donderdag 22 januari 2015

Overlock gezocht

Nu de zin om te naaien bijna helemaal terug is wil ik me toch eens verdiepen in het eventueel aankopen van een overlockmachine.





Maar omdat er tot nu toe nog niemand in mijn omgeving er zo eentje in gebruik heeft kan ik daar ook geen raad en info aan vragen.

Daarom mijn oproep via mijn blog aan diegene die een overlock hebben.

Welke merk en toestel hebben jullie?

Eentje met 4 of 5 draden?

Waar gekocht?

Liefst in Limburg,mijn naaimachine komt van bij naaimachinesvanderheyden in Neerpelt en ben daar tevreden over.

Waar gebruiken jullie het meeste voor?

Ik wil in de toekomst meer met tricot gaan werken en als ik andere blogsters mag geloven gaat dat met een overlock super snel en gemakkelijk eenmaal als de draden in geregen zijn.

Dus laat in een reactie maar weten wat jullie ervaring is met een overlock,zowel de voordelen als de nadelen graag.

Nu nog eventjes laten zien wat ik voor het laatste babytje in de familie heb gemaakt:


Super zachte fleece: Zeeman
Stof met kikkertjes: Stoffencircus Lommel



Restjes stof: uit mijne voorraad van overal
Goudkleurig nep leer: BelleLien

Omdat ik erg verkouden ben sinds enkele weken ben ik nog niet op bezoek kunnen gaan maar dat komt er zeker nog van.

Groetjes C.


Follow my blog with Bloglovin

46 opmerkingen:

  1. Ik heb geen lockmachine maar ik heb er wel over gedacht er eentje aan te schaffen.
    Maar het ziet er zo ingewikkeld uit dat ik toch terughoudend ben, haha.
    Ik lees de antwoorden die je op je berichtje krijgt met je mee.

    Leuke cadeautjes heb je gemaakt!

    groetjes Jen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wie weet koop jij erna ook eentje,hé!

      Verwijderen
    2. Als je regelmatig naait en wat grotere stukken bijv kinderjurkjes ed zou ik altijd een lockmachine aanschaffen. Sinds ik die heb naai ik met veel meer plezier en het gaat veel sneller. Echt een aanrader. Leeuwenstein 700DE voor 299,-

      Verwijderen
    3. Ik heb inderdaad de Lewenstein gekocht. Heel tevreden over.

      Verwijderen
  2. Hier een janome overlock...4 draads... Ideaal! Professionele afwerking en tricot ineens aan elkaar... Super!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb er ook nog geen, maar hoop daar snel verandering in te brengen ...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb een Lewenstein multilock 700de, gekocht via Matri.eu. Heel leuke machine, met vier draden en een heel eenvoudig inrijgsysteem. Ik maak vooral kleedjes en truien uit tricot met de overlock, gaat supersnel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ken Matri.eu niet,wel al op internet gezien.Maar heb je dan zelf uitgezocht hoe je het moet doen?Ik heb totaal geen ervaring met een overlock en wil toch graag een les uitleg krijgen.

      Verwijderen
  5. Ik heb de overlockmachine van de Aldi. Die bevalt me prima en is erg betaalbaar. Ik gebruik tegenwoordig zelden de naaimachine zonder dat de lockmachine er naast staat om de randjes af te werken of grote stukken aan elkaar te maken. Ik wil niet meer zonder!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ga het type eens op zoeken.Ja ben niet alleen verkouden als ik het zo hoor en de buikgriep heeft ook veel slachtoffers.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Had 4 jaar geleden een overlock van de Lidl, is goed om te leren maar nu heb ik een overlock en coverlock in één machine nl de Pfaff 4.0, vijf draads. Een echte Rolls Roys...Supermachine! Daarmee vergeleken is die van de Lidl een traktor... Gekocht via internet in Engeland. Woon zelf in Spanje, vandaar...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat jouw machine boven mijn budget zit ;-) maar toch bedankt voor de uitleg.

      Verwijderen
  8. Ik heb een Juki overlock met vier draden. (Heeft niet elke overlock vier draden? En spreken we bij vijf draden niet over een coverlock?)
    Vooral voor het netjes afwerken van de randen vind ik een overlock super handig. Het eindresultaat ziet er meteen veel professioneler uit. De Juki overlocks worden trouwens in dezelfde fabriek gemaakt als die van Bernina. Veel keuze plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo zie je maar dat ik er niet veel van ken,Ik wist niet dat die uit de zelfde fabriek kwamen.

      Verwijderen
  9. Het lijkt me fantastisch om zomaar normaal tricot te kunnen naaien dus ik houd sinds een tijd de websites en folders van de Action, Aldi, Lidl, Kruidvat en hele rattamaplan hier in Nederland in de gaten. Als ik er eentje zie dan laat ik het je weten, voor als je tegen die tijd er nog een zoekt :) Kun je er anders niet eentje lenen uit de omgeving? Dan ervaar je zelf ook wat je prettig vindt werken, helpt je weer verder bij je zoektocht?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is het juist,ik ken niemand in mijn buurt die een overlock heeft.Ik ga volgende week eens naar die winkel waar mijn naaimachine van komt,die verkopen ook overlocks.

      Verwijderen
  10. Zelf heb ik geen overlock machine maar heb er jaren geleden (toen ik naaicursus volgde) wel mme gewerkt! Ik vond het heerlijk om te doen! Zou ik zelf meer naaien, zou mij ook zo'n prachtige overlock kopen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik wil ook gemakkelijker met tricot kunnen werken,daarom wil ik er eentje kopen.

      Verwijderen
  11. Hallo, ik schreef een reactie hierop in Google+, hopelijk kan je die lezen, anders verneem ik het graag. Want heb je ook uitgenodigd......rara......

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik heb een bernina overlock met 4 draden. Niet al te duur (rond 300 euro geloof ik). volgens mij is die bijna overal wel te krijgen. Hij werkt heel simpel en goed, ik ben erg tevreden. Al zou ik stiekum de loterij willen winnen en dan een overlock / coverlock machine willen kopen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hier een Janome 4draads overlock, zou het ding moeilijk nog kunnen missen... niet enkel voor het makkelijk verwerken van tricot, maar ook voor het mooi afwerken van katoen. Ik kocht een feestmodel waar enkele extra voetjes bij zaten en betaalde er iets van een €350 voor. Ik investeerde onmiddellijk in Serafil draad (duur, maar zelf met mijn gebruik kom ik met een coon bijna 1 jaar toe). Succes met je zoektocht!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik heb een Lewenstein 700DE, samen met mijn naaimachine gekocht bij gerrijts.nl (naaimachine stond toen serieus in promotie)
    Ik heb een lieve buurvrouw die me wekelijks naailes komt geven en die heeft me dus ook ineens leren werken met de overlock, die staat hier standaard mee op tafel, ik werk zowel bij tricot als katoen de randen af met de overlock, zou dat niet meer kunnen missen :-)
    Ik denk dat je idd eens goed moet rondzien en informeren want bij de meeste winkels wordt er een initiatieles bijgegeven.
    Veel succes met de zoektocht!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ik wil inderdaad me goed bevragen ivm de overlock en me ervan verzekeren dat er een uitlegles voorzien wordt.

      Verwijderen
  15. Leonie Vos van Avenir Mode (google maar ff) heeft een heel handig werkboek voor oa de lockmachine en geeft er ook workshops bij...

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik heb de singer van het bovenste plaatje in het najaar voor 149 euro bij de Lidl gekocht. Superding. Gewoon goed de aanbieding in dd gaten houden. Pas geleden hadden ze ze nl weer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat heb ik dan gemist maar eerlijk gezegd koop ik liever bij iemand die daar in handelt omdat je meer uitleg en service krijgt naar mijn mening,hé!Iedereen doet daar mee wat hij/zij wil.

      Verwijderen
  17. Ik heb net een nieuwe overlock ... een juki 4 draads en een zelfinrijger! Wat een luxe! Gedaan met al dat inrijggepriegel! Een aanrader... in Mechelen bij Van Rooy gekocht. Zou ook niet zonder kunnen alhoewel mijn machine heel veel overlocksteken heeft... een echte overlock is toch nog iets anders.
    Succes met de aankoop!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oei jammer dat Van Rooy zo ver zit.Ik ga eens verder neuzen of er niet in Limburg die verkoopt.

      Verwijderen
  18. Heb je er al eentje gekocht intussen?

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik heb een Singer (gelijkaardig aan die op jouw foto) die ik nu verkoop omdat ik er eentje met een sterkere motor heb gekregen van mijn oma.
    Moest je interesse hebben, hier is de link: http://www.2dehands.be/hobby/handwerken/naaien/overlock-singer-14sh654-lockmachine-262570122.html
    Mijn tips zijn: goed nadenken waarvoor je hem wilt gebruiken en dat heel goed uitleggen aan de winkel zodat die je kunnen helpen met je keuze! En daarna heel goed de handleiding lezen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Kan je met een overlock ook hele dunne stof naaien? Bij naaimachine kan ik voetdruk regelen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb al een heel dun stofje gebruikt om te overlocken dus ja dat gaat...Als je er eentje wil kopen je goed bevragen in de winkel,zij geven normaal gezien goede uitleg hierover.

      Verwijderen
  21. ik ben vanaf vandaag ook de gelukkige eigenaar van de lewenstein 700de. ik had een silvercrest van de lidl. nu alles even uit proberen, het is toch weer wennen he een andere machine!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hopelijk heb je het snel onder de knie. Ik ben er tevreden over en gebruik hem vaak. Succes ermee! :-)

      Verwijderen
    2. Beste, we hadden ook een Singer mazr moeilijk met inrijden gaat dit beter met die lewenstein Monique

      Verwijderen
    3. Ik kan niet zeggen of de Lewenstein beter in te rijgen gaat want ik heb nooit geen andere gehad maar persoonlijk vind ik het gemakkelijk.

      Verwijderen
  22. Ik zal iedereen aan willen raden, ga naar een echte naaimachine winkel.
    Afsnijden doet hij wel maar een goede steek is ook heel belangrijk.
    Spaar even door en je hebt een veel betere machine waar je echt geen spijt van krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helemaal mee eens, spreek uit ervaring. Daar hebben ze ook goede occasion
      voor een zacht prijsje.

      Verwijderen