maandag 24 oktober 2016

Stand van zaken,BFL 2016

In het begin van de maand had ik het er al eens over hier dat er 2 dames waren die Bloggers for life 2016 organiseerde en dat er dit keer vrijwilligers mogen mee naaien voor het goede doel.

Ondertussen staat het 3de patroontje al bij bij Khadetjes met een goede uitleg en veel foto's op ons/jullie te wachten om in actie te vliegen.


Mijn 2 exemplaren ;-)

Vandaag is mijne vrije dag en omdat ik op tijd op was ging ik verder met het 2de patroon waar aan ik gisterenavond al was begonnen met naaien.Het is een stuk simpeler dan het nieuwe patroon...


De binnenkant.

Ik zag gisteren op Instagram al een leukerd voorbij komen,gemaakt door de ontwerpster van het patroon van de toilettas die ik dus vandaag maakte.Haar zorgenvriendje is super leuk.

Maar ik twijfelde gisteren en zelfs deze morgen nog of ik het wel zou maken,dat zorgenvriendje!Want hij zag er niet gemakkelijk uit,verschillende onderdelen want hij heeft natuurlijk oren,voeten,armen,een rits waarin de briefjes gestoken kunnen worden met de zorgen van de kinderen die we blij gaan maken met het zorgenvriendje. 

Op de blog staan 3 verschillende voorbeelden,allemaal even tof.Bij de uitleg krijg je verschillende opties van de onderdelen,je kan je helemaal uitleven met restjes stof die anders toch maar in je lade of kasten blijven liggen.

Mijn versie is hier en daar anders omdat ik het af en toe niet zag en er mijne eigen draai aan heb gegeven... Af en toe moet je afwijken van de regeltjes/uitleg,niet waar?!

Na het poetsen,oh ja dat moest vandaag ook gebeuren ;-) ging ik toch alvast het geheel af printen.Het is best lijvig het patroon met uitleg...En als je eenmaal die stap hebt gemaakt volgt de rest van zelf,stofjes bij elkaar zoeken,onderdelen overnemen,uitknippen en aan de slag met dit als mooi resultaat!


In elkaar zie je goed
hoe groot het
zorgenvriendje
wel is.


Eigenlijk is het
een zorgenvriendinnetje. 


Klaar om de
briefjes met
zorgen
op te eten.

En omdat ik er nu achter kom dat ik de tutdoekjes nog niet heb laten zien hier,deze 6 kleurrijke stuks heb ik bij elkaar genaaid.Mooi,hé!

Als er iemand nog wil mee doen,dat kan nog gemakkelijk want er komt einde van de week nog een laatste patroon en alles wat je kan of wil maken moet half november klaar zijn om te versturen of binnen te doen bij bepaalde winkels.Dit keer heb ik geluk want Het Stoffenhuis in Bree doet ook mee.

Groetjes Carla.


Follow my blog with Bloglovin

16 opmerkingen:

 1. Amai, zo snel!! Ik printte het zorgenvriendje al uit en de stofjes liggen klaar, nu nog de moed vinden om eraan te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed Carla! Ik vind het idee van een zorgenvriendje prachtig en jouw vriendinnetje een super uitvoering.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad een prachtig initiatief en dank je wel voor je compliment Ageeth x

   Verwijderen
 3. Wat een mooi doel! En wat een prachtige bijdrage van jou, mooi gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk gedaan!! 't Is een fantastisch initiatief :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi Carla. Ik kom bij u in de leer. Ik wil het ook gaan maken maar ben echt fan van uw zorgenmonster!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat een fijne reactie van je. Indien ik je kan helpen, graag 😉

   Verwijderen
 6. Zo plezant, dat rokje van je vreetzopppertje!

  BeantwoordenVerwijderen