maandag 30 januari 2017

Handlettering.

Nu het naaien op een heel laag pitje staat en ik toch wat kriebels had om iets te doen heb ik afgelopen zaterdag mezelf een boek cadeau gedaan waarin van alles en nog wat te lezen en te leren is over handlettering.

Op Instagram zijn er al verschillende mensen mee bezig en telkens als ik dat voorbij zag komen had ik zo iets van,mooi maar niets voor mij.Ik heb niet echt een hele vaste hand maar ja het begin is gemaakt en het smaakt naar meer.

Je hebt er niet echt veel voor nodig en je bent alleen met de letters bezig,geen gedachten of piekermomenten als je met volle aandacht de letters mooi geschreven of getekend wil hebben ;-) Wat op dit moment af en toe voor mezelf nodig is.


Papier,potlood,gom en lat had ik in huis,samen met het boek heb ik enkele fineliners gekocht dus kon ik snel aan de slag.

Bij deze Instagram accounts vind je zeker en vast iets wat je mooi vind: dutchlettering of paper_ful of bij tineadriaens.

Enkele blogs die zich er mee bezig houden en foto's met uitleg laten zien zijn deze: hemelsblauw en natuurlijk de schrijfster van het boek Handlettering doe je zo.

Ik zal nog heel veel moeten oefenen maar dat is niet erg,ik heb daar wel zin in en tijd ook,een uurtje of zo maar voor mezelf moet dat niet alle dagen gebeuren wat sommige wel aanraden of doen.Ik ga op mijn gevoel af.

Hier enkele resultaten van mijn begin met handlettering:




Mijne blognaam ;)


Mijn 1ste pogingen.


Nog veel oefenen!!


Het boek.

Als er iemand van jullie dit ook doet,laat het dan gerust in je reactie weten.

Boek en stiften: Standaard Boekhandel Bree


Groetjes Carla


Follow my blog with Bloglovin

maandag 23 januari 2017

Op een laag pitje...

Het nieuwe jaar is al eventjes bezig maar toch heb ik nog maar één kleedje/ jurkje gemaakt.

Ik paste het patroon van de Rianne jurk aan door het uit één stuk te maken en ik verlengde het een beetje.

Verder zette ik aan de hals een boordje omdat ik het anders te ver open vind. Verder heb ik geen elastiek in de taille gestikt en aan de mouwen heb ik een boordje gezet volgens de uitleg van byevamaria. Na even twijfelen heb ik de zoom met de tweelingnaald gedaan ipv er ook een boordje aan te maken.

Een licht sweater stofje in het licht grijs. Aan de binnenkant lekker zacht en warm wat we met de temperaturen van de laatste weken wel kunnen gebruiken.

Het verwerken verliep niet zo gemakkelijk. Het kleedje heeft hier en daar een foutje maar ik heb geen energie om het los te doen en volgens mij komt er niemand zo kortbij om ze te bekijken. 😁

Gisteravond heb ik het aan gedaan naar een feestje samen met enkele van de buren. Samen met mijn nieuwe laarsjes die ik vrijdag nog in de solden kocht. Zalig om te dragen!

Een simpel cognac kleurig riempje erop en bijpassende ketting en ik was klaar om te gaan  eten.


Verder probeer ik terug gezonder te eten en meer te bewegen. Ik zit in een dipje maar ik werk eraan om mezelf graag te zien en meer dingen los te laten die ik toch niet kan veranderen.Deze avond alvast een bord vol gegrilde groenten gegeten en voor morgen staat al een portie groenten lasagne klaar.

Stofje : Pieke Wieke
Laarsjes: Torfs
Patroon: aangepaste Rianne.

                         Groetjes Carla x



Follow my blog with Bloglovin