dinsdag 3 mei 2016

Te klein...

Omdat ik me nog niet 100% voel ging ik gisteren voor een eenvoudig patroontje,iets wat niet te groot is en snel resultaat gaf.

Het gratis patroontje voor een babylegging van emmaenmona blog had ik al een tijdje geleden af geprint en overgenomen in maat 80.

Een overschotje van de sweater van de zoon.Hier kan je hem nog eens zien.Super zacht van binnen,stoer van buiten.


Maar .... het valt heel klein dit model.Ik had al een vermoeden toen ik er mee bezig was en na eventjes bij gratis naai patronen op FB info te vragen kreeg ik van verschillende mama's/naaisters inderdaad de bevestiging dat het kleiner en smaller uitvalt dan een gewone maat 80.

Jammer maar niets meer aan te doen want het staat in elkaar,hé!Dan maar opzij leggen en hopen dat er in de winter een baby'tje geboren wordt waaraan het leuke legginkje gegeven kan worden.



Stoer,hé!

Zaterdag avond kreeg ik het verzoek van de toffe vriendin van mijn petekind of ik voor haar twee zakjes kon maken om hare zonnebrillen in te steken.Ze had het mijne zien liggen en dat vond ze wel een leuke.

Daar ben ik vandaag mee aan de slag gegaan maar ik twijfel nu of hij breed genoeg gaat zijn om de bril in te krijgen omdat ik ipv van fiberfill dampkap filter heb gebruikt.Dus misschien is ook dit te klein...

Ze vroeg om roze maar dat heb ik niet zo heel veel liggen in mijn voorraad en ik nam het risico om voor deze combinatie te gaan:



Roze flamingo's ♥

  
Fel roze binnenkant ;-)


Een 2de versie in het roze ligt al geknipt klaar maar ik ga eerst deze laten passen eer ik aan de volgende begin,dan kan ik eventueel nog andere zachte binnenvoering knippen.

En ik ga bij die er voor zorgen dat de hoekjes mooier uit geduwd worden want bij deze is dat niet zo goed gedaan.

Als ze hem niet mooi vindt of hij past niet hou ik hem voor mezelf!!

Waarin bewaren jullie die toffe bril of zonnebril?In een hard doosje of in een zacht etui of gewoon zo los in de auto of op de kast?


Patroon legging: Emma en Mona 
Stof: stoffencircus Lommel

Patroon brillenhoesje bymiekk
Stof: flamingo's Stoffenhuis
Lint: Veritas
Wit stof: geen idee meer
Roos stof: 2de hands gekocht

Groetjes Carla.

Ps: ik ben bezig met het samenstellen van de give away;-)


Follow my blog with Bloglovin

15 opmerkingen:

  1. Jammer dat het te klein is.
    Ik vond m ook klein lijken. Als kraamcadeau heb ik toen maat 68 met de lengte van 62 gemaakt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer van het broekje want hij is wel mooi geworden. M'n zonnebril zit 'nergens' in opgeborgen en slingert overal en nergens. Misschien moet ik ook maar eens aan de slag met zo'n mooi hoesje. Prachtig flamingo stof trouwens.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Is gemakkelijk om te maken hoor!Dank je wel voor je reactie.

      Verwijderen
  3. Gelukkig, je knapt weer op. Dat broekje is mooi en komt vast nog van pas. En de hoes voor de zonnebril vind ik handig en mooi met de flamingo's.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja het gaat stilletjes aan beter met me.En inderdaad de flamingo's zijn leuk,hé!

      Verwijderen
  4. Oh, zonde zeg... al dat gepriegel en dan te klein :(

    Zonnebrillen... ik heb er 1 op sterkte, die bewaar ik in een harde case die ik overal meesleep - ik zou liever niet hebben dat daar iets mee voorvalt. En dan heb ik er nog een tiental (écht, ik raak die dingen steeds kwijt) die op de meest gekke plekken liggen waar ik ze eventueel zou kunnen nodig hebben - voor als ik lenzen draag, uiteraard ;). Misschien moet ik eens een bandwerkje opstarten daarvoor.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Amai dat zijn er velen!Een leuk bandwerkje hoor!Ideaal om restjes op te werken ;-) En ik heb mijne zonnebril op sterkte die ik in een rood met wit zakje heb liggen in de auto.

      Verwijderen
  5. jammer dat de legging te klein is... wel mooi gedaan!

    Dat zonnebrilhoesje is leuk! Ik ben bij een nieuwe zonnebril een tijdje voorzichtig maar na een tijdje word ik nonchalanter ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel en tja ik heb maar 1 goede zonnebril op sterkte en die zit in een vergelijkbaar hoesje ;)

      Verwijderen
  6. Ja wie weet komt er in de winter wel ergens een baby hè. En stilletjes aan gaat het beter.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik maakte dat leggingske ook al eens en durfde het niet afgeven omdat ik het ook heel klein vond uitvallen. De brilhoesjes zijn heel leuk om te maken hé. Leuk exemplaar met de flamingo's.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het patroontje valt inderdaad klein hé. Ik heb me hier ook al aan mispakt. Maar zo krijgt er iemand een heel leuk kadootje :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ik ga het bewaren en wie weet komt het nog wel van pas in de winter :-)

      Verwijderen