dinsdag 27 oktober 2015

Lunch #BOOSTYOURPOSITIVITY

Wat vliegt de tijd zeg....af en toe kan ik niet volgen maar ik probeer het eventjes in te halen.

De foto's van lunch momenten zijn schaars maar die ik heb wil ik met jullie delen.

Vorige keer al gezegd,ik lunch enkel als ik vrij heb want als ik werk is het vaak te laat om te eten en omdat ik de hele voormiddag mag proeven van mijn eigen kookkunsten is mijne honger maar klein als ik thuis kom.





 Tagliatelle met champignons
en pesto 


Wrap met kerstomaat,
champignons, pesto en
gebakken halloumi


Geroosterd broodje,
brie, honing
en noten


De volgende opdracht gaat over body en bewegen en hoe jezelf tegen over je lichaam staat of kijkt.

Moeilijke en emotionele opdracht voor mezelf maar volgende keer meer daar over ;)

Nu ga ik alvast goed beginnen en een wandeling maken terwijl de zon schijnt en de bladeren mooi verkleuren in allerlei tinten.


Groetjes C.


Follow my blog with Bloglovin

maandag 26 oktober 2015

Raar maar waar!

In mijn vorig bericht had ik er over dat ik een clutch had gemaakt.

Een simpele kamsnap er in om te sluiten net zoals bij de dochter hare.




Foto via Google Afbeeldingen

Maar deze keer gebeurd er iets raars mee...


Het is altijd een beetje hopen en duimen dat die kamsnaps er mooi en passend in gaan en ja het lukte direct,hij ging vlotjes open en toe.

Maar nu na enkele dagen klaar te liggen voor de dochter bleef hij niet meer toe die stomme kamsnap!


Ik begrijp er niets van,iemand een verklaring dat lees ik het graag.

Maar niet getreurd ik haal er die wel eventjes tussen uit dacht ik,heb het nogal moeten doen want die kamsnaps hebben vaker een eigen willetje ;)


Jammer genoeg sloot ook nummer 2 niet en wat nog erger is,is dat mijn leer beschadigd is.

Daarnet maar nieuw nepleer besteld want zo kan ik einde van de week ene nieuwe naaien maar ik ga wel voor een andere sluiting,welke weet ik nu niet goed want bij mijne stoffen clutch heb ik een magneetsluiting en dat is het ook niet echt of daar ligt het probleem misschien eerder eraan dat het stof niet stevig genoeg is om de magneet netjes op zijn/haar plaats te houden?!


Dus als er iemand een tip heeft over welke sluiting ik het beste kan nemen laat maar horen,hé!

Groetjes C.


Follow my blog with Bloglovin

donderdag 22 oktober 2015

Clutch

Vorig jaar maakte ik er al eentje in goudkleurig nepleer voor de dochter om te gebruiken met de feestdagen, hier te zien.

Nu heb ik er een in zilverkleurig nepleer gemaakt voor haar kotgenote omdat die de clutch van de dochter zo mooi vond.

Hopelijk wordt ze goed gekeurd want zo jonge dames weten goed wat ze willen en vooral wat ze niet willen,hé!


Het binnenstofje is er eentje met een gladheid van een pas geboende vloer maar mijn naaimachine heeft het allemaal netjes gestikt.

Patroontje komt weeral (uit het voor mij tofste boek) Mijn tas.Het is het boek dat ik volgens mij het meeste gebruikt heb tot nu toe en na de ontmoeting met de schrijfsters vorig jaar op de boekenbeurs ben ik grote fan!Hun 2de boek staat hoog genoteerd op mijn verlanglijstje.

Enkele foto's om jullie te laten mee genieten van zulk mooi resultaat op een plooi na maar als de clutch dicht is zie je er niets van,gelukkig maar.

Hopelijk gaat ze door het gebruik er wat meer uit...



Voorkant met grijze kamsnap


Bling bling aan de 
binnenkant


De achterzijde

Normaal gezien had ik ze vorig jaar al voor mezelf willen maken in deze combinatie maar door de omstandigheden met de verhuis is er dat niet van gekomen en daar ik zelden naar een feestje moet waar zo'n mooie clutch te gebruiken is vind ik het ook geen probleem om ze weg te doen.

Op anderhalf uur zat ze in elkaar en nu maar duimen dat de kotgenote ze goed keurt en anders is ze voor de dochter.Ik hou jullie op de hoogte van haar reactie als ze dinsdag gegeven wordt.

Het nepleer komt net zoals de vorige keer van bij BelleLien en het binnenstofje is van bij Mondepot.

Groetjes C.


Follow my blog with Bloglovin

dinsdag 20 oktober 2015

Rianne jurk

Afgelopen week naaide ik voor mezelf de Rianne jurk uit het tijdschrift LMV.

Heb het simpel gehouden zonder het lintje en opgezette stukje omdat ik dat persoonlijk niet zo mooi vind,te sportief,te jong...

Bij de schoudernaden wel een paspel gestikt,eentje die ik zelf gemaakt heb van biaislint uit de Veritas collectie en touw dat ik nog in voorraad had.


Het was een gemakkelijk patroon om te maken,bijna volledig in elkaar gezet met de overlock.

Enkel de afwerking van de boorden bij hals,mouwen en zoom want die heb ik met een tweelingnaald gedaan.


Een kleedje dat gemakkelijk zit,niet kreukt,nauwelijks moet strijken want wil men nog meer?!Ik had misschien een ander kleurtje moeten nemen,deze is meer voor in het voorjaar maar combineert zich toch met bruine laarzen vind ik.




Stofje: Mon depot


Cirkelsjaal met overschot
van een ander kleedje


Van kortbij


 Het paspellintje

De volgende keer ga ik het rokgedeelte verlengen en de mouwen iets ruimer knippen.

De halsuitsnijding doe ik dan ook wat minder breed,nu valt hij ruim en zakt wat van mijn schouders af en daarom heb ik er het sjaaltje bij gemaakt zodat die het wat warmer maakt.

Welkom aan de nieuwe volgers,heel fijn om te zien dat ik bijna 100 volgers heb via Bloglovin ♥

Groetjes C.

Follow my blog with Bloglovin

woensdag 14 oktober 2015

Vervolg potje vol leuke teksten.

Dinsdag voormiddag werd de dochter door oma naar de trein gedaan.

Wat ze niet wist was dat ik er het potje vol leuke teksten had in gestoken maar omdat ik bang was dat het met uitpakken eruit zou vallen heb ik haar een smsje gedaan dat ze haar koffer voorzichtig moest uit pakken.

Enkele uren laten kwam een sms binnen dat ze het heel leuk vond en ze alle teksten al gelezen had en er de 2 mooiste uit gekozen had en op de muur voor haar bureau bevestigd heeft zodat ze als aan het studeren is die ziet hangen.

Lief,hé!Ik vind het een aangenaam gevoel dat ze dat gedaan heeft.Binnenkort print ik weer andere af om aan haar mee te geven zodat ze er nieuwe heeft om te lezen.








Heb haar laten weten dat ze er eentje moet uitnemen als ze het eens moeilijk heeft,ons mist of gewoon een oppepper nodig heeft.


Want ja op kot zijn is leuk maar ook af en toe ben je er maar alleen,hé!Ik heb in mijn jonge jaren ook 1 jaar op kot gezeten,ook in Antwerpen en ik ben heel eerlijk:heb er heel veel tijd alleen door gebracht,was/ben niet zo'n sociaal type...heb er leuke tijden gehad maar ben er ook eenzaam/alleen geweest.

Hopelijk gaat het haar beter af dan mij,tot nu toe heeft ze 1 meisje leren kennen waar ze veel mee op trekt en een vriendin van uit het middelbaar zit kort bij haar op kot,ze hebben toch al enkele keren iets samen gedaan.

De boostyourpostivity van Danone  gaat deze periode over je lunch en tips daar rond.

Voor mezelf geen echt lunch moment.Als ik werken ben heb ik geen pauze om te lunchen,ik heb tussen half 1 en half 2 gedaan met werken en eet dan thuis iets kleins,een potje Griekse yoghurt,een banaan,een rijstwafel met een tas koffie verkeerd omdat ik als kokkin de hele voormiddag al van alles heb moeten proeven en dan geen of weinig honger heb.

Een tas soep probeer ik wel tussen door op mijn werkplaats te eten.

Daarom geen foto's want ik heb alleen zaterdag vrij en de week erna pas vanaf donderdag,dan probeer ik thuis foto's te maken van mijne eenvoudige lunch.

Lunchen jullie thuis,op je werk in het restaurant,aan je bureau of in het park?



Groetjes C.

Follow my blog with Bloglovin

maandag 12 oktober 2015

Ontbijt challenge #boostyourpostivity

Vorige week zag ik bij Miss Pixie en bij Oon een leuke challenge voorbij komen waar ik graag aan mee wil doen.

Vervolgens heb ik me ingeschreven bij Danone maar jammer genoeg nog geen reactie terug gehad,misschien is er iets mis gegaan maar dat laat ik me niet aan mijn hart komen en ik geeft mijn eigen twist aan het geheel.


Het is de bedoeling dat je laat zien en weten hoe het er 's morgens bij jou en je gezin aan toe gaat.Met tips om anderen te helpen om het ontbijt en het ochtendritueel te vergemakkelijken.

Hier valt dat allemaal goed mee vind ik persoonlijk.Ohja want één week ben ik er maar alleen en dus moet ik enkel voor mezelf wat ontbijt voorzien en de badkamer blijft netjes omdat er geen kleren van de kinderen rondhangen en dergelijke.

De andere week gaat ook goed sinds eind september want de dochter is op kot door de week en de zoon stuur ik regelmatig bij ;-)


De tips die ik heb gebruikte ik al toen we nog een gezin van 4 vormde,de kinderen kleiner waren en ze soms nog sliepen als ik al weg was om te gaan werken.

* zet alles voor de ontbijttafel zo veel mogelijk al de avond van te voren klaar.

* boekentassen vullen met fruit en drank gaat 's avonds ook en zet bij je ontbijt alvast een brooddoos klaar zodat ze niet vergeten om hun boterhammen te smeren.

* kleren worden hier al jaren de avond voordien klaar gelegd.

* nu is het wel zo dat wij hier nooit 's morgens douchen als we naar school of naar het werk moeten want dan was het misschien wel iets anders om iedereen op tijd klaar te krijgen.

* ik sta graag wat eerder op om nog wat huishoudelijke taken te doen eer ik naar mijn werk vertrek,de vaatwasser legen,wat was ophangen,vuilnisbak buiten zetten en dergelijke.

Wil je mee doen dan kan dat,ga naar de bovenstaande link van Danone of doe zoals mezelf gewoon een blog maken over dit geheel en plaats enkele leuke foto's van je ontbijt erop.Zet deze #boostyourpostivity bij je blog en normaal gezien ga je dan bij de Danone home pagina te zien zijn.

Maar of ik er bij ga staan daar twijfel ik over wat ik heb me dus al 2 keren aangemeld en geen reactie gekregen...




Rode vruchtenthee,water en
Griekse yoghurt,banaan
en wat cruesli erop.


Havermoutpap met
gedroogde vruchten,noten
en water.


Koffie verkeerd met
banaan en pecannoten.



Uitgebreid ontbijt tijdens ons
Ardennen weekend.


Overschotje,zonde om weg
te gooien,hé!


Gebakken banaan en appel.


Warme rode vruchten
met Griekse yoghurt.


In de herfst/winter periode eet ik graag een warm ontbijt en misschien is het jullie opgevallen dat ik thuis gezonder eet dan op weekend?Maar voor een keertje kan dat geen kwaad,hé!

Wisselen jullie ook graag af in jullie ontbijt of elke morgen het zelfde,boterham met choco of een gezondere versie?

Groetjes C.

Follow my blog with Bloglovin

zaterdag 10 oktober 2015

Een kroontje of 2 of 3 ...

Er is er eentje jarig in onze familie.De dochter haar metekindje blaast vandaag 1 kaarsje uit!

Wat gaat de tijd snel.Vorig jaar maakte ik voor hem enkele leuke spulletjes waaronder een Dalton broekje maar ook een dekentje,een zeverdoekje gingen zijn richting uit.



Deze week mijn naaimachine terug gaan halen en eerst wat herstelwerkjes gedaan eer ik aan iets nieuws begon.

Een kroon wou ik maken voor de jarige,even op het internet gekeken en ik kwam al snel bij deze uitleg uit.


Toffe verjaardagskroon,goede uitleg en veel foto's die stap voor stap laten zien hoe je het moet doen.

Persoonlijk lijkt me de maat zo als zij hem maakt te klein en daarom heb ik nog 2 andere versie's gemaakt.

Ben benieuwd welke hem nu het beste gaat passen.Ik had aan de mama al naar zijn hoofdomtrek gevraagd maar eer ik het antwoord had was de 1ste al klaar,ongeduldig hé!

Hier volgen de foto's van mijn exemplaren die nu mooi in een pakje klaar liggen om seffens af te geven als we taart mogen gaan smullen.




De 3 exemplaren op een rij!










Mijne favoriete kroon...





Allerlei restjes uit mijn 
stoffenvoorraad


De achterkant van
de wisselbare cijfers.

Bij de uitleg van de kroon gebruiken ze de wisselbaren cijfers op een andere manier maar ik vind die van mij mooier.

Je kan er ook cijfers opmaken met een stukje klittenband maar dat vond ik niet zo een goed idee want op mijn manier kan je de kronen ook voor andere gelegenheden gebruiken of bij het verkleden ;-) En omdat ze aan 2 kanten te gebruiken zijn hebben ze eigenlijk zo meteen 6 kronen in huis.


En na het verdict van de huisdokter gisteren dat ik met een tenniselleboog zit gaat het hier heel rustig worden want het is nogal pijnlijk en als ik niet genoeg rust gaat het natuurlijk langer duren eer het genezen is.Maandag begin ik met kiné om het terug soepel en minder pijnlijk te krijgen.

Groetjes C.

Stofjes: Veritats, Liesellove, Het Stoffenhuis en Stoffencircus
Lintjes: eigen voorraad
Speldjes: geen idee meer van waar die komen

Follow my blog with Bloglovin

dinsdag 6 oktober 2015

Weekendje La Roche 2

Zondag morgen gingen mijn broer,zijn zoontje en schoonbroer voor verse broodjes,ontbijtspek en fruitsap naar de winkel.

Ondertussen werd de tafel gedekt,de jeugd kwam stilletjes naar beneden en even later zaten we allemaal gezellig te ontbijten.


Met een goed gevulde maag gingen we op pad naar Het Middeleeuws Kasteel dat in het dorpje gelegen is.

Een flinke klimming over kasseien om er te geraken maar wel leuk om te zien.Niet te geloven dat ze zulke bouwwerken vroeger klaar kregen.



Overdag,foto www.



  's avonds,foto www.


Vanop de uitkijktoren
zicht op het 
kasteeltje waar
wij verbleven.


De plaats waar men
moest betalen in
lang vervlogen tijden.


Zicht op de waterput 
op het binnenplein.


De meisjes zagen zich al rond lopen in lange kleren met bedienden rond zich en de jongens vonden de schietgaten en torens wel leuk.

De legende schrijft dat er 's nachts een spook rond gaat en in de zomermaanden komt het te voorschijn aan de rand van de burcht.





Afbeelding via Google.

We hebben alle hoekjes verkend,trappen gemaakt,steile paden begaan en op een kleine valpartij na verliep het allemaal goed.

Eenmaal terug onder wachten we eventjes op opa want die was niet mee gegaan omdat zijn conditie het niet toe laat om zulke beklimmingen te doen maar hij had in het dorpje wat winkels bekeken en op een terras een thee gedronken.Hij vond het geen probleem om de tussen tijd in zijn eentje door te brengen.

De lokale worsten en kazen werden gekocht en geproefd.Er werd afscheid genomen van mijn broer want die had in de namiddag andere verplichtingen en met de rest van het gezelschap bekeken we de plaatselijke winkels.

's middag gingen we bij een Italiaan eten.Maar dat was niet echt een aanrader,het duurde enorm lang eer we ons eten kregen,de bediening moet er nog veel leren en de gerechten miste over het al gemeen wat kruiding maar we konden weer verder.





Vegetarische pasta.

Een wandeling terug naar ons verblijf en daar moesten we jammer genoeg alles weer opruimen,inladen en netjes achter laten om de terug reis aan te gaan want op maandag was het voor de meesten weer werken maar de schoolgaande kinderen/jeugd hadden allemaal vrij,was dat een meevaller voor hen zodat ze de dag erna toch wat slaap konden inhalen.

De was en plas is ondertussen ook allemaal weer gebeurd.De koffers weer opgeborgen en we genieten nu na van een gezellig familieweekendje waarvan er hopelijk nog vele gaan volgen.
Groetjes C.




Follow my blog with Bloglovin

maandag 5 oktober 2015

Weekendje La Roche

Afgelopen vrijdag vertrok ik met volle moed richting Antwerpen om er mijn dochter aan kot te gaan halen.Maar jammer genoeg een hele tijd in de file moeten staan met het gevolg dat we pas om half 10 's avonds in ons weekend kasteel aan kwamen.

De anderen waren al een tijdje aanwezig en hadden het kasteel al verkend en verzekerde ons dat er geen spoken aanwezig waren.

Een oud kasteeltje met allerlei mooie kleine maar ook ruime kamers waren er vertegenwoordigd.


Mijn ouders besliste vorig jaar om met een traditie te beginnen,een weekendje erop uit met kinderen,kleinkinderen en liefjes ervan.

Vorig jaar gingen we naar Duitsland en dit jaar kozen we voor eigen land,de Ardennen en meer bepaald La Roche-en-Ardenne.




Foto via Belvilla

Er werd gehuurd via Belvilla, we hadden allemaal een slaapkamer met of wasbak of badkamer erbij.Het was er op het eerste oog proper maar de stofdraden moest je maar negeren of indien te erg verwijderen.We hebben maar niet te kritisch rond gekeken....maar voor mensen die heel precies zijn in hun eigen poetswerk raad ik niet aan om hier naar toe te gaan ;-) Wij wisten dit ook pas toen we er waren,hé!

Zaterdag na een gezamenlijk ontbijt zijn we naar de grotten van Hotton gereden,hebben er mini wandeling in de tuin gedaan eer we aan de beurt waren om ondergronds met heel veel trappen en een stukje lift de grotten te verkennen.




Uitzicht tijdens de wandleling

Een bekwame gids die in vlot Nederlands en Frans de uitleg gaf aan ons allen.We hebben er weeral van alles bij geleerd,gezien en bekeken.





Prachtig door de natuur gevormd



Erna reden we terug om pannenkoeken te smullen,het deeg door mezelf gemaakt en mijn zus nam de taak op zich om deze allemaal te bakken.Met 15 hongerigen aan tafel was dit een hele berg pannenkoeken en ze heeft dat super goed gedaan.

Namiddag stond voor de jongste van de groep een dut op het programma maar sommige anderen hadden er ook behoefte aan.De wakkere gingen wat wandelen,lezen of bij babbelen.

Een wandeling naar La Roche zelf werd er na het slapen ondernomen en we gingen er ook een hapje eten.Na het lange wachten werden we beloond met een lekkere maaltijd vergezel met heerlijke wijn of frisdrank.


Foto via Google.

Onze avond sloten we af met gezelschapsspelletjes in verschillende groepjes al dan niet begeleidt met shotjes,wijn of frisse appelsapjes.

Verslag van onze zondag volgt deze week wat ook een leuke afsluiter werd van ons weekendje Ardennen.

Groetjes C.

Follow my blog with Bloglovin

donderdag 1 oktober 2015

Potje vol leuke teksten.

De afgelopen dagen niet veel geknutseld,al helemaal niets genaaid want mijn naaimachine is nog altijd in herstelling...

Helemaal niet leuk dat het zo lang duurt,ik had dit niet verwacht maar aan de andere kant ben ik vergeten te vragen hoe lang het kon duren eer ik haar terug mocht gaan halen.

Maar niet getreurd ik heb me niet verveeld hoor.

Dit simpel bokaaltje heb ik voor mijn dochter gevuld met teksten die ik gevonden heb op mijn Pinterest bord en bewerkt met Washi tape:




3 soorten tape rondom


3 soorten tape boven en rondom
het dekseltje

Gewoon een leuk potje nemen dat je thuis nog wel vindt bij het leeggoed,klaar om naar de glascontainer te doen.

Tape naar eigen keuze,ik heb er met ♥ tjes en de Eiffeltoren en wat glitter soorten om gedaan.

De tape komt van bij de Hema of Action,geen idee meer.Als ik er ergens leuke niet te dure tape zie liggen breng ik die mee.

De teksten die ik leuk vond in verschillende kleuren en schrijfstijlen af geprint,uit geknipt,geplooid en in het potje gedaan.

Het idee hier voor heb ik van mijn Swap cadeautje dat ik een tijdje geleden kreeg.Als je op Pinterest potje vol ingeeft krijg je verschillende potjes te zien,ook zijn er die gevuld zijn met mini spulletjes of ingrediënten voor koekjes,cake of voor in de badkamer. 

Een van deze dagen steek ik het in het koffer van de dochter als ze weer naar Antwerpen vertrekt voor een hele week kot leven,studeren en genieten.

De 1ste week had ik er een leuk kaartje in gestoken,vorige week een zakje M&M's en ik ga zeker en vast nog wel iets leuks vinden om haar te verrassen,te steunen en te verwennen.

Dit zijn ook leuke ideeën om voor Moederdag of een verjaardag te maken,om een vriendin te verwennen,je mama zomaar eens te verrassen of je zus die er altijd voor je is of voor ....

Doen jullie dat ook soms zomaar iemand iets geven?Omdat je hen wil laten weten dat je blij bent met hen?Daden zeggen soms meer dan woorden,hé!


Groetjes C.

Follow my blog with Bloglovin