maandag 30 oktober 2017

Naais to meet you

Ik kreeg een virtueel stokje aangereikt door Els van de blog, koekjehaakjemaakje.Dankzij haar ben ik lid van het Noord Limburgs naaigroepje dat wekelijks samen komt in Overpelt.

Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik de laatste maanden er niet meer naartoe ben geweest door omstandigheden maar vorige week hielp ik de 4 kaarsjes uitblazen tijdens ons feestje dat we met een glaasje bubbels en frietjes inzetten.

Het virtuele stokje is gelanceerd door Evelien van Sewbidoo, ook de schrijfster van de boeken, met 200 patronen. Zeker de moeite om eens te gaan kijken.

Deze vragen worden er gesteld, ik geef er graag een antwoord op ;-)

Wat was je eerste stuk dat je naaide en voor wie?

Ik begon met kleine tasjes en zakjes te naaien,niet het tonen waard.
Het eerste echte kledingstuk dat ik maakte was een rok voor mezelf uit het boek Allemaal rokjes.Dit deed ik tijdens een workshop bij Veritas in Hasselt.
De rok hangt nog altijd in mijn kast!!

Op welk genaaid stuk ben je het meeste trots?

Oei dat vind ik moeilijk. Als ik een nieuw patroon gebruik en het valt allemaal in de plooi,het eindresultaat mag er zijn dan ben ik daar het meeste trots op.
Maar ja je verlegd je grenzen telkens hรฉ!
Als ik kijk naar mijn Ida uit het boek Mijn tas, dan ben ik daar best trots op omdat ik nog niet zo heel lang naaide. 
Of mijn bomberjack uit Urban Style van Evabymaria, waarin ik zelf een voering zette met hulp van Mr Google en mijn mama.
Mijn Arianne die ik aanpaste naar mijn model of het topje dat ik moest aanpassen voor de gouden bruiloft omdat ik zonder naadwaarde knipte!!

Welke naaister/ontwerper/blogster/youtuber/instagrammer zou je graag eens in het echt ontmoeten?

Ik heb er al verschillende live ontmoet, de ene van op afstand,de andere van kortbij.Daarbij denk ik aan Griet van emmaenmona, Anne van de blog mamavanvijf, Tamara van Lunatiek, de 2 dames achter het boek Mijn tas, Ondinneke van de blog Hutsepruts en nog enkele anderen.

Maar ik zou graag Sarah van Khadetjes eens ontmoeten.Als ik haar blogjes lees krijg ik altijd een glimlach op mijn gezicht!Soms zit ik te schateren bij haar verhalen,altijd verwonderd over de mooie spullen die ze maakt!De toffe foto's van haar kinderen in de mooiste creaties,de moed die ze heeft om haar verhalen en zelfs UFO'S te delen met ons ;-) Je moet er maar eens gaan piepen dan weet je wat ik bedoel. Ze is de eerlijkheid zelf! Ja met haar zou ik graag eens een koffie date doen,want van naaien zou er niet veel in huis komen,ik zou de ene fout na de andere maken door de afleiding die ze zou geven om te kijken wat ze allemaal uit haar mouw schudt of beter gezegd van onder haar naaimachine laat komen.

Normaal gezien is het de bedoeling dat ik 3 andere blogsters vraag om het virtuele stokje aan te nemen,de vragen te beantwoorden en op hun beurt weer anderen te selecteren maar ik doe dat niet.Diegene die zich geroepen voelt om de vraagjes in blogvorm te beantwoorden,ga jullie gang dames en laat het in een reactie hier onder weten.

Groetjes Carla x

Follow my blog with Bloglovin

14 opmerkingen:

 1. Fijn om te lezen Carla. Je mag trots zijn op jezelf, je hebt al hele mooie stukken gemaakt. Sarah van Kadetjes heb ik al eens ontmoet maar dat was van "verder weg" zoals jij dat mooi omschrijft. Ik hoop dat je terug de zin krijgt om naar ons naaigroepje te komen, het is altijd leuk als ook jij er bij bent !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor het stokje maar ook voor deze mooie reactie.

   Verwijderen
 2. Leuk en gezellig zo'n naaigroepje.
  En Ik heb hier al vele mooie creaties voorbij zien komen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad gezellig als we samen komen. En dank je wel voor je compliment.

   Verwijderen
 3. Leuk om te lezen Carla!
  Mijn complimenten voor wat je allemaal aandurft en het moois dat je maakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik lees je blog super graag en je mag zeker trots zijn op alles wat je maakt. Je bent een topmadam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat fijn om te lezen! Jij maakt mijn dag goed vandaag ๐Ÿ˜‰

   Verwijderen
 5. Oh lieverd, wat fijn om lezen zeg - niet dat stukje over mezelf, dat moffelen we wel vlug eens weg ;) -, ik vind dat altijd leuk om lezen, hoe anderen begonnen met naaien. Ik denk dat je de voorbije jaren heel wat mooie dingen gemaakt hebt, en hier en daar ook een grens verlegd hebt... en zolang dat allemaal leuk blijft, is dat volgens mij het belangrijkste!

  Wat ons nog rest van 2017 wordt hier met verdriet en afscheid gevuld, maar in 2018 zou het ons toch eens moeten lukken elkaar te zien, niet? x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat een lieve reactie van je. Jammer dat jullie een verdrietige tijd door maken, knuffeltje voor jullie. En wie weet komt het er inderdaad in 2018 van om elkaar te ontmoeten! ๐Ÿ˜€

   Verwijderen
 6. Hihi, ik weet nog dat ik je met een klein hartje aansprak op de naaidag van Els :D Hopelijk komen we elkaar nog regelmatig tegen want ge zijt echt een sympathieke madame bij wie ik me op mijn gemak voel!

  Je hebt een heleboel naaisels gemaakt waar je trots op mag zijn, ik doe altijd met plezier jouw blogberichten open!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ikke blij dat jij dat durfde! Dank je wel voor je complimentjes. Ik vind jou ook een toffe! ๐Ÿ˜‰

   Verwijderen
 7. Bedankt voor jouw reactie! En fijn om jou blog te ontdekken!
  Deze zomer waren we voor op een korte fietsvakantie in Limburg. Zo mooi, en warme mensen! Als ik er stoffenwinkels wil ontdekken, kom ik hier raad vragen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een mooie reactie van je. Vragen staat vrij! Wie weet kom je volgend jaar weer naar Limburg ๐Ÿ˜‰

   Verwijderen