vrijdag 30 december 2016

Samenvatting 2016



Het was er eentje met minder blogberichten door de verhuis naar mijn eigen appartement en door mijn val van vorige maand lag het hier ook een tijdje stil.

Maar ik maakte het afgelopen jaar wel enkele kledingstukken waarvan ik achteraf best fier ben dat ik mijn grenzen verlengd heb.

Het Bill hemd maakte ik 2 keren maar kwam maar eenmaal op de blog.De 2de versie was gewoon enkele maten groter voor de kleinzoon van mijn diensthoofd.


Het Theo hemd voor de zoon was mijn grootste uitdaging niet alleen het werken met een andere patroon dan de LMV patronen die ik gewoon ben maar ook een uitdaging om voor mijn tienerzoon te naaien.Maar de missie is geslaagd!Hij draagt het graag,al vele complimentjes over gehad.Wie weet maak ik er volgend jaar wel eentje met korte mouwen als mijn ouders hun gouden bruiloft vieren.

De Copacabana rok die ik maakte met het gratis patroon dat ik van LMV kreeg ging ook niet echt van een leien dakje maar ik heb hem al super veel gedragen en van mij mag het morgen al weer zomer zijn om hem aan te kunnen doen,blijven dromen mag,hé!


De Pam top was mijn eerste kledingstuk dit jaar.Al bij al toch regelmatig gedragen,eigenlijk zou ik hem opnieuw willen maken in een tricotstofje.


Het Bernadette vest maakte ik ook 2 keren,eentje voor de dochter en eentje voor haar vriendin.Beide zijn er heel content van.

                                    



Het gratis patroontje van het Grace kleedje werd hier ook 2 keren gemaakt,eerst in een leuk kikkerstofje voor de klaspop en het andere voor een achternichtje van de kinderen.

                                

De Oslo sweater uit het boek Urban Style maakte ik ook 2 keren voor mezelf want de eerste versie wou de zoon toch niet aan doen.


                               

Raar maar waar ook de tule rok maakte ik 2 keren,eentje voor de dochter en eentje voor mezelf.



Voor het achternichtje maakte ik ook nog de Angel combinatie uit LMV en ik kwam er zelfs mee in het boekje te staan.


Mijn outfit voor mijne verjaardag vind ik nog altijd mooi!Het was volgens mij de warmste dag van het jaar,lekker zwoel hebben we gefeest!


De befaamde Aster trui werd hier ook gemaakt en al veel gedragen,vooral de witte uitvoering dan toch.De andere heeft net iets te weinig rek om gemakkelijk te dragen.

                                            

In september ging ik aan de slag met een gewonnen stofje,het werd een feestkleedje dat klaar hangt voor morgen avond.Nog nooit zo vroeg een outfit voor de feestdagen klaar gehad.

In oktober was het vooral naaien voor Bloggers For Life!Super initiatief van mevrouw Khadetjes.



Mijn inzendingen!

Het mooie Bill hemd met bijpassende tutdoekje en opbergmapje voor auto's.Met Kerstmis had ons neefje het aan,zo mooi dat die daar mee staat/ligt/loopt ;-) 



Voor ons neefje ;-)


Voor de zoon.

Als laatste kledingstuk maakte ik de Stella Top uit een mooi See you at six stofje.Met Kerstmis aan gehad en het valt super mooi,maar is wel wennen dat je maar één mouw hebt.



Verder maakte ik ook nog enkele tassen,kussens en dekentje voor in ons eigen plekje.Deze week heb ik een overtrek gemaakt voor het kussen waarop de hond van mijn zus prinsheerlijk kan liggen.
De binnenhoes heb ik ook vervangen want die had hij al helemaal stuk gebeten,jonge honden en verveling...

Verder wil ik jullie allemaal bedanken om hier het afgelopen jaar te komen lezen en reageren.Welkom aan mijn 165 ste volger.Op Instagram kan je me volgen onder de naam van mijn blog.Altijd leuk om je daar te zien.

De beste wensen voor 2017.Een jaar met een goede gezondheid voor ons allemaal.Een jaar met veel gezelligheid samen met familie en vrienden.Een moment om stil te staan dat het leven mooi kan zijn ook al is er af en toe een donkere wolk.Feest morgenavond allemaal maar goed,de zoon komt naar hier en samen met nog 2 koppels gaan wij het nieuwe jaar starten.

GELUKKIG NIEUWJAAR CARLA.



Follow my blog with Bloglovin

8 opmerkingen:

  1. Dat is een prachtig overzicht Carla, om trots op te zijn.
    Veel plezier morgenavond en tot in het nieuwe jaar, X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Ageeth. Zal wel lukken morgen avond 🍷 en heel zeker tot in het nieuwe jaar. Vandaag nog nieuwe stofjes besteld 😉

      Verwijderen
  2. Amai, toch heel wat! En een voor een mooie dingen!

    Voor de Pam top, je hebt een gewoon katoentje gebruikt? Ik heb 'm gemaakt in viscose en dat vind ik echt een ideale stof om de top in te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een fijne reactie van je. Oh misschien eentje maken uit de See you at six stofjes?

      Verwijderen
    2. Ja, die stofjes lijken me daar inderdaad perfect voor :)

      Verwijderen
  3. Dank je wel. Ik hoop ook op een creatief jaar 😉 en ik heb vandaag weer enkele nieuwe stofjes aan gekregen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi overzicht! De Copacabana rok kon die van mij zijn (https://moekehandmade.blogspot.be/2016/09/maxi-rok.html#comment-form) :-).

    BeantwoordenVerwijderen