zaterdag 17 december 2016

Het Theo hemd en het tornmesje.

In de zomer op de blogmeet van Davina,hier nog eens te bekijken,won ik een kortingsbon van Zonen09.

En omdat we het zonde vinden omdat verloren te laten gaan kocht ik er 2 patronen, het Theo hemd voor tieners en het Billie t shirt voor volwassen omdat je in bloggend naailand deze items bijna wekelijks voorbij ziet komen.


Laatst was ik met de dochter in Weert bij Het Goedkope Huis en daar vond ik een leuk jeansstofje en de dochter vond een grijs met witte bolletjes stof wel tof voor een hemd voor de zoon/broer.

De keuze van de zoon viel op het jeansstofje en maandag ging ik er mee aan de slag want het zou wel tof zijn als hij met de feestdagen een mooi hemd aan kan doen.

Jammer genoeg ben ik blijkbaar een kluns in het lezen van dit patroon want het leek met momenten wel Chinees voor mij.

Sommige delen zijn verschillende keren opnieuw geknipt en met vlieseline bestreken,zelfs mijne persdoek heeft een gedeelte met vlieseline nu ;-)

De mouwsplitten zorgde voor een ware nachtmerrie waarbij ik even niet wist hoe ik het moest oplossen maar na een nachtje slapen lukte het toch om ze netjes klaar te krijgen.

De mouwboorden,ook deze waren een marteling voor mij,terwijl ik toch al wat naaiervaring heb al zeg ik het zelf. Ze staan er aan maar niet volgens de uitleg van Sharon maar met de uitleg van LMV,het Bill hemd en een beetje van mezelf.Gelukkig heeft niemand mij horen vloeken...

Mijn mama was zo lief om er de knopen aan te naaien.En nu maar hopen dat het past,dat weet ik morgenavond als de zoon weer hier is.Best spannend hoor!De mouwen heb ik al een deel ingekort want dat heb ik maandag even kunnen nameten.

Enkele foto's alvast om jullie dit voor velen zo simpele hemd te tonen.


De voorkant.


In kerstsfeer.


Mijn nieuwe 
labels.


Mijn nieuwe labels bestelde ik via Veritas bij Nominette met een kortingsbon die ik kreeg op Meet the Sewer.

Jammer genoeg heb ik me vergist en heb ik innaailabels ipv strijklabels maar met een stukje dubbelzijdige plakstof lukt het ook.

Na al het gezwoeg ben ik toch fier op mijn zelf gemaakte hemd voor de zoon want niet perfect is ook goed ;-)

Heeft er nog iemand zo iets aan de hand gehad,een kledingstuk dat door velen gemaakt werd en waarbij je zelf zwoegde en vloekte om het af te krijgen?Ik lees het graag om mezelf te troosten ;-)

Patroon: Theo hemd van Zonen09
Stof: Het Goedkope Huis
Knopen,garen,vlieseline,label: Veritas

Groetjes Carla.


Follow my blog with Bloglovin

22 opmerkingen:

 1. Knap ! heel knap !
  Ik heb nog maar twee hemden genaaid, en er ook zwaar mee 'afgezien':-) Het tweede ging al vlotter dan het eerste, gelukkig maar. Je hebt dat goed gedaan naamgenootje !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Carla. Ik heb al 2 keer het Bill hemdje uit LMV gemaakt en dacht dat ik dit even ging maken ๐Ÿ˜‰

   Verwijderen
 2. Petje af voor je doorzettingsvermogen Carla! Het is geen kleinigheid om patronen te lezen en te begrijpen en dan ook nog goed uit te voeren ook. Ik verweet mijzelf altijd ongeduld, maar bij mij heeft het ook met gebrek aan ruimtelijk inzicht te maken. Met jouw naaiervaring kan het dat niet zijn.
  En een jeanshemd is helemaal in de mode en lekker neutraal voor een zoon met die leeftijd ;-) Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad is jeans weer in. En dank je voor je complimentjes ๐Ÿ˜ณ

   Verwijderen
 3. Vind het hemd er heel goed uitzien, in het verleden weleens gemaakt voor mijn zoon, maar niet mijn favoriete bezigheid!

  Fijn weekend en groetjes,
  Diane

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het vooral jammer dat de uitleg niet zo goed was. En voor jullie ook een fijn weekend.

   Verwijderen
 4. toch nog goed gekomen dus. ik maakte er eentje (ook in jeans ;-) ) op een workshop en was toch blij dat ik daar een hulplijn had. al moet ik zeggen dat de uitleg van die mouwsplitten al 100000000 x beter is dan die van knip ;-)
  ik merk wel dat hemden beter en beter lukken, dus ik blijf verder oefenen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei dan ga ik er zeker geen uit de knip maken ๐Ÿ˜‰ Dat van jou is ook mooi gedaan!

   Verwijderen
 5. Mooi gedaan en goed dat je doorgezet hebt!

  Ik heb geen ervaring met het Theo hemd van Zonen09, dus ik kan niet vergelijken op dat vlak, maar ja, soms ligt een uitleg je niet. Gelukkig kon je gebruik maken van je ervaring met het Bill hemdje :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het geen aanrader en inderdaad goed voor mij dat ik op de uitleg van het Bill hemd kon terug vallen ๐Ÿ˜‰

   Verwijderen
 6. Super mooi! En ook herkenbaar want hier werd de Lmv er ook bijgehaald bij de eerste Theo. Maar eens je het allemaal doorhebt valt het best mee zo'n Theo ๐Ÿ˜‰.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi geworden. Ik hoop samen met jou mee dat het past. Ik was zo slim, het was dan ook in een ander seizoen, om een Theo met kort mouwen te maken. Ik denk dat het vlot als je het meerdere keren hebt gedaan. Maar ook ik zie er tegenop, nog eens een hemd te maken. Jouwe is geslaagd !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het past! Ben blij ๐Ÿ˜ en ja ik kijk er ook niet naar uit om er nog een te maken (voorlopig)

   Verwijderen
 8. Ik heb niet zo veel naai ervaring en meestal helpt mijn moeder mij uit de brand ;-)
  Petje af voor je doorzettingsvermogen! En het resultaat mag er zeker zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor de complimentjes ๐Ÿ˜ณ en fijn dat je moeder je kan helpen, mijn mama kan ook goed naaien, is handig hรจ.

   Verwijderen
 9. Och, zo jammer om te horen zeg - want eigenlijk vind ik de uitleg van Zonen09 meestal wel erg goed. Maar ik maakte de andere sluiting, dus ik kan niet oordelen over de 'huisjes'split. Maar hรฉ, je kunt het absoluut niet aan het hemd zien dat je erop gevloekt hebt dus ik hoop dat het de zoon perfect past!

  --als je nog eens mouwsplitmiserie hebt, moet je zeker hier eens gaan kijken: http://spiegelstiksels.blogspot.be/2012/04/eerste-hulp-bij-mouwsplitstress.html --

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die link heb ik bij het Bill hemd al gevonden ๐Ÿ˜‰ en persoonlijk vind ik de huisjes afwerking gemakkelijk om te doen maar bij het Theo hemd is dat anders hรจ. En ja het past!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oef! Dat is toch al een zorg minder :)
   Ik kan ze allebei -mits een beetje gefoeter- maken, maar ik vind de Amerikaanse mouwsplit toch vรฉรฉl makkelijker! En meneer Khadetjes maakt het niet uit, dus je ziet dat van hier dat ik ooit nog een voor mij moeilijke maak #schaterlach

   Verwijderen
  2. Gelukkig heb jij een man met weinig eisen ๐Ÿ˜‰ die al lang blij is met eerder welke mouwsplit eraan staat!

   Verwijderen
 11. Heel heel mooi Carla. Kei goed gedaan en blij dat je volgehouden hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik ben ook blij met het resultaat, na de mouwboorden er zeker aan elke kant enkele keren los gemaakt te hebben ๐Ÿ˜‰

   Verwijderen