zondag 12 november 2017

Modemuseum

Afgelopen vrijdag ging ik samen met mijn in Antwerpen studerende dochter naar het modemuseum daar.

Dat stond al bijna een jaar op ons to do lijstje dus hoog tijd om er eens werk van te maken.

Ondertussen kent mijn dochter haar weg al heel goed in de koekenstad en we gingen goed gezind op stap.

De inkomprijs valt mee,je krijgt er zelfs korting met de gezinsbondkaart.En omdat we net bij opening daar waren was het niet druk.

Op zich viel de tentoonstelling wel mee maar wij hadden verwacht dat er ook nog buiten de tentoonstelling iets te zien was ivm mode wat jammer genoeg niet was.

Deze keer ging de tentoonstelling over OliverTheyskens een voor mij onbekende Belgische ontwerper. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik me niet zo bezig hou met de haute couture.

De kleding die er te zien was,was wel de moeite vonden wij alle twee.Apart dat dan weer wel maar ja dat is elke lijn van mode die op de catwalk komt.

Niet draagbaar in het gewone leven en als men het toch draagt dan is het enkel weg gelegd voor mensen met een super groot inkomen.Er stond een bruidsjurk ten toon waar aan ze 3 maanden gewerkt hadden,met echte zwanenveren op en een vierkante sleep.Deze jurk werd voor de vriendin van de ontwerper ontworpen en gemaakt met de hand.

Enkel foto's om jullie mee te laten genieten van al dat pracht en praal daar er momenteel te bekijken is.De foto's zijn genomen door de dochter want ik had mijne gsm in het kastje van de vestiaire laten liggen.Mochten jullie ook willen gaan kijken,hier vinden jullie alle informatie die je nodig hebt om er een bezoekje te kunnen brengen.

Enkele jaren geleden gingen we naar het modemuseum in Hasselt en dat heeft toch meer indruk achter gelaten.

Lekker eten deden we bij Greenway op de Groenplaats.Eens voor vegan gekozen,vegetarisch eten we vaker dus het lag in de lijn om dit ook eens te proberen.Niet dat ik me helemaal aansluit bij hun instelling want die koe die gemolken wordt gaat daar niet dood aan en de kip moet toch ergens haar ei kwijt,waarom dan niet op mijn bord ;-) Maar ik vermoed dat er meer achter het hele verhaal zit maar dat maakt voor mij niet uit,ik heb lekker gegeten!!

Gisteren ging ik een dagje naaien samen met Noord-Limburg naait!Wordt vervolgd,3 stuks gemaakt maar eentje ervan is niet draagbaar ;-(

Fijne zondag allemaal,Carla

Follow my blog with Bloglovin

11 opmerkingen:

 1. Dat waren allemaal leuke activiteiten Carla! Je dochter heeft een goede kijk, haar foto's geven vast en zeker de bijzondere sfeer weer. Mooi! Chapeau hoe je uit je comfortzone gaat telkens weer, nu met vegan eten en een dagje uit naaien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altijd fijn om jouw reactie te lezen!Altijd positief en lief.Volgend jaar staat een super grote uitdaging gepland waarover later meer.Dank je wel voor je reactie.

   Verwijderen
 2. Een paar jaar terug ging ik naar de tentoonstelling van Walter van Beirendonck. Ik denk dat het modemuseum Antwerpen geen vaste collectie tentoon stelt. Hier een ook niet passend item van de drie die ik maakte op het weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo’n fijne activiteit om samen met je studerende dochter te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het was gezellig. We houden alle twee van kleren en lekker eten. Nog eens mama/dochter tijd.

   Verwijderen
 4. Goed dat jullie gegaan zijn, ook al was het niet helemaal zoals jullie hadden verwacht. Het bracht jullie in iedere geval een fijn en gezellig dagje samen uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad die tijd samen telt het meeste door!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, daar wil ik ook eens naartoe, en ook opnieuw naar Hasselt want dat heeft de vorige keer een enorme indruk nagelaten en ondertussen is het weer een nieuwe tentoonstelling...

  Ik ben benieuwd naar je naaisels, jammer dat er eentje niet draagbaar is..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind persoonlijk Hasselt meer de moeite om naar toe te gaan. Mijn andere creaties zijn in het blogje over het naaiweekend te bekijken 😉

   Verwijderen