donderdag 13 oktober 2016

Verjaardagshemdje!

Aanstaande zondag mogen we naar het verjaardagsfeestje van de jongste telg in onze familie.Hij blaast dan 2 kaarsjes uit en samen gaan we smullen van lekkere taart,wijn,snoepjes en dergelijke.

En bij een verjaardag horen pakjes.Ik liet het al op Instagram zien dat ik me voor het eerst waagde aan het maken van een hemdje.

Met een leuk stofje dat vol met auto's,bussen en vrachtwagens staat ging ik aan de slag.De LMV erbij,het Bill hemd had ik een tijdje geleden al overgetekend en vorige week heb ik het gemaakt.

Het voordeel van LMV is dat ze goede uitleg geven en foto's erbij wat voor een leek in het maken van hemden een pluspunt is.

Bij het maken van de splitten in de mouwen zat ik eventjes met mijn handen in mijn haren,maar na een nachtje slapen en het opnieuw lezen van de uitleg zag ik wat ik verkeerd had gedaan.

Eind goed al goed!Het was echt leuk om te doen,heb van alles bij geleerd en zie mezelf er nog wel maken.Heb alvast het Theo hemd voor tieners bij Zonen09 besteld om er eentje voor de zoon te maken tegen de feestdagen...


En omdat ik nog een restje stof over had maakte ik er een auto opbergzakje bij dat al eventjes op mijn Pinterest bord stond. Pin nummer 34 ondertussen.

Om het patroontje van Bloggers for life te testen ging ik met een stukje tricot en het autostofje aan de slag.Nu blijven er enkel nog hele kleine stukjes over.

Ook even vermelden dat de knoopjes er dank zij oma eraan staan ;-)

Enkele foto's om jullie te laten mee genieten van het mooie stofje,leuke hemdje en matchbox autootjes ;) om in het thema te blijven.



Het totaal pakketje ;-)


Voorkant.



Leuk detail...


Achterkant met 
paspel gewerkt.



Open versie van
het opbergzakje.


Zo neemt
het weinig
plaats in.

Nu alleen nog afwachten of het hemdje past en anders weet ik wat te doen,dan zal ik een nieuw mogen maken want hij is zot van voertuigen.Dan krijgt dit exemplaar vast en zeker wel een andere bestemming.

Groetjes Carla en welkom aan
mijn nieuwe volgers.

Stofje auto's en zwart van Pieke Wieke
Blauw stofje van Het Stoffenhuis
Knoopjes blauw van Mercerie Sonja
Paspel en wit knoopje uit eigen voorraad
Matchbox auto's van Blokker
Patroon tutdoekje van Bloggers for life

Follow my blog with Bloglovin

17 opmerkingen:

  1. Dat ziet er geweldig uit. Knap gemaakt hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw hoe tof!! Die gaat echt content zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt heel sjiek gedaan, Karla. Het manneke zal heel tevreden zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja inderdaad goed gelukt. Hij praat al hoe, ben benieuwd naar zijn reactie.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik kan me geen mooiere verjaardagskado's bedenken voor zo'n kleine man.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Echt een prachtig cadeaupakket dat je gemaakt hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Carla, ondertussen las ik dat het hem prima past ... Lelijke 'ik' zegt : "spijtig, want anders had ik een prima bestemming ... : Kleinkind Felix is 15 maanden en hem zou het ook passen, of hij zou er kunnen ingroeien ..." grappeke, want ik weet zeker dat er genoeg kandidaatjes zijn, om dit moois aan te mogen ... Echt sjiek gedaan !!! A-Nette.

    BeantwoordenVerwijderen