zaterdag 23 januari 2016

Pin it & make it 3

Deze week iets om te eten,smullen want dat had ik nog niet gebruikt.

Eerst maakte ik lekkere tomaatjes uit de oven.Snel klaar,simpel maar toch heel lekker van smaak.


Alle tomaatjes die ik nog in huis had heb ik gebruikt,gele,rode en dan een soort bruin/zwarte om het geheel niet te eentonig te maken.



Lekker met een
stukje stokbrood
erbij.

Het receptje vind je hier terug,mijn bord met lekker eten vind je als je hier op klikt ;-)

Verder maakte ik ook granola want er meerdere deden als ik FB en andere bloggers mag geloven.Ik heb gene foto van mijne pot gemaakt en nu hij bijna leeg is ga ik dat ook niet doen want dat is maar een raar zicht,zo een grote pot met een bodem vol ganola.Het moet maar niet zo lekker zijn dan duurde het wat langer eer de pot leeg was.

Hier op mijn bord gezonde voeding te bekijken en recepten vind je gemakkelijk terug op Pinterest of via Google.

Ik maak de mijne altijd op het gevoel,notenmengeling met wat ik in huis heb in voorraad heb liggen (eventueel kleiner hakken),havermout,amandelschilfers,
lijnzaad,honing en gedroogde dadels.Soms gebruik ik er ook rozijnen onder en met stukjes chocolade heb ik ook al gemaakt maar ja dat is niet zo goed voor de lijn,hé!




Foto van Pinterest.

Alle ingrediënten onder elkaar mengen behalve de honing en de dadels.Op bakpapier verdelen op een bakplaat of in ovenschotel leggen,in voorverwarmde oven op 180/200 graden gedurende een 15 tot 20 minuten laten kleuren,regelmatig roeren.Temperatuur ligt een beetje aan je oven,mijn bakt niet zo warm daarom 200 graden,zelf een beetje uitzoeken.

Als het net uit de oven is meng ik er de honing en de klein gesneden dadels onder  en kan ik het nooit laten om er al van te proeven,super lekker als dat nog warm is maar ook koud wordt dat hier bij mijn ontbijt gegeten,wat Griekse yoghurt en wat fruit erbij en smullen maar.


Mijn volgende pin it & make it is eentje waar ik afgelopen zondag mee begonnen ben en het gaat voor de dochter dienen,als het af ik laat ik het hier ook kijken.Iemand een idee wat ik aan het maken ben?!

Groetjes Carla


Follow my blog with Bloglovin

7 opmerkingen:

  1. Nee geen teksten gemaakt,is de poster die ik gewonnen heb en ik geef er eentje aan haar mee ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tomaten zijn zo lekker zoet en vol van smaak uit de oven <3
    Granola ken ik alleen van het internet ;-)
    Jij bent goed (gezond) bezig, X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik had nog niet gereageerd want mijn telefoon deed raar. Nu even vanaf de pc. Ah je hebt ook granola gemaakt! lekker :)
    En wat jij nu aan het maken bent dat weet ik denk ik wel. Jij reageerde op mijn blog over haken en breien. Dus ik gok dat jij doelt op het breiwerk voor je dochter

    BeantwoordenVerwijderen