vrijdag 1 september 2017

Gouden bruiloft.

Afgelopen dinsdag waren mijn ouders 50 jaar getrouwd!En dat is dan weer een reden voor een feestje.

Het stofje was al lang gewassen en gestreken maar de zin om te naaien was ver te zoeken.Daarom ging ik op zoek naar een ander stofje om iets simpel te naaien,iets dat snel klaar was en toch feestelijk was.

Bij Pieke Wieke vond ik plissé en kocht er de zwarte versie van.Wat elastiek erbij en we waren vertrokken dacht ik.Eenmaal het stofje in mijn bezit bleek het de plooien in de andere richting van de rol te hebben dan wat ik verwacht had.Oei kom ik wel toe met mijn stof ;-) Patroon aan passen,een rok met 2 zij naden dat bestaat ook en de zoom dat is de zelfkant geworden.Normaal mag je het stof gewoon knippen en moet dat niet afgewerkt worden.


Eind resultaat.


Zoom/zelfkant

Maar toen begon de zon weer volop te stralen en had ik zo iets van tja dat is toch wel erg donker om begin september aan te doen terwijl ik toch meerdere kleren in het zwart heb voor in de zomer ;-)

Het wit met goudkleurige bloemenstofje werd uit de lade genomen en de LMV boekjes uit de kast.De Rachel rok werd het en het bovenstuk ging ik wel kopen.Denk daar aan ongeveer 14 dagen voor het feest.

De rok maken verliep goed,volgende keer toch iets groter maken of afvallen want nu past hij juist.De zoektocht naar een t shirt voor erop verliep stroef dus aan de slag met nog een lapje witte tricot voor de voorkant van de Harley top en de ander kant werd het zelfde als de rok.

Voorpand werd door geknipt en voorzien van een biesje van het rokstofje. Om het samen een geheel te laten vormen.Maar haast en spoed is zelden goed,dat weten we allemaal!De top werd geknipt maar ik vergat de naadwaarde er bij te tellen wat uit kwam op een kledingstuk waar ik niet in paste!

Raad gevraagd via Instagram en Facebook en daar werd geopperd om tussen de zij naden een stukje te passen.Oh zou dat wel lukken,was dat wel mooi,zou ik niet beter een volledig nieuwe top maken?!Twijfels sloegen toe.

Ik kon ook nog mijn eerste outfit aan doen,hé!Er wordt voor morgen regen voorspeld.Maar nadat ik gisteren bij haar ging lezen kwam de goesting om het verder af te werken weer naar boven.En ja het is goed gekomen.Niet met het stofje dat ik over had van mijn clutch maar van het stofje van ene andere lange rok nam ik een strookje en zetten het tussen de zij naden tot aan het armsgat.

Eind goed al goed.Klaar om te feesten morgen.Straks alles nog eens mooi opstrijken want morgen heb ik daar gene tijd voor.We gaan de tafels nog klaar zetten en de zaal versieren.De kapster staat ook nog op het programma en om 16 u begint de receptie om mijn ouders een fijne dag/avond te laten beleven.                     Blinde rits                         Zijnaden 


Feesttenue 

De aan foto volgt nog,morgen zal er hier of daar wel een momentje tijd vrij zijn om iemand te vragen om enkele foto's te maken zodat ik het aan jullie kan laten zien.

We hebben in oktober personeelsfeest,mijne outfit is al klaar dat is natuurlijk het voordeel van twijfelmomenten ;-)


Groetjes Carla

Beide patronen uit LMV voor rok en top
Lange rok eigen patroon (geen patroon)
Zwarte plissé van bij Pieke Wieke
Tricot van bij Stoffenhuis
Wit met goud stofje van bij ... weet ik niet meer.
Clutch gemaakt bij Veritas

Follow my blog with Bloglovin

16 opmerkingen:

 1. Haha, goed gezien, nu heb je 2 outfits! En ik vind ze allebei knap!! Echt chique en toch niet té. Hoe doe je het toch!
  Veel plezier vandaag op het feest :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je compliment! En elk nadeel heeft zijn voordeel hè 😀

   Verwijderen
 2. Vind je plissé rok ook heel mooi geworden!
  Mooie set voor vanavond knap opgelost zo, een hele fijne dag geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat doe je goed Carla! Creatief oplossingen bedenken en mooie combinaties maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Ik ben blij dat ik het zo heb kunnen oplossen. Verschillende complimentjes gehad gisteren 😀

   Verwijderen
 4. Dat had nog wel wat voeten in de aarde zeg. Maar het is de moeite wel waard geweest want beide outfits zijn echt schitterend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het was niet gemakkelijk, naaidipje en toch zelf wat willen maken. Maar ik ben blij dat ik niet opgegeven heb 😉 Dank je wel voor je compliment.

   Verwijderen
 5. Mooi hoor, ik ben benieuwd naar de aan-foto's! Ben er zeker van dat het je weer prachtig staat!

  Ik merk dat ik - sinds ik meer afwissel tussen pdf-patronen en tijdschriftpatronen - ook goed moet nadenken of ik wel of niet naadwaarde moet bijknippen. Gelukkig is het helemaal goedgekomen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh foto's van mezelf, ik vind dat echt niet fijn om te laten maken maar er komen er aan! Ben blij dat ik niet alleen die fout maak 😉

   Verwijderen
  2. Bij mij is dat ook altijd door de zure appel bijten, maar ik probeer er maar het beste van te maken. Ik heb het idee dat op de meeste naaiblogs iedereen met een klein hartje poseert ;)

   Verwijderen
 6. Hey Carla, ik mis je precies op Facebook ... maar 'k heb je toch gevonden ! 'k Wou je nog een fijn en gezellig familiefeest wensen, maar 'k zie dat het al voorbij is ... De dagen vliegen toch hé, zeker bij nog (tamelijk) goed weer ... Ik kijk uit naar je foto's en zie dat jij toch voor alles een geschikte oplossing vindt ! Vele groetjes, A-Nette.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb Facebook van mijn gsm gedaan. Dank je wel voor je compliment! Het zou zonde zijn als het t shirt onafgewerkt bleef liggen en dit is beter voor mijne portemonnee 😉 De foto's komen eraan.

   Verwijderen