dinsdag 6 augustus 2019

Tienertas hack!

Vorige week voordat ik ziek werd maakte ik mijn 3de Tienertas maar deed wat aanpassingen. Het patroontje van An van Jacedidit is al goed gebruikt hier.

Wat deed ik anders?De riem die normaal gesproken zichtbaar aan de voor en achterkant wordt vast gestikt maakte ik afneembaar aan de zijkanten.Waarom?Tja ik had niet voldoende tassenband of  brede leren riemen in voorraad en wou gebruiken wat ik had liggen en op zich vind ik het heel mooi geworden.

2 riemen met rosé kleurige holnieten bevestigd en aan de zijkanten D-ringen gemaakt.Maar ook voor zag ik korte riemen om de tas zo te dragen en daar door zijn er 2 mogelijkheden om de tas te dragen.Een totaal andere tas verkreeg ik zo.

Verder werkte ik voor de 1ste keer met wasbaar papier en nepleer in combinatie om tot een stijlvolle tas te komen.Het binnenstofje was eentje dat ik op goed geluk een tijdje geleden kocht bij Peachypop in Achel met niet echt een doel voor ogen maar gewoon omdat ik het mooi vond.

Versteviging nam ik wat ik had liggen en werkte voor de eerste keer met eentje dat stijf en beige van kleur is maar geen idee hoe het noemt.Al lang geleden samen met andere leuke tassenmaterialen gekocht bij K-Bas vermoed ik.

Op zich staat de tas redelijk snel in elkaar.Ik maakte de binnenkant zoals het wordt voor geschreven,zette er een stukje overschot van de riem in met daar op een lintje waarop staat: Zelf gemaakt.Ik moet er dringend eens werk van maken om lintjes te bestellen die ik aan de buitenkant tussen de zij naden of zo kan naaien want dat maakt het nog een beetje meer persoonlijker.

Op de planning staat nog een nieuw brillenetui dat je gratis bij Katrienette kan bekomen.Maar eerst voldoende rusten nu ik ontstoken sinussen heb en thuis ben van het werk.Komt allemaal wel weer in orde.

Hier onder volgen wat foto's om jullie mijn resultaat te showen.Ik ben er super content van en kreeg zelfs van mijn dochter er een complimentje over!!


De voorkant.


 De zijkant met
de afneembare
leren riem.


 Natuurlijk met
bijpassende
tassenvoetjes!


 De binnenkant met
2 zakjes voor gsm
en dergelijke.


Niet zo goed te lezen,
Zelf gemaakt 
staat er op!


Zijkant en achterkant.


De achterkant
en de riem
goed zichtbaar!

Als je mijn vorige exemplaren ziet dan is dit iets totaal anders maar dat mag,zo zie je dat je met het zelfde patroon maar andere materialen een hele andere tas kan maken.Welke heeft jouw voorkeur?


Mijn eerste tas die ik
nog altijd gebruik
als ik ga werken.


 Mijn 2de tas,gemaakt uit
wasbare 
geplastificeerde stof.

Ik zou het heel fijn vinden om jullie reactie hier onder te lezen terwijl ik wat lig te rusten op de zetel.Altijd benieuwd wat jullie er van vinden.
Groetjes Carla

Patroon: Tienertas van Jacedidit
Wasbaar papier: Madeline de Stoffenmadame
Nepleer: Snaply uit Duitsland
Garen: Veritas
Tassenmaterialen en versteviging: K-Bas
Follow my blog with Bloglovin

4 opmerkingen:

 1. Ik kan me voorstellen dat je dochter er blij mee is! Zo mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De tas is niet voor mijn dochter hoor!Ze gaf alleen een mooi complimentje er over. ;-)

   Verwijderen
 2. is inderdaad een compleet ander uitzicht maar ook echt tof

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Een handig formaat als je de hele dag ergens naar toe gaat! 😁

   Verwijderen