel boodschappen in de fietskar. En de jongens zitten voor en achterop de fiets of in de kar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Knap van je om voor alles de fiets te nemen.Zeker met 2 kinderen erbij.

   Verwijderen
 2. Je laat me blozen! Bedankt voor het pluimpje!
  Was super gezellig gisteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed van jou, moesten meer mensen doen is een keertje meer de fiets nemen. Veel fietsplezier.
  Groetjes lutgart

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor korte stukjes vind ik dat leuk om te doen,een hele dag fietsen doe ik alleen graag als het mooi weer is.

   Verwijderen
  2. Wij fietsen vooral voor ontspanning, om te winkelen is mijn fiets niet zo handig, mijn batterijen zitten mee in de fietszakken en zo blijft er weinig plaats over. En ik doe mijn boodschappen meestal na mijn werk, ik moet toch langs de winkel, dus geen extra vervuiling :-)

   Verwijderen
  3. Dat is ook prima als je het combineert,deed ik voordat ik in het centrum woonde ook en nu probeer ik indien ik de auto nodig heb dat ook nog te doen,alle beetjes helpen,hé!

   Verwijderen
 4. Neem de laatste tijd ook veel vaker de fiets, heb laatst grote fietstassen gekocht zodat ik alle boodschappen makkelijk kan meenemen en het bevalt mij heel goed!
  Die groene fiets ziet er heel leuk uit daar kun je ook een grote mand voorop doen voor alle boodschappen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh fijn dat je ook vaker de fiets neemt,zelf heb ik alleen een vast mandje van voor op mijne fiets maar heb wel altijd een op plooibaar tasje in mijn handtas zitten ;)

   Verwijderen
 5. Ik doe bijna alles met de fiets, ik heb geen rijbewijs. Mijn man rijdt wel met de auto, maar alle verplaatsingen in Antwerpen doen wij met de fiets. Ik heb grote groene fietstassen, een mandje voorop en sinds vorige week hebben wij een fietstrolley in bruikleen van Colruyt, maar dat ding hangt aan een zware en degelijke beugel, maar zo kan de fiets niet meer op fietsdrager van de auto en het duurt 10 min. voor demonteren. Dus toch niet zo handig. Maar fietsen doen we. Fietstochten doen we ook terug (+/- 40 km is terug haalbaar voor ons.) Tot vorig jaar 100 km. maar dan zullen we terug moeten trainen. Monik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen rijbewijs kan ik me niet voorstellen in ons klein dorp maar knap van je om ook al je boodschappen met de fiets te doen!Grote fietstochten doe ik voorlopig niet maar wie weet,hé!

   Verwijderen