dinsdag 2 juli 2019

Citytrip proof!

Gisteren ging ik nog eens een namiddagje shoppen met mijn dochter in Maastricht.Onze favoriete Nederlandse stad om te winkelen!

Echt iets nodig dat hadden we niet zeiden we bij vertrek.De dochter wou een simpel wit topje en ik zelf hoopte om een toffe losse schort te scoren om mee te nemen op citytrip binnenkort.

En zowaar vonden we dit beiden bij de Zara,de eerste winkel die we binnen gingen geen sponsoring maar gewoon een kledingwinkel waar de dochter graag eens binnen gaat.Zo snel gaat het gewoonlijk niet maar dit was tof!

Eenmaal terug thuis bedacht ik dat er nog een restje van mijne lange rok in de kast lag.En ja hoor er ging nog net een schortje uit zoals ik er al verschillende maakte om in te slapen.

Vandaag de elastiek er aan gezet omdat ik geen stof genoeg had om een tailleband te maken en afgewerkt met een simpele rolzoom.Om het eens anders te doen maar ook omdat het anders toch net iets te kort werd om mee over straat te gaan ;-) en omdat ik er tegenop zag om er eventueel een kantje aan te naaien want dat moest ik dan nog gaan kopen... dus simpel opgelost met de overlock er een smal rolzoompje van gemaakt. 

 

 Welk schortje heeft jullie voorkeur?Ik vind beiden tof.Het plissé schortje is eens iets anders,hé!Om zo eentje zelf te maken zag ik niet zitten maar ik vind het wel leuk.Beiden exemplaren hebben wel wat,ze combineren met verschillende topjes uit mijn kast en gaan zeker en vast mee naar Valencia over 14 dagen.

Wat nemen jullie zeker mee op vakantie/citytrip?Ik altijd kleren die onderling te combineren zijn,gemakkelijke sneakers en sandalen,een handige rugzak en een klein tasje wat bij alles past.En de standaard spullen die ik hier niet ga opnoemen maar jullie weten zeker en vast wat ik bedoel!

Door de warmte van de laatste weken staat het naaien op een laag pitje.Boven is het super warm en om alles naar onder te sleuren had ik geen energie.Maar niet getreurd dat komt allemaal wel weer in orde.

Fijne vakantie allemaal!

Groetjes Carla x

Donna blouse,LMV: Pieke Wieke garen,stof en knoopjes

Burda schortje: Pieke Wieke garen,stof en Veritas elastiek
Plissé schortje: Zara Nederland


Follow my blog with Bloglovin

6 opmerkingen:

  1. Beiden zijn mooi Carla! En wat een fijn vooruitzicht! Alvast veel plezier in Valencia.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. veel plezier alvast in valencia, altijd leuk om iets zelfgemaakt in de valies mee te nemen ook. Beide shortjes zijn wel tof eigenlijk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We kijken er naar uit om Valencia te verkennen! Ik denk dat het grootste gedeelte zelf gemaakte kleding gaat zijn in mijn koffer 😊

      Verwijderen
  3. Oh wat mooi! Ik vind ze ook allebei mooi! Dat plissé is iets specialer maar het andere stof is dan ook weer geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De plissé draagt zalig! Heel licht en losjes om aan te doen! De andere heeft zakken wat ik dan weer gemakkelijk vind voor mijne zakdoek in te steken 😉

      Verwijderen