vrijdag 15 mei 2015

Amsterdam deel 2

Na een super lekker en uitgebreid ontbijt samen met ons koffertje terug de bus op.



We rijden richting Anne Frank huis.Volgens mij moet ik niemand vertellen wie Anne Frank is maar indien er toch iemand haar niet kent,klik hier maar eventjes.

Omdat de dochter in de rolstoel zat mochten we via ene andere weg naar binnen.Gedeeltelijk gebruik gemaakt van de rolstoel,de rest wat wil zeggen heel veel trappen heeft ze heel voorzichtig met haar krukken gedaan.

Het museum was de moeite maar persoonlijk vond ik dit meer indrukwekkend toen ik er 2 jaar geleden was.

Nadat we rond waren hebben we op een terrasje iets gedronken terwijl we wachten op de rest van de groep.

Samen een wandeling gemaakt door de Jordaan met een toffe uitleg van onze gids Jos die werkt voor de autobus firma de zigeuner.

Vervolgens een boottocht van ongeveer een uur door de grachten van Amsterdam waar we van alles hoorde en zagen.

Enkele sfeerbeelden van onderweg:


Mooie gevels


Pas geverfd


Geen wolkje te zien


Film instituut


Bootje -- > Cruise schip voor op rivieren


Houten schip uit vervlogen jaren


Nemo museum(foto van het web)

Na de boottocht werden we door chauffeur Clement opgepikt en vervolgens in het centrum van Amsterdam weer afgezet waar we vrij waren om wat te gaan eten,shoppen of een museum te gaan bezoeken.

Wij kozen voor een simpele maar lekkere maaltijd eer we de winkelstraten gingen verkennen.Nu moet ik toch wel even zeggen dat ze volgens mij in Nederland zelden of nooit iemand met een been in het gips in een rolstoel hebben gezien want bekijks dat we hadden,tot vervelens toe...Maar ik pas het hier eventjes aan,na een opmerking van Ageeth,er zullen ook veel toeristen bij geweest zijn die ons nagestaard hebben.Sorry aan de Nederlanders,hé!

Wat ons goed deed beseffen dat dit echt maar tijdelijk is,maar we leven mee met diegene die altijd in een rolstoel moet zitten.

Enkele souvenirtjes rijker,wat vermoeiend van het duwen van de rolstoel hebben we ons leuke weekend op een terrasje afgesloten met een lekker alcohol rijk drankje.


Met de bus nu op weg naar huis maar eerst maakte we een kleine stop bij het station van Amsterdam.

                                              


We namen ons avondmaal weer in de lekkere La Place en waren mooi op tijd weer in Diepenbeek om het laatste stuk van onze reis met de auto verder te doen.
Alle 6 waren we moe maar voldaan van dit weekendje en we hopen dit nog eens een keertje te doen,wie weet waar we dan naar toe gaan...

Groetjes C.


Follow my blog with Bloglovin

9 opmerkingen:

  1. Bijna alle mensen die je in Amsterdam-centrum tegen bent gekomen zijn buitenlandse toeristen. Don't blame the Dutch ;-)
    Jullie hebben veel gezien en gedaan zeg! En eten bij La Place is altijd lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh sorry Ageeth,niet bij stil gestaan dat het inderdaad merendeel toeristen zijn...Ja best een vol programma gehad.

      Verwijderen
    2. Ik weet niet wat dat is dat gegluur. Mijn moeder zat uiteindelijk in een rolstoel en het leek net of ze dan ook niet voor vol werd aangezien.
      Zo'n weekend uit wil ik ook wel en je blogberichten zijn leuk!

      Verwijderen
  2. Leuk verslag nr 2. Van dat bekijks in een rolstoel weten wij alles van. Mijn dochter zit steeds in een rolstoel wanneer er een afstand groter dan 100m af te leggen valt . Als je ergens binnenkomt met een rolstoel zie je alle ogen op jou gericht. Inmiddels zijn wij dat al gewoon en dan stoort het niet zo meer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maar toch,hé Els blijft het vervelend,dat beseffen wij al te goed.

      Verwijderen
  3. Ja het was echt de moeite daar!Het nastaren en eventuele opmerkingen...is zo als je al schrijft:die weten niet beter.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jullie hebben echt wel veel gezien en gedaan op één dagje Amsterdam. Helemaal fijn om het samen met de meisjes van de familie te doen! Monik

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Was inderdaad een pittig programma.De jongens willen volgend jaar op weekend gaan ;-)

      Verwijderen