zaterdag 4 november 2017

Weekendje Moezelstreek

Vorig weekend gingen we met onze hele familie in het totaal 17 personen tussen de 3 en 75 jaar naar de Moezelstreek.

Mijn ouders gaan al ongeveer 20 jaar naar een wijnboer in Kesten om daar regelmatig wijn op te halen om op onze feestjes te gebruiken.

Ze verhuren ook kamers of studio's dus plaats genoeg voor ons allemaal.Ontbijt was inbegrepen en zaterdag avond deden we ook aan wijnproeven gecombineerd met een eenvoudig avondmaal.

Maar we beginnen bij het begin.Mijn zoon mocht met mijn zus en haar man mee rijden naar Kesten.Ik zelf ging mijn dochter aan haar kot in Antwerpen afhalen en van daaruit reden we samen naar de mooie Moezelstreek.

Grensverleggend dat kan je het wel noemen,het weekendje weg.De eerste keer zelf met de auto naar daar rijden en ons uitstapje zaterdag namiddag was een enorme uitdaging voor mezelf maar achteraf best fier op mezelf dat ik het gedurfd heb.

We gingen naar er naartoe zonder onze ouders/grootouders want mijn papa was jammer genoeg vrijdag ziek geworden,later bleek dat hij longontsteking had.

De rit er naartoe duurde ongeveer 1 uur en als je niet gewoon bent om op kronkelende wegen tussen de rotsen te rijden dan is dit best spannend!Maar ik deed het toch maar ;-)

De auto geparkeerd en van daar uit naar het bos om tussen de prachtige natuur een wandeling te maken naar de langste hangbrug van Duitsland.Ze is 360 meter lang en hangt op een hoogte van 100 meter boven een riviertje en verbind Morsdorf en Sosberg met elkaar.

Niet van toepassing voor mensen met hoogte vrees!!Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik gene held ben in zulke dingen maar we gingen er allemaal voor,de ene al wat met meer vertrouwen dan de andere maar samen lukte het wel.


https://screenshots.firefoxusercontent.com/images/2777a76e-3d4d-44c5-a73e-e037612fbca8.png

Onderweg naar de hangbrug.


https://screenshots.firefoxusercontent.com/images/50f6471a-2d8c-4732-a82f-abeb0a4986ec.png


 Op en onder de hangbrug,


Op zondag gingen we met de boot op de Moezel varen en na ons middagmaal bij de plaatselijke Italiaan in Bernkastel reden we allemaal weer naar huis.De was en de plas stond natuurlijk ook op de late avond planning maar we genoten allemaal na van het gezellige samen zijn,al dan niet met nawerking van de lekkere Duitse plaatselijke wijnen.Er zijn weer herinneringen gemaakt.

Hopelijk kunnen we er over enige tijd nog eens samen naar toe want als je ouders een dagje ouder worden en hun gezondheid niet meer van de beste is moet je van alle momenten samen genieten,volop zonder nadenken!

Doen jullie dat ook samen met jullie ouders,broers of zussen en hun gezin op weekend/vakantie gaan? Voor ons was dit de 3de keer dat het deden.

Groetjes Carla
Follow my blog with Bloglovin

6 opmerkingen:

 1. Dat ziet er fantastisch uit en knap hoor dat jullie allemaal die hoge brug op gingen!!!!
  Ontzettend jammer dat je ouders niet mee konden. Want samen genieten is bijzonder fijn en belangrijk. Wij gaan ongeveer 1 keer per jaar met de familie een weekendje weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het was best indrukwekkend! Fijn dat jullie ook samen met de familie een weekendje weg gaan.

   Verwijderen
 2. Adembenemend in alle opzichten, wat prachtig en wat spannend/eng! Petje af voor alle stappen die jij zelf maakt Carla! Wij zijn als familie niet op die manier verbonden, dat past ons niet allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik sta soms van mezelf verstomd! 😉 Dat is niet erg dat jullie dat niet doen hoor!

   Verwijderen
 3. Oh, dat ziet er prachtig uit! En knap dat je toch maar je grenzen verlegd hebt!

  In't verleden hebben wij enkele korte vakanties en weekend met de familie of een deel ervan gedaan, met wisselend succes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nooit te oud om nieuwe dingen te doen! 😉 Een weekend is ook het maximum om samen door te brengen hoor!

   Verwijderen